Dieta lui Diana Dumitrescu

Photobucket


Cura de slabire pe care o tine Diana atunci cand pune pe ea vreo cateva kilograme consta in:

Dimineaţa - o banană
Pranz - piept de pui la grătar cu o roşie sau un ardei
Seara - o salată de legume inainte de ora 19.

In rest, doar apă plată cu lamaie. A renunţat la zahăr, la grăsimi, la pizza şi la tot ceea ce ingrasa . A ales exerciţii cardio: bandă şi bicicletă.

Cura pentru schimbarea metabolismului

Aceasta dieta este aplicata de medici in Danemarca pentru a provoca slabirea rapida a pacientilor supra-ponderali. Acesta dieta garanteaza o pierdere de 10-20 de kg in 13 zile.

Ziua 1

- Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar;
- Pranz: 2 oua fierte tari + 400 gr spanac fiert + o rosie
- Cina: 200 gr friptura de vaca + o salata cu ulei si zeama de lamaie

Ziua 2

- Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar;
- Pranz: 250 gr de sunca + o cutie iaurt natural
- Cina: 200 gr friptura de vaca + o salata cu ulei si zeama de lamaie

Ziua 3

- Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar + o felie de paine prajita
- Pranz: 2 oua fierte tari + o felie de sunca + o salata
- Cina: telina fiarta + o rosie + un fruct proaspat (para, mar sau portocala)

Ziua 4

- Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar + o felie de paine prajita
- Pranz: 200 ml suc de portocale + o cutie de iaurt natural
- Cina: un ou fiet tare + 250 gr branza de vaci + un morcov ras

Ziua 5

- Mic dejun: un morcov mare ras
- Pranz: 200 gr peste fiert (cod, pastrav sau calcan) cu zeama de lamaie + o lingurita de unt
- Cina: 200gr friptura de vaca + telina rasa

Ziua 6

- Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar + o felie de paine prajita
- Pranz: 2 oua fierte tari + un morcov mare ras
- Cina: 250 gr pui + o salata cu ulei si zeama de lamaie

Ziua 7

- Mic dejun: o ceasca de ceai fara zahar
- Pranz: nimic (multa apa)
- Cina: 200 gr cotlet de miel + un mar

Ziua 8

- Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar;
- Pranz: 2 oua fierte tari + 400 gr spanac fiert + o rosie
- Cina: 200 gr friptura de vaca + o salata cu ulei si zeama de lamaie

Ziua 9

- Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar;
- Pranz: 250 gr de sunca + o cutie iaurt natural
- Cina: 200 gr friptura de vaca + o salata cu ulei si zeama de lamaie

Ziua 10

- Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar + o felie de paine prajita
- Pranz: 2 oua fierte tari + o felie de sunca + o salata
- Cina: telina fiarta + o rosie + un fruct proaspat (para, mar sau portocala)

Ziua 11

- Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar + o felie de paine prajita
- Pranz: 200 ml suc de portocale + o cutie de iaurt natural
- Cina: un ou fiet tare + 250 gr branza de vaci + un morcov ras

Ziua 12

- Mic dejun: un morcov mare ras
- Pranz: 200 gr peste fiert (cod, pastrav sau calcan) cu zeama de lamaie + o lingurita de unt
- Cina: 200 gr friptura de vaca + telina rasa

Ziua 13

- Mic dejun: o ceasca de cafea + un cub de zahar + o felie de paine prajita
- Pranz: 2 oua fierte tari + un morcov mare ras
- Cina: 250 gr pui + o salata cu ulei si zeama de lamaie

Cura de slabire cu alimente crude

Photobucket
Dieta Raw sau dieta cu alimente crude este constituită în general din fructe, legume, nuci, seminte, seminţe încolţite şi cereale, fructe uscate şi sucuri, fulgi de cereale, ierburi şi condimente. Unii oameni adăuga leguminoase, peşte de bună calitate şi păsări de curte .

Exemplu de zi de dieta:

Mic dejun

Salata de fructe cu migdale tăiate proaspete, germeni de grâu, seminţe de dovleac,

Prânz
salată de frunze de diferite, rosii, capsicums galben, ceapa si patrunjel cu ulei de masline si otet balsamic .

Cină

legume crude, 1 / 2 avocado, banane, zmeură şi şerbet.

Băuturi
Apa, sucuri, ,lapte de cocos.


Pierderea in greutate este aproape o certitudine in aceasta dieta. Caloriile şi consumul de carbohidraţi sunt reduse si duce la pierderea în greutate. Este greu de a mânca prea mult in acest regim alimentar, datorită conţinutului ridicat de apa si fibre - un alt motiv pentru care scaderea in greutate poate să apară.

Aceasta dieta poate fi foarte dificil să seurmeze, în special dintr-o perspectivă socială . Cu toate acestea, timpul de gătire poate fi redus!

Susţinătorii dieta pretind ca dieta are proprietati anti-imbatranire.

Slabeste 1 kilogram pe saptamana

Alimente permise: leguminoase (fasole verde, conopida, broccoli, ceapa,varza, rosii, ardei), fructe semidulci (mar, kiwi, portocale, grapefruit, mure, afine), carne de pui sau peste, cereale integrale, iaurt fara grasimi, lapte degresat, ceaiuri.

Alimente interzise: carne rosie,carne grasa, mezeluri, paine,cartofi, fasole boabe, banane, pere, dulciuri, bauturi dulci.

Exemplu de meniu de 1 zi:

Dimineata: o chifla cu o felie de piept de pui.

Ora 11:00: un mar.

Pranz: salata de legume fierte in aburi (fasole verde, conopida etc.) + un gratar din piept de pasare sau peste alb.

Ora 16:00: un mar.

Seara: o ceasca de supa de legume sau mamaliga cu branza de vaci degresata si iaurt.

Dieta se tine timp de o saptamana iar meniul celorlalte zile se formeza cu alimentele permise. Dieta are in jur de 1200 de calorii pe zi.

Slabeste rapid 3-4 kilograme cu supa de ceapa

Photobucket
Cambridge Journal a publicat anul trecut rezultatele unui studiu prin care se demonstra stiintific faptul ca usturoiul si ceapa reduc cantitatea de colesterol din organism.

Se face o supa de ceapa din urmatoarele ingrediente: 5 cepe albe mari,o legatura de pastarnac , 3 radacini de patrunjel si frunze de patrunjel,3 , sare si piper. Se fierb toate legumele in apa timp de aproximativ o jumatate de ora.

Se bea supa de ceapa pe tot parcursul zilei iar pe langa aceasta mai aveti voie sa mancati paine neagra( 1 felie), 2 mere, rosii sau castraveti si beti muta apa.

Incercati sa evitati grasimile si dulciurile si sa consumati multa supa de ceapa. Dieta se tine 7 zile si se slabeste 3- 4 kilograme , in medie.

Ce sa mananci ca sa slabesti

Legume:

In primul rand legume. Printre acestea se numara castravetele, ceapa, ridichea, varza, usturoiul si morcovul. Sunt foarte bogate si foarte sarace in calorii. De asemenea, aceste alimente contin fibre care se umfla in stomac si va taie pofta de mancare.

Ridichea este ideala in curele de slabire, deoarece au efect depurativ si creeaza senzatia de satietate. Sucul de ridichi este un remediu excelent pentru pietrele la rinichi si bila.

Ceapa este bogata in vitamine si saruri minerale, in special potasiu, calciu, seleniu si sulf. Dieta bogata in ceapa impiedica dezvoltarea bacteriilor.

Asemenea cepei, usturoiul reprezinta o sursa excelenta de oligozaharide, insa nu mancam atat de mult usturoi cat ar fi necesar. Consumul frecvent de usturoi (de preferinta, proaspat; maioneza cu usturoi nu va avea nici pe departe aceleasi efecte) ajuta la neutralizarea unor bacterii si previne absorbtia unor compusi nocivi care slabesc sistemul imunitar.

Cereale

Cele mai indicate cereale pentru slabit sunt fulgii de ovaz si orezul brun.

Carne

Carnea de pui si de curcan sunt cele mai slabe din punct de vedere caloric.

Fructe:

Alegele pe cele mai slab calorice in functie de sezon: fructe de padure, grapefruit, kiwi, ananas, mar, mango si capsuni.

Apa este o excelenta forma de a scapa de pofta excesiva de mancare. Astfel, daca simti ca iti este foame chiar daca tocmai te-ai ridicat de la masa, bea apa. Senzatia de foame va disparea, iar digestia ta va fi considerabil imbunatatita in timp.

Beneficiile uleiului de susan

Photobucket
Beneficiile uleiului de susan au fost descoperite de secole şi este utilizat cu încredere de naturalistii din întreaga lume.

Acest ingredient natural este extras din seminţe de susan, care sunt compuse aproximativ 60% din ulei. Uleiul este bogat în grăsimi mononesaturate şi polinesaturate, care sunt considerate a fi "grăsimi bune".

Uleiul de susan este foarte hrănitor, deoarece conţine cantităţi mari de cupru, magneziu, calciu, fier, vitamine B1, zinc şi mangan. Toate aceste elemente nutritive sunt extrem de importante pentru sănătate iar acesta este motivul pentru uleiul de susan este folosit la gatit, precum la îngrijirea pielii.

Susanul este foarte benefic, deoarece poate ajuta la prevenirea unor probleme de sănătate cum ar fi:

•migrene

•cancer de colon

•artrită

•osteoporoză


Uleiul de susan poate fi folosit la gatit sau ca dressing pentru salate diferite şi nu numai că nu are un gust delicios de alune dar are, de asemenea,  capacitatea de a rămâne în stare proaspătă, fără a se râncezi pentru perioade lungi de timp.

Uleiul de susan conţine antioxidanţi care pot fi de ajutor în lupta împotriva îmbătrânirii, de aceea este folosit ca un remediu in interior, cât şi in exterior.


Deoarece uleiul de susan este natural şi nu conţine ingredienti nocivi, acesta poate fi utilizat cu încredere în îngrijirea pielii si au existat ocazii rare de reacţii alergice . Aici sunt principalele beneficii a uleiului de susan in ingrijirea pielii:

•nutriţie, deoarece conţine cantităţi mari de nutrienţi, benefici pentru piele ca vitamina A si E

•protectie solara

•hidratarea pielii

•detoxifiere - poate absorbi substantele toxice

•acţionează ca o substanţă antibacteriena pentru a preveni bacteriile orale

•previne acneea

•vindeca erupţiile cutanate uşoare a copilului


Acest remediu vechi indian e considerat benefic, precum are şi un bun gust .

Broccoli , un aliment indicat in diete

Photobucket
Broccoli conţine multe vitamine şi minerale - în special beta-caroten, vitamina C, acid folic (o vitamina B) şi potasiu - dar, de asemenea, oferă două substanţe chimice care apar în mod natural de plante care au fost legate de lupta împotriva cancerului.

Primul dintre acestea este sulphoraphane. Cercetările arată această substanţă chimică distruge celua cauzatoare de cancer si regleaza nivelurile de creşteri ale enzimelor antioxidante care ajuta la prevenirea cancerului.

John Hopkins de la Scoala de Medicina din Baltimore a descoperit că sulphoraphane este unul dintre cei mai puternici catalizatori de enzime care ajută pentru a contracara cauzelee de cancer, înainte de a lua o şansă de a deteriora celulele şi de a iniţia dezvoltarea cancerului. Ce e mai mult, sulphoraphane stimulează enzimele pentru a da mai multi antioxidanţi .

În cele din urmă, broccoli contine luteina, un antioxidant important pentru ochi sănătoşi.

Broccoli- valoarea nutriţională

80g de broccoli oferă doar 19 de calorii şi 0.6g grasimi. De asemenea, conţine o zecime din necesarul zilnic de fibre, ceea ce face o alegere excelentă pentru un aliment de baza intr-o cura de slabire.

Alte beneficii de sanatate:

•Continutul bogat in sulf are efecte benefice antivirale si antibiotice
•Ajuta la vindecarea gastritelor cu Helicobacter pylori
•Cardioprotector, mentine controlul tensiunii arteriale
•Previne formarea cataractei
•Ajuta la intarirea oaselor si in osteoporoza prin continutul crescut in calciu
•Fortifica sistemul imun
•Consumul regular de broccoli este o arma excelenta impotriva stresului

Cura de slabire Mihaela Bilic

Photobucket
Zaharul este un aliment fara valoare nutritiva si contine doar calorii „goale”, care ingrasa. Eliminati zaharul treptat, pentru ca, fiind un drog, creierul nostru va reactiona violent la lipsa lui. Incercati pentru inceput sa inlocuiti dulciurile concentrate (prajituri, biscuiti) cu altele, pe baza de fructe (tarte, placinte). Schimbati bauturile racoritoare (chiar si sucul natural) cu varianta light sau cu apa minerala, ceai, cafea. Cand alegeti cerealele de mic dejun, gemul sau dulceata, cautati sa aiba un continut minim de zahar sau sa fie indulcite cu fructoza.

Pentru gustarile dintre mese Mihaela Bilic recomanda urematoarele alimente:
fructe( banana, portocale, caise, capsuni, pepene), cereale cu lapte degresat, cartofi la cuptor cu branza de vaci, paste sau orez cu sos de rosii si pui sau peste, paine prajita, grisine, crackers.

Alegeti grasimile nesaturate, vegetale (ulei), in locul celor saturate, animale (slanina, unt, smantana). Renuntati la prajeli si folositi uleiul crud, pus pe alimente direct in farfurie, dupa ce acestea au fost luate de pe foc. Nu cumparati niciodata mezeluri tocate (salam, carnati, parizer), pentru ca „liantul” ingredientelor este slanina. Folositi doar carne slaba (pulpa, muschi) si indepartati pielea de la pui si peste. Alegeti smantana, iaurtul si laptele cu continutul cel mai mic in grasime, iar untul cumparati-l in pachetele mici (de 10 g, aceasta fiind portia corecta). Renuntati la cascaval si branza topita in favoarea perlelor de branza, a iaurtului si telemelei. Uitati de patiserie – contine faina si grasime in parti egale.

Femeile care sunt la menopauza trebuie sa aiba foarte mare grija la ceea ce mananca. Datorita dezechilibrelor hormonale din organism, grasimile se aduna mult mai repede.

Iar femeile care au nascut recent trebuie sa renunte neaparat la zahar si grasimi. Acestea nu fac bine nici mamei si nici bebelusului.

Parerea dr. Milaela Bilic despre medicamentele de slabit

Photobucket
”Nu s-a inventat inca un medicament eficient in tratamentul obezitatii care sa opreasca depunerea de grasimi, indiferent de aportul alimentar, sau care sa ajute la diminuarea rezervelor deja existente.

Exista mici "ajutoare" farmacologice, dar care actioneaza pe un mic segment din lantul complex al ingrasarii: fie scad absorbtia de grasimi din intestin, fie diminueaza foamea, fie tin stomacul plin mai mult timp sau grabesc tranzitul intestinal si cresc diureza (eliminarea de lichide). Insa nici unul dintre ele nu functioneaza fara dieta”.

Carnea de curcan ideala in cura de slabire

Carnea de curcan este o sursa excelenta de proteine si vitamine din complexul B.

Potrivit medicului nutritionist Mihaela Bilic, carnea de curcan asigura si buna dispozitie pentru ca are in compozitie mult triptofan, un precursor al serotoninei, care ofera o stare de bine si scade apetitul.

O portie de 100 g are aproximativ o jumatate de gram de grasimi si se găsesc 25 g proteine.

Carnea de curcan se remarcă de asemenea prin conţinutul de fier, zinc, magneziu, vitamina B12, elemente esenţiale menţinerii sănătăţii.

Alimente light

Este destul de trendy printre cei care tin dieta sa consume alimente light.

Potrivit doctorului Mihaela Bilic, cele doua categorii de substante nutritive care vizeaza termenul de "light" sunt glucidele, adica zaharul, si lipidele, adica grasimea.

”Exista alimente in care cele doua substante exista concomitent, de aceea prima regula atunci cand cumparam un produs pe care scrie 'light' este sa citim eticheta", spune Mihaela Bilic, potrivit Gandul.

Iaurtul cu fructe , de exemplu, are 0 grasimi dar este foarte bogat in calorii.

Dulciurile pentru dieta sunt periculoase pentru ca sunt special concepute pentru persoanele bolnave de diabet, al caror organism nu are capacitatea de a metaboliza zaharul si nu sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca sau sa isi mentina silueta, deoarece acestea ingrasa.

Anghinarea in diete

Photobucket
Anghinarea este un deliciu pentru cei care tin dieta - are un conţinut scăzut de grăsimi şi este încărcata cu fibre. Deoarece eşti obligat să o mănânci într-un ritm îndelete, vă poate împiedica de la mancatul in exces.

Beneficii de sanatate

Anghinarea este plina de fibre si este , de asemenea un bonus pentru tractul digestiv. Fibrele insolubile sunt laxative naturale. Anghinarea este, de asemenea, o sursă acid folic, care este deosebit de importanta pentru femeile în anii lor fertili, deoarece ajută la prevenirea de malformaţii congenitale.


Frunzele contin :

cinarina, acid clorogenic, polifenoli, flavonozide ( cinarozida şi scolimozida, luteolin 7- glucozida, luteolin 7- rutozida ), cinaropicrina, tanoizi, peptine, zaharuri, acid malic, acid lactic, derivati triterpenici, mucilagii, saruri de potasiu si magneziu,compusi sterolici ( taraxasterol, stigmasterol,betastigmasterol).

Aceste substante au o actiune de excitatie asupra secretiei biliare, ajuta la scaderea zaharului in sange, regenereaza celulele hepatice.

Valori nutriţionale

Anghinare, proaspata sau preparata

Calorii: 60
Grăsime: 1 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 13 g
Proteine: 4 g
Fibre dietetice: 6 g
Sodiu: 114 mg
Vitamina C: 12 mg
Acidul folic: 61 mcg
Fier: 2 mg
Magneziu: 72 mg
Mangan: 1 mg
Potasiu: 425 mg
Carotenoizi: 21 mcg

Slabeste cu lapte degresat

Photobucket

Dacă doriţi să scapati de grasime o dată pentru totdeauna, încercaţi să adăugaţi produse lactate in dieta . Un studiu recent a indicat faptul că cei care consuma o dieta care conţine 1000 - 1400 miligrame pe zi de calciu din produsele lactate au schimbat modul în care corpul arde grasimea; acesta a crescut de fapt metabolizarea grasimilor. Deci, nu numai că laptele degresat ajuta sa se arda grasimi mai bine şi se pierde în greutate, dar poate ajuta, de asemenea sa slabiti in talie.

Laptele este denumit "produsul alimentar al naturii cel mai perfect" . Deşi nu este cu adevărat perfect, se apropie cu proteine sale ridicate şi a numărului de calciu şi un complex de vitamine B. Toate acestea pentru doar 86 de calorii într-o pahar . De fapt, trecerea la lapte fara grasimi poate fi una dintre cele mai importante alegeri care le puteţi face pentru a reduce grăsimile saturate şi caloriile din dieta dumneavoastră.

Desi laptele este adesea crezut un alergen, doar o mica parte din oameni sunt cu adevărat alergici la lapte. Un procent mare din populaţia lumii, suferă de intoleranţă la lactoză, incapacitatea de a digera lactoza, zahărul natural din lapte. Cu toate acestea, cercetatorii indică faptul că simptomele gastro-intestinale sunt adesea incorect atribuite cu această condiţie.

Beneficii de sanatate a laptelui


Grăsimea din laptele integral, sunt cea mai mare parte, grăsimi animale saturate, care ridică colesterolul din sânge. Iar atunci când se compara procentul de calorii din grasimi per portie, controalele în lapte integral sunt de 50 la sută; grăsimea din laptele degresat de 4 la %.

Trecerea la lapte fara grasimi nu va compromite cantitatea de nutrienţi. Laptele degresat este o excelenta sursa de calciu, care joacă un rol esenţial în prevenirea osteoporozei. Calciul din lapte poate fi mai bine absorbit decât cel găsit în suplimentele de calciu, deoarece lactoza ajuta la absortia calciului.

Orientările dietetice recomanda ca toată lumea sa consume echivalentul a trei cesti de lapte pe zi. O parte din motiv , este acela că mai multe studii arată că o dietă bogată în fructe şi legume, plus trei cesti de lapte sau iaurt pe zi, a crescut pierderea oamenilor greutate şi ajutat să gestioneze greutatea lor mai bine. Un studiu a indicat faptul că produsele lactate bogate in calciu a ajutat oamenii sa slabeasca din regiunea abdominală (zona stomacului) decât cei care au luat suplimente de calciu sau o dieta slaba in calciu.

Laptele protejeaza de cancerul de colon în timp ce ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi joacă un rol important în coagularea sângelui, conducere nervoasa şi contracţie musculară.

Laptele este fortificat cu vitaminele A şi D . Este, de asemenea, unul dintre contribuabili majori de riboflavina, vitamina B -implicate în defalcarea produselor alimentare. Este, de asemenea, o sursa buna de vitamina B-12. Împreună, aceste vitamine joaca un rol în domeniul sănătăţii cardiovasculare.

Valorile nutriţionale ale laptelui

Lapte degresat

Dimensiune: 200 ml
Calorii: 86
Grăsime: 1 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 4 mg
Carbohidraţi: 12 g
Proteine: 8 g
Fibre dietetice: 0 g
Sodiu: 103 mg
Vitamina A: 500 UI
Vitamina B12: 1 mcg
Niacina: 1 mg
Acid pantotenic: 1
Riboflavina mg: 1 mg
Vitamina D: 3 mcg
Calciu: 302 mg
Fosfor: 247 mg
Potasiu: 382 mg

10 super-alimente pentru sanatate

Photobucket
”10 alimente pe care trebuie sa le mananci” este, în esenţă, o carte de bucate cu superalimente care evidenţiază alimentele pe care le poti in dieta ta pentru a îmbunătăţi sănătatea . Autorii spun că cartea lor este de echilibrare despre dorinţa "de a mânca alimente care are un gust minunat si dorinta de a manca alimente care nu te vor ucide."

Este scrisa e Dave Lieberman, un bucătar Food Network, şi Anahad O'Connor, care este un reporter de sănătate pentru New York Times. Ei au lucrat împreună pentru a crea reţete, precum şi de a oferi cititorilor informaţii cu privire la ştiinţa care susţine beneficiile de sănătate.


Dieta de bază

Autorii introduc alimente care îndeplinesc următoarele trei criterii;

1. Au sprijin ştiinţific pentru beneficiile lor pentru sănătate.
2. Sunt sor de gasit in majoritatea magazinelor .
3. Sunt versatile şi pot fi încorporate într-o varietate de mese

Un capitol este dedicat pentru fiecare din cele 10 alimente şi oferă informaţii ştiinţifice cu privire la beneficiile lor de sănătate şi o varietate de retete.

Ideea este includerea acestor alimente în dieta , într-un mod care este uşor şi delicios.

Alimente recomandate
Rosii, avocado, sfecla, spanac, linte, varza, peste, nuci, fructe de padure, rodii.
Exemplu de dieta

Mic dejun

Fulgi de ovăz


Gustare

Afine proaspete

Prânz

Crab şi avocado peste salata

Gustare

sfeclă

Cină

Varza , conopida sau supă de cartofi
cotlete de miel

Tratamente naturale pentru bila lenesa

O "bilă leneş" este echivalentul a ceea ce se numeşte ştiinţific, o dischinezie biliară. Aceasta înseamnă că bila dvs. pur şi simplu nu ia în considerare "cerinţele pieţei".

Există medicamente care vă pot ajuta cu aceste probleme care conţin tot felul de plante în compoziţia lor, dar puteţi găsi, de asemenea, aceste plante, în starea lor naturală, făcând astfel mai uşor pentru tine de a scăpa de complicaţii dureroase.


Cura cu ulei de masline, o cura adecvata

Medicii recomanda înghiţirea, în fiecare dimineaţă, timp de o luna, pe stomacul gol, o lingura de ulei de măsline.


Vorbim de fapt despre un complex de tulburări dispeptice de tip biliare: dureri in partea dreapta a abdomenului (sub coaste), de intensitate variabilă , gust amar, greaţă, vărsături biliare ( amare), balonare, permanente sau episodice.

Cicoare

Poate fi folosita ca o salata preparata din frunze proaspete sau sub forma de perfuzie obţinută din 15 g de frunze uscate pentru un litru de apă.
Bea două pahare pe zi.

Anghinare - Poate fi folosita înainte de mesele principale, ca o infuzie obţinută din două linguriţe de frunze pentru o ceaşcă de apă. Bea 2 cani pe zi.

Rostopasca - De asemenea, are o acţiune antispastica; este administrata sub forma de perfuzie, din preparea de 3 g de frunze uscate pentru o ceaşcă de apă. Bea pe parcursul unei zile.

Papadia - Este folosita ca o infuzie preparată din două linguriţe de plante (întregi) pentru o ceaşcă de apă; în total, bea doi-trei cani pe zi.

Utilizarea tincturilor este foarte aproape de homeopatie - o metoda de renume, acceptata si practicata in medicina. Trebuie sa ştii ca, în comparaţie cu infuziile şi decocturile, tincturile isi păstreaza proprietatiile terapeutice.

Exista tratamente preparate exclusiv din tincturi, foarte eficiente în îngrijirea celor care sufera de dischinezie biliară: 1 / 2 lingura de tinctura de rostopască, 1 / 2 lingura de tinctura de anghinare, o linguriţă de tinctură de maghiran si 1 / 2 litri de apă. Bea o jumătate de pahar, pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de fiecare masă.

Tratamente naturale pentru ulcer si gastrite

Suc de cartofi:

Alege cartofi sănătoşi care se curata şi imediat se baga în apă. Se spală şi le prelucrează rapid, în storcător. Sucul de cartofi se utilizează numai în stare proaspătă şi este eficient în tratarea ulcerului şi gastritei. Bea o jumătate de pahar inainte de masa de dimineata sau masa de prânz pentru 2-3 săptămâni, în special în primăvara sau toamna, înainte de perioadele dureroasă .

Suc de varză albă:

Se curata o varză cruda de impurităţi şi de frunzele exterioare; se spală şi se introduce în storcător . Beţi un pahar de 3-4 ori pe zi, cu 45 de minute înainte de a mânca. Un tratament dureaza timp de aproximativ o lună şi ar trebui să fie urmat în special , primăvara şi toamna.


Suc de morcovi:

După spălare şi curăţare se mărunţesc morcovii şi se plaseaza în storcător; consuma sucul rezultat imediat. Suc de morcov are efecte benefice în ulcerul gastro duodenal, precum şi în gastrită hiperacida. Acest suc de morcovi, de asemenea, are remarcabile proprietati diuretice.

Tratamente naturale de control al colesterolului

O creştere a colesterolului peste limitele normale este cauzată de o alimentaţie bogată în colesterol, dar, de asemenea, din cauza consumului de o mare cantitate de alimente grase.

Există 2 tipuri principale de colesterol din sânge: LDL - colesterolul "rau" si HDL sau colesterolul "bun". HDL protejează vasele de sânge şi inima şi reduce riscul de insuficienţă cardiacă, în timp ce LDL este asociat cu creşterea riscului de a avea o boală de inimă.

Un regim alimentar echilibrat, un consum moderat de grăsimi animale şi mai ales utilizând plante care îmbunătătesc profilul, sunt toate metode pentru a controla nivelul celor două forme de colesterol.

Aici sunt unele produse vegetale naturale, cu efecte benefice asupra nivelului de colesterol:

Rozmarin:
Rozmarinul are un efect antiseptic şi diuretic (stimulează funcţia renală) de acţiune, fiind eficient împotriva pestei. Se calmeaza febra musculară, durerile digestive în indigestiile. Această plantă ajută la îmbunătăţirea respiraţiei, stimulează circulaţia sângelui şi a sistemului nervos. Datorită beneficiilor sale multiple, rozmarinul a fost folosit încă din antichitate, când a fost consumat pentru a uşura durerea în crampele abdominale, fiind un excelent tonic digestiv, favorizând secreţia de bilă şi funcţionarea normală a ficatului. Fiind un antiseptic acesta este folosit cu succes extrem împotriva infecţiilor gastro-intestinale şi crampe. Are efecte excelente in creşterea nivelului de colesterol HDL şi de reducere colesterolului LDL.

Seminţele de in si uleiul din ele conţin acizi graşi omega 3 care protejează inima şi vasele de sânge de la efectele nedorite ale unui nivel mai ridicat de colesterol. Se recomandă să se consume 1-2 linguri de seminţe de in sau o lingurita de ulei din seminţe de in, in fiecare zi, atât timp cât este necesar. De asemenea, este recomandat să consume seminţele treptat, deoarece acestea pot provoca probleme intestinale.

Usturoiul :

Usturoiul este o plantă folosită atât ca un produs alimentar şi ca un condiment. În medicina populară, acesta este considerat un medicament real, datorită conţinutului bogat de vitamine şi substanţe minerale. El are efecte benefice în special de control al colesterolului, în prevenirea bolilor de inimă, bolilor digestive sau pneumopatie. Pe lângă efectele sale împotriva microbilor, se recomandă, de asemenea, împotriva viermilor intestinali.

Ceaiul verde şi negru .:

Aceste ceaiuri conţin combinaţii naturale ale unor principii active, cu un efect protector asupra inimii. Consumand 4-5 pahare de ceai verde sau negru, se va reuşi să se menţină nivelul de colesterol sub control.

Propolis:


Propolisul este cunoscut de milenii. Proprietatile curative ale propolisului sunt în principal datorită compoziţiei sale chimice. Puteţi găsi mai multe microelemente necesare organismului: fier, zinc, cupru, cobalt, calciu, siliciu, strontiu, bariu. Propolisul este cunoscut ca avand efecte antibacteriene, lupatand cu succes împotriva streptococilor, stafilococilor, bacililor. Astfel, o serie de boli infecţioase, cum ar fi gripa sau meningita, sunt tratate eficient cu tinctura de propolis. Propolisul stabilizeaza nivelul colesterolului din sange.

Remediu natural pentru obezitate

Iata un tratament naturist pentru obezitate:


Efectele benefice ale oţetlui de mere sunt binecunoscute pentru un nivel de colesterol crescut şi a eficienţei sale în tratarea obezităţii.

Reteta următoare se bazează pe otet de mere, usturoi si miere.

Usturoiul este recomandat pentru un număr mare de afecţiuni: hipertensiune arterială, astenie, reumatism, boli pulmonare, paraziti intestinali, etc., în timp ce mierea este un complex de vitamine naturale.


Ai nevoie de:
-un borcan cu 400 g miere, 1 căţel mare de usturoi, 400 ml oţet de mere, un borcan gol de 800 g.

Curăţaţi şi pisati usturoiul, apoi se pune în borcanul gol; se adăuga miere şi oţet de mere, până când borcanul este plin.

Se amestecă bine cu o lingură până când toata mierea este dizolvată în oţet.

Se lasă la macerat 10 zile şi se agită amestecul cel puţin o dată la fiecare 2 zile, deoarece usturoiul are tendinta de a se ridica la suprafata.

După 10 zile, filtrati compoziţia, păstraţi fluidul în borcan şi se pune într-un loc răcoros. Puteţi, de asemenea, sa-l păstraţi în frigider.

În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se ia 1 linguriţă din acest amestec.

După 4-5 zile apetitul este diminuat, ceea ce este o descoperire importantă pentru persoanele obeze sau supraponderali.

Oţetul dizolvă grăsimile din organism şi reduce pofta de mâncare.

Usturoiul este eficient pentru întregul organism, având un efect tonic, antisclerotic, antispastic şi vermifug si de asemenea, scăderea tensiunii arteriale, etc .

Mierea protejează mucoasa tubului digestiv, are efecte laxative şi conţine vitamine necesare pentru organism.

Pe lângă această reţetă, reducerea consumului de dulciuri si produse prajite se recomandă, de asemenea.

Cura cu mazare

Photobucket


Mazarea este o combinaţie neobişnuită de substanţe nutritive. Datorita amestecului de vitamine B1, B2, B6 si C, precum şi conţinut de fier, mazărea este un medicament împotriva obosealii, anemiei, problemelor de învăţare si imbunatateste funcţia săraca a sistemului imunitar al organismului.

Mazarea este bogata în fibre, vitamina A, B3, B6, C, K, acid folic, fier, zinc, fosfor, mangan, magneziu, potasiu, proteine.

Conţinutul sau de fibra o face utila pentru curatirea intestinelor. Conţine beta-caroten si luteina, benefice pentru sănătatea ochilor.

Mazare este eficace în tratarea anemiei, datorită conţinutului său de fier. Mazarea combate oboseala, ajută la consolidarea sistemului imunitar.

Boabele de mazare sunt bogate în proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale, în substante azotate si foarte sarace in calorii. Mazărea uscată are mai multe substanţe nutritive decât cele proaspete.

Pentru gătit, mazărea uscată trebuie să fie păstrate mai multe ore în apă rece, apoi fiartă în apă la foc lent şi se adaugă sare în cele din urmă.


Proprietăţile mazarei:

- Energetice
- Digerabile
- Permite tranzit intestinal


Indicaţii - uz intern:
- Constipatie si detoxifiere
- Digestie inceata
- Eliminarea grasimilor


Mod de utilizare
- Proaspata: constipatie
- Uscata: consumata cu moderatie (conţine elemente concentrate)
- Supe, feluri de mâncare - cure de slabire

Beneficiile coriandrului

Photobucket


Afara de a fi un afrodisiac, condiment si medicament, coriandrul este folosit ca un condiment in bucatarie pentru pregătirea celor mai bune produse alimentare, în industria de parfumerie, din cauza uleiului volatil continut de roadele lui si ca o planta medicinala, de asemenea. Coriandrul conţine un puternic diuretic care reduce presiunea sanguina si amelioreaza o durere de cap.

Proprietăţi şi beneficiile coriandrului

Fructe de coriandru contin uleiri volatile, amidon, pectine şi substanţe minerale. De fapt, aroma de coriandru vine din uleiul eteric conţinut în proporţie de 1,5% - 2,0%. Acest ulei conţine Linalool (60% - 80%), pinen, dipenten, etc. Fructele conţin acizi graşi cum ar fi acidul petroselinic, substante proteice, amino-acizi, sitosterols, tocoferoli, cumarins, acid caffeic şi acid chlorogenic. Substanţa aromatica conţinuta - coriandrol - este un foarte bun adjuvant în tratamentul de cancer la ficat. În acelaşi timp, frunzele de coriandru reprezintă o sursă puternică de vitamina A, C, tiamina, riboflavina, vitamina K, acid folic, calciu, fier, magneziu şi potasiu. În cantităţi mici, conţine, de asemenea, niacina, vitamina B6, fosfor si zinc.

Cu alte cuvinte, fructele de coriandru sunt folosite ca un stimulent pentru secreţia gastro-intestinala, sedativa şi carminativa. El amelioreaza durerile abdominale, reduce spasmele digestive si se dilata. Coriandrul este, de asemenea cunoscut ca un bactericid si fungicid . Are, de asemenea, o influenţă bună asupra sistemului neuronal si stimuleaza memoria.

Pe plan intern, coriandrul este folosit sub formă de perfuzie, de obicei, preparată dintr-o jumătate de linguriţă cu fructe amestecate într-un pahar, care este consumată în timpul zilei. Pentru colici : infuzie dintr-o jumătate de linguriţă de fructe cu apă - concentrarea poate varia în funcţie de vârsta copilului. Adultii pot consuma până la trei cesti de seminţe de perfuzie de coriandru.

Este un puternic carminativ (elimină flatulentele intestinale) şi agent spasmolitic. Pentru cei care suferă de diabet, ar trebui să se ia în considerare faptul că seminţele de coriandru reglementează nivelul de insulină şi scăde nivelul de colesterol. Pentru a obţine acest rezultat, un litru de perfuzie seminţe trebuie să fie consumat în fiecare zi. Pentru dispepsia digestiva şi ca un stimulent a poftei de mâncare, perfuzia va fi pregătită în cursul zilei de la o lingura de piure de fructe fierte în apă. Perfuzia trebuie să fie consumata în timpul zilei si două căni după fiecare masă principală. Perfizia este, de asemenea, eficienta în lupta împotriva viermilor intestinali. Acesta trebuie să fie luat pe stomacul gol .

Un simplu tratament cu pulbere de coriandru, recomandat pentru tulburări psiho-emoţionale: 1,84 g de pulbere luate de patru ori pe zi, pentru o perioadă de 49 zile, cu o pauză de 10 zile. În caz de cancer la ficat şi cancer de colon este recomandat să ia patru linguri de pulbere de coriandru proaspăt în fiecare zi, timp de cel puţin trei luni. Tratamentul trebuie să fie susţinut de o dietă săracă în grăsimi. Orice grăsimi hidrogenate sunt complet interzise.

Beneficiile uleiului de ricin

Ricinul este o erbacee, o planta medicinala anuala de 1-3 metri înălţime, cu rădăcină ramificata. Frunzele sunt mari. Florile au o culoare gălbuie. Fructele au o capsula care deţin seminte marmorate, bogate in petrol.

Uleiul de ricin din seminţe de plante conţine grăsimi de peste 50%, 20% proteine, glucide, săruri minerale, apă, acid oleic, toxalbumine, enzime şi vitamina E. Acestea dau efect laxativ şi proprietăţi purgative, conducând la aglutinarea celulelor roşii .


Tratamente

Ricinul este folosit sub forma de ulei de ricin. Acest lucru exercită o acţiune care beneficiază pe tegumente, atât la nivel de epidermei şi la nivel de derm.

Ulei de ricin este un mijloc eficient pentru negi. Ar trebui să fie masati timp de 10-15 minute, cu ulei de ricin. Tratamentul este urmat de 2 ori pe zi, în fiecare zi, până cand negii încep să dispară.

Pentru membrana mucoasa iritata şi ochii roşii, 1-2 picături de ulei de ricin se aplică in fiecare ochi.

În caz de hemoroizi, ungerea anusului cu ulei de ricin sau de ingestia de 1-1/2 lingurite de ulei pe plan intern este recomandată. Ulei de ricin este bun pentru tratarea loviturilor, tăieturilor, ulceraţiilor sau diferite eruptii ale pielii.

În cazurile de bronşită şi răceli, pieptul este masat, folosind un amestec de 2 linguri de ulei de ricin şi una de terebentină. Pieptul pacientului este frecat cu acest amestec, apoi se infasoara într-o eşarfă de lână şi apoi este îmbrăcat într-o bluză de bumbac.

Uleiul de ricin are un efect de stimulare a creşterii genelor şi sprâncenelor. De asemenea, acesta ajută în unele cazuri de alopecie şi întăreşte rădăcinile. Rădăcina părului este masata cu ulei de ricin. Aceasta se aplică seara, înainte de a merge la culcare. A doua zi, părul şi pielea capului este spălata bine. Tratamentul se face de 3 ori pe săptămână, până când se obţine rezultatul dorit.

Pentru pielea groasă de pe calcaie, ar trebui să se frece zona de 3 ori pe săptămână, cu ulei de ricin.

Uleiul de ricin este recomandat in tratarea de moli şi pigmentare hepatică. Zonele afectate sunt frecat insistent cu ulei de ricin, seara şi dimineaţa. Efectele sunt vizibile după aproximativ o lună.

Pentru unghii, care sunt se rup cu uşurinţă, tratamentul cu ulei de ricin este recomandat. Se aplică ulei de ricin pe unghii si se freaca bine . Tratamentul dureaza 2 luni.

.

Dieta Gesta sau dieta de weekend

Gesta dau Dieta de weekend a fost creata de dieteticianul Madeleine Gesta initial pentru vedetele care aveau nevoie de a schimba greutatea lor corporală într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Dieta este atât o dieta de scădere în greutate şi o metodă de regenerare generala. Este foarte important de remarcat că acest regim alimentar durează timp de 2 zile şi se bazează pe alimente bogate în proteine, calciu şi vitamine, în scopul de a da energie organismului.


Principiile dietei:

Dieta este caracterizata prin echilibru, relaxare si o multime de odihnă.
Dieta are 2 etape: tratamentul de dezintoxicare şi perioada de stabilizare.

Acesta este compus din:
- 3 mese pe zi
- la fiecare masă raportul 4-2-1 este respectat (4 piese de carbohidrati, 2 piese de proteine şi o parte lipide)
- un maxim de 500 g de alimente pentru o masă
- 1,5 l apa pe zi, dar bea înainte de prânz şi nu în timpul meselor
- alege alimentele care nu sunt prelucrate industrial


Sâmbătă

Dimineaţa

Cand te trezesti, bea o jumătate de litru de apa in inghitituri mici, pentru a elimina toxinele. După 30 de minute, beţi un pahar de suc de grepefrut (foarte bogat in vitamina C şi potasiu) şi după alte 15 minute bea 250 ml de lapte degresat amestecat cu o lingurita de cacao şi o linguriţă de miere.

Pranz:

200 g peşte, aburit sau gătit in cuptor, cu coajă de lamaie si ulei de masline.

După 2 ore mănâncă un iaurt cu o lingurita de miere (stimuleaza tranzitul intestinal).

după-amiaza:
O lamaie stoarsa în 250 ml apă, în care poţi adăuga o linguriţă de miere.

Cina:

Se fierbe timp de 20 minute, în 1,5 litri de apă 1 kg praz (diuretic), 500 g morcovi (contin vitamina A), 500 g de roşii (bogate in potasiu si minerale), 2 tulpini telina si se face o supa.

Înainte de culcare

Un iaurt cu o lingurita de miere.

Duminică

Pentru mic dejun si pranz se repeta meniul din prima zi.

Cina:
200 g de peşte fiert si un bol de legume.

Înainte de culcare:
Un iaurt cu o lingurita de miere.

Ziua de luni este o zi in care nu trebuie sa exagerezi cu mancarea si sa consumi alimente usoare ca si fructe , legume si branza de vaci.

Daca urmezi aceasta dieta ,se pot pierde pana la 2-3 kg pe saptamana.

Dieta de slabit 6 kilograme

Aceasta este o dieta hipocalorica si este bazata pe limitarea caloriilor consumate.

Aceasta dieta iti permite sa mananci aproape orice, dar in cantităţi limitate. Ea se bazează pe un număr redus de calorii, cu un bun aport de glucoză (din cereale, legume, paine), caracterizate printr-un bun nivel de saţietate.

Cele cinci elemente cheie sunt apa, orezul, carnea, painea si iaurtul.


• Pierdere in greutate: 3-6 kg în 2 săptămâni.
•Indicatii: recomandat tuturor persoanelor.

Structura de dieta (pentru 1600 calorii):

•Mic dejun: cafea, trei felii de paine, 10 g de unt, un pahar de suc de portocale sau un pahar de de lapte, un croissant si un mar.

•Pranz: o salata, 150 g de carne / peşte sau 2 oua cu 4 cartofi fierti, legume, branza alba si fructe, iaurt.

•Cina: Salata de peşte (cu branza de lamaie), o piersica, 100 g de carne, morcovi, fasole verde, doi struguri.

Avantaje:

Este un regim alimentar sănătos s poate fi uşor transformat intr-un obicei.

Elimina celulita cu ceai de fenicul

Photobucket
Feniculul este o plantă nativă din regiunea mediteraneană care a câştigat popularitate încă din Evul Mediu, când a fost cultivata lângă mănăstiri. De asemenea,  feniculul este una din Cele Nouă Plante Sacre ale saşilor, capabile de o vindeca Cele Nouă cazuri de boală.

Chimenul dulce ( Foeniculum vulgare ) este o planta comestibila, perenă, care seamănă cu mărarul. A fost descoperita in regiunea mediteraneană si in sud-estul Asiei (de la est de Maroc si Portugalia, tot drumul pana în Pakistan).

Feniculul conţine multe minerale şi vitamine: Vitamina C, fibre, vitamina C, mangan, potasiu, magneziu, calciu, fier, vitamina B3 etc . Vitamina din bulbul de plante este antibacteriana şi foarte utila pentru sistemul imunitar. In plus, feniculul este o sursa importantă de fibre de îngrijire si ajuta la reducerea nivelului de colesterol. De asemenea, fibrele din aceasta planta pot preveni cancerul intestinal, datorită faptului ca acestea pot elimina toxinele si substanţele canceroase din intestin.

Planta este bogata în potasiu - minerale esenţiale in îngrijire si ajuta la scăderea tensiunii arteriale.


Datorită efectului revigorant si purificator, efectele pe care feniculul le are asupra organismului uman pot fi folosite în tratarea vânătăilor, celulitei, obezitatii, retinere de apa, eliminarea toxinelor din organism, inflamaţii ale gurii.

Feniculul ajuta la eliminarea racelilor comune şi reduce accesele de tuse, datorită naturii sale expectorante (conţine mare cantitate de alfa-pinen). Aburul care rezultă din fierberea frunzelor de fenicul , ameliorează astmul si bronşita.

Branzeturile potrivite in cura de slabire

Photobucket
Branza de capra

100 g conţine 76 de calorii şi 6 grame de grăsime (4 g saturate) şi se mândreşte cu 5 g de proteine de umplere. Este, de asemenea, o sursa buna de cupru, care pastreaza la cote maxime sistemul imunitar.

Parmezan

Are 111 de calorii per portie, dar parmesanul vine cu o mulţime de substanţe nutritive necesare: un singur strop contine aproape la fel de mult calciu ca un pahar de lapte şi 10 g de proteine pe bucatica, mai mult ca un de piept de pui.

Ricotta

Veşti bune, iubitori de lasagna! Chiar si ricotta grasa are 49 de calorii si 4 g grăsime (2 g saturate) pe 100 g şi are cea mai mică cantitate de sodiu din orice brânză .

Mozzarella

Mozzarella contine 85 de calorii şi 6 g grăsime (4 g saturate) pe 100g. Este ideala pentru omlete si cu cele mai multe legume.

Plan de dieta pe 5 zile

Primavara a sosit si este nevoie de o dieta usoara, de 1500 de calorii pe zi pentru a elimina grasimea acumulata in timpul iernii. Slabeste 3 kilograme cu acest plan creat de nutritionisti.

Ziua 1

Mic dejun
2 felii de paine prajita din grau integral, 1 lingura unt de arahide
1 fruct

Prânz

200 g piept de pui la gratar cu spanac si salata de ciuperci

Gustare
iaurt de vanilie degresat amestecat cu scortisoara si 2 linguri de migdale

Cină
1 1 / 2 cesti fierte de paste cu 1 / 2 ceasca sos de rosii şi 2 linguri de parmezan; salata verde (tot ce vrei) cu ulei de masline si 1 lingurita o de otet balsamic; 3 / 4 ceasca fructe de padure

Ziua 2

Mic dejun

3 / 4 ceasca lapte amestecat cu 1 / 2 cana de cereale bogate in fibre, 1 ceasca lapte degresat şi 1 / 2 banane feliate

Prânz
Sandwich: 2 felii de paine integrala (170 calorii) felii de rosii si masline negre, 1 cană de fructe

Gustare
nuci crude sau prăjite

Cină
peste file cu cartofi dulci sau cu suc de lămâie şi o bucată mică de smantana fara grasime; salata cu 1 lingura de sos

Ziua 3

Mic dejun
1 cana fructe amestecate cu 1 / 2 ceasca iaurt fara grasimi, 2 linguri de lapte degresat

Prânz

Sandwich: 3 felii de piept curcan, 1 felie cascaval elvetian, 1 felie de roşie şi 1 linguriţă de maioneză pe pâine din grau integral, 2 clementine

Gustare
1 mar au o para

Cină

curcan cu ceapa, 1 lingura mozzarella mărunţită, 1 / 4 ceasca tocata rosii si smantana
fructe


Ziua 4

Mic dejun
3 / 4 cana lapte degresat, 1 banana , 1 ceasca de fructe de padure congelate si 1 / 4 ceasca suc de mere,

Prânz

1 burger cu faina din grau integral cu 1 felie de brânză , inele de ceapa rosie, frunze de salata verde, 2 felii de roşii şi muştar 1 lingura sau ketchup, 1 ceasca salată de fructe

Gustare
1 cană (100 calorii) de cereale, 1 lingura de germeni de grâu şi 1 ceasca lapte degresat

Cină
piept de pui cu ciuperci
1 portocala


Ziua 5

Mic dejun
Omleta: 1 ou întreg, plus 3 albuşuri de ou cu legume, 1 felie de paine prajita din cereale integrale

Prânz
supa de legume , salata cu 1 lingura sos; 1 / 2 cana stafide

Gustare
100 g biscuiti

Cină
file de somon sălbatic , fript 10 - 15 de minute, cartofi prăjiţi mici, rosii , 1 cana fructe de padure;

Sfat
Ia multivitamine şi un supliment de calciu de 500 mg.

Exercitii simple de slabit pentru fund

Daca aveti un posterior lat aveti nevoie de un set simplu de exercitii, care trebuie facute zilnic pana la obtinerea rezultatelor dorite.

Inttinsa pe spate, ca si in imagine ridicati posteriorul cat mai sus posibil.

Photobucket

Extindeti simultan braţul stâng şi piciorul drept, în conformitate cu corpul . Schimbati. Faceti 12 repetari.

Photobucket

Din aceaiasi pozitie ridicati piciorul, la acelasi nivel cu trunchiul. Se repeta de 24 ori cu ambele picioare.

Photobucket

Din pozitia cu picioarele departate, se flexeaza un picior si se indoaie trunchiul astfel incat sa se ajunga cu mana stanga la piciorul drept.

Photobucket

Cura pentru par frumos

Photobucket
Aceste alimente sunt incarcate cu biotine şi proteine, componentele primare ale parului.

Mic dejun

•Opţiunea 1 - tortilla cu cereale cu 1 felie branza fara grasimi, 2 oua , suc de mango (1 / 2 pahar)
•Opţiunea - 2 ovaz (1 ceasca), cu lapte batut si un pumn mic de nuci şi de caise uscate, suc de portocale (1 / 2 pahar),
•Opţiunea 3 iaurt (1 ceasca), cu piersici tranşate sau pepene galben (1 / 2 pahar)

Prânz

Aceasta masa este momentul perfect pentru o doză de fier, care stimuleaza cresterea parului; vitamina C din ardei si lamaie creşte absorbţia de minerale.

•Opţiunea 1 - Friptură de vită sau de curcan cu paine prajita (2 buc) cu 1 felie cascaval şi 1 / 2 avocado
•Opţiunea 2 - Piept de pui la gratar ,cartofi copti , ardei gras rosu, năut (1 / 2 ceasca fiecare), ulei de măsline (1 lingura), suc de lamaie

Gustare

Plantele medicinale, ciocolata neagra si fructele de padure proaspete contin antioxidanti care stimuleaza reînnoirea celulelor de la nivelul scalpului.

•Opţiunea 1 - Roşii feliate cu parmesan, busuioc (1 lingura)
•Opţiunea 2 - ciocolata neagra , zmeură (1 / 2 pahar)
•Opţiunea 3 - paine de grâu cu sos de tahini (2 linguri)

Cină

Termina ziua cu proteine. Pentru un aport mic de grasimi saturate, alege bucăţile de carne macra.

•Opţiunea 1 - fasole roşie, morcovi, cartofi, mazare, rosii (1 / 2 pahar fiecare)
•Opţiunea 2 - Somon la grătar sau friptură , salata de spanac cu felii de portocale, branza de capra , seminţe de dovleac si stafide (o mână fiecare), ulei de măsline (1 lingura), suc de lamaie

Apa ajuta la slabit

Photobucket
Apa este indispensabilă pentru viaţă. Ştiaţi că acest lichid minunat , inodor, incolor ar putea fi crucial pentru pierderea în greutate? Apa este esenţiala în menţinerea sănătăţii organismului nostru. Este absolut necesar pentru functionarea normala a celulelor noastre şi organele noastre. O multime de apă potabilă zi cu zi este cheia pentru o bună sănătate şi de o importanţă crucială atunci când sunteţi la dieta. Un organism bine hidratat garantează funcţionarea rapidă şi eficientă a organismului nostru. Dacă vom oferi organismului nostru o cantitate suficientă de apă se intensifică rata metabolica, astfel influenţeaza pierderea în greutate.

Studii recente au arătat că senzaţia de foame şi de sete apar sub aceiasi forma , deoarece creierul nu diferentiaza aceste două senzaţii. Dacă există o deshidratare uşoară, organismul poate gresi senzaţia de foame cu cea de sete .

Băutul de multa apa va împiedica supraalimentarea si poti profita de scăderea în greutate.

O mulţime de produse alimentare sunt pline de grăsimi şi conţin mai puţină apă. Dacă urmaţi un regim alimentar care nu vă permite să consumaţi alimente bogate in apa, apoi consumul de apa devine şi mai important pentru a vă ajuta să opriti dorinţa pentru unele produsele alimentare.

Apă potabilă la mese, vă oferă un sentiment de plenitudine

Daca se bea apa impreuna la masa se va simti un sentiment de saţietate mai devreme, prin urmare, se mananca mai puţin. Apa umple stomacul si reduce pofta de mâncare. Deşi, dacă aţi bea doar apă nu s-ar obţine acelaşi efect. În scopul de a simti acest sens de plenitudine organismul dumneavoastră are nevoie pentru a obţine în vrac, substanţe nutritive şi calorii, de asemenea.

Apa este elementara în procesul de ardere de calorii

Dacă doriţi să pierdeti în greutate , creşte aportul de fibre, ceea ce înseamnă că trebuie să mănânci o mulţime de fructe, legume şi cereale. În timp ce fibra este foarte benefica pentru sistemul digestiv, fără o cantitate adecvată de apă se poate ajunge la constipatie şi nu la pierderea în greutate anticipata.  Procesul are nevoie de o aprovizionare corespunzătoare de apă şi dacă nu se oferă suficientă apă acesta duce rapid la deshidratate, care incetineste procesul de slabire.

Apa stimulează rata metabolismului

Consumul de apă creşte metabolismul, astfel permiţându-vă să consumati un număr mare de calorii.

Apa ajută la excreţia de deşeuri din rinichi

În scopul de a păstra sănătatea noastră şi buna funcţionare a organelor noastre, se recomandă de a consuma aproximativ 8 pahare de apă pe zi. Apa va elimina deşeurile care sunt produse de descompunerea ţesutului adipos din organism. Aceste deşeuri sunt eliminate prin rinichi. În timpul unei diete cu proteine mi multe deşeuri sunt produse în procesul de digestie, în principal, deoarece organismul începe să se descompuna grăsimile depozitate. De aceea, este foarte important să se bea apă suficientă pentru a ajuta rinichii sa elimine aceste deşeuri şi alte toxine din corpul nostru.

Alimente laxative

Photobucket
Prunele sunt cele mai bune alimente laxative naturale si contin fibre, sorbitol ce lucreaza impreuna impotriva constipatiei. Pentru a merge  bine, prunele trebuie sa fie uscate pentru ca efectul laxativ sa fie concentrat. Trebuie o atentie sporita cu sucul de prune, caci o cantitate prea mare consumata poate provoca efecte inverse.

Cafeaua este un stimulator destul de puternic si poate activa miscari in intestine.

Dintre fructele laxative se enumera avocado, smochinele, mango, curmalele.

Ceaiul laxativ cel mai bun este ceaiul din frunze de papadie. Ceaiul de soc si de crusin , ajuta de asemenea.

Sucul de pere poate fi o alternativa pentru sucul de prune atunci cand doriti ca efectul de fin mai domol, mai slab.

Un remediu naturist laxativ foarte bun consta in consumul de ulei de masline virgin sau ulei de ricin (cate 1 lingura seara inainte de culcare si dimineata la sculare).

Alimentatia in constipatie

Photobucket
Constipatia poate avea caracter tranzitor sau poate fi cronica. Cauzele constipatiei pot fi legate de dieta, de activitatea hormonala anormala , administrarea de medicamente sau existenta unei patologii de fond, gastro-intestinale, care sa manifeste astfel.

Se bea intre 8 si 10 pahare de apa pe zi pentru adulti. Aportul insuficient de lichide poate fi o cauza a constipatiei. Desi cafeaua si ceaiul pot actiona ca niste laxative, la unele persoane cafeina contribuie la aparitia constipatiei.

Consuma alimente bogate in fibre: peste, legume, cereale integrale, pere, mere, caise, prune, piersici, zmeura, cirese, citrice, precum si fructe uscate: prune, smochine, curmale. Evitati consumul de: banane, afine, seminte, nuci, alune, mere coapte

Bauturile indicate in constipatie sint cele reci si indulcite, in special baute dimineata pe stomacul gol. Sunt bune sucurile de fructe, de zarzavat, citronadele, oranjadele, ceaiul de macese, sifonul si laptele (daca este tolerat): laptele batut si iaurtul cu zahar.

Redu aportul de fier – fie prin modificarea dietei, fie renuntand la suplimentele de fier. Fierul este o cauza frecventa a constipatiei.

Sunt interzise in constipatie:

-casul si urda nesarata, precum si branza de vaci proaspata;
-painea alba, prajita;
- pireurile de morcovi, sufleul de morcovi cu branza;
-pireul de gutui, gutuile coapte, sucurile de afine sau compotul strecurat de afine.

O metoda foarte buna de a ameliora constipatia este consumul a doua linguri de masline care ajuta la eliminarea usoara a scaunului.

Regim alimentar in ulcer

Photobucket
Afectiunile ulceroase sunt cele mai raspandite boli ale stomacului. Evolutia acestora - care nu cunoaste reguli precise, cuprinzand perioade indelungate de acalmie - implica necesitatea unui regim alimentar corect.

Indicatiile de dieta in cazul ulcerului se limiteaza acum la interzicerea fumatului si a consumului de bauturi alcoolice.

Laptele panseaza stomacul doar pe moment. El contine calciu si este un stimulent al secretiei gastrice, ceea ce poate duce mai tarziu la aparitia durerilor. Fiind un aliment bazic, (alcalin), laptele dulce este ecomandat în cantitate de 50 ml în fiecare oră, ziua, iar iacă este posibil, de câteva ori şi în cursul nopţii.

În perioadele de linişte clinică (de acalmie), trebuie păstrat totuşi un regim alimentar, bolnavul nefiind vindecat.

Din prima zi a perioadei de acalmie se va începe cu lapte dulce ingerat în cantitate de 1 litru pe zi, ouă fierte moi, în număr de 4/zi sau ouă sub formă de ochiuri prăjite în 20 grame de unt, sucuri de fructe (fara citrice). Legumele se fierb si se dau prin sita, sau se paseaza bine de tot. Puteti consuma cartofi, legume verzi, fasole, pastai, morcovi si linte.

În formele nu foarte avansate de ulcer gastroduodenal, obiectivele principale ale regimului alimentar sunt reducerea secreţiei acide şi a peristaltismului gastric intens.


Tratamentele moderne de vindecare a ulcerului se bazeaza pe medicamente care inlatura secretia acida si care protejeaza mucoasa gastrica. De asemenea, sunt folosite antibiotice pentru inlaturarea infectiei cu bacteria care provoaca ulcerul - Helicobacter Pylori.

Plante si ceaiuri benefice:

Tataneasa este hemostatica, astringenta si calmanta.
Galbenele contin uleiuri eterice, rasini si substante amare. Ceaiul din plante proaspat culese sau sucul stors din plantele proaspete pus in lapte vindeca bolile stomacului si intestinului.
Sucul de cartofi este un adevarat remediu terapeutic in cazurile de ulcer. Se curata si se spala 3-4 cartofi, se rad pe razatoarea fina, iar sucul se bea pe stomacul gol dimineata si inainte de masa de pranz.

Sunt interzise in boala ulceroasa: alcoolul, cafeaua, ceaiul negru, bauturile carbogazoase, bauturile acre sau fierbinti, carnea grasa sarata, afumata sau preparata prin prajire, pestele gras, sarat, afumat, conservele de peste, branzeturile fermentate, sarate, afumate, laptele batut, iaurtul, untura, slanina, rantasurile, maioneza, painea moale, prajita, painea neagra, pesmet prajit, dulciurile concentrate (marmelada, dulceata, ciocolata, aluaturi dospite proaspete, ), legume crude fibroase, cu celuloza dura (castraveti, ridichi, sfecla, varza alba, fasole uscata, linte, vinete, rosii), ceapa, usturoi, ardei iute, fructe crude sau acre, nuci, alune, migdale, condimente iuti si iritante (piper, boia, hrean, mustar, otet).

Dieta pentru zodia pesti

Pestilor le plac mancarurile exotice, ce presupun combinatii inedite de alimente, cantitati mari de condimente si, adesea, ceva alcool.

Alimentele recomandate in dieta de slabit pentru pesti sunt cele bogate in fier: ficat, galbenus de ou, stridii, rinichi, cereale integrale, fasole uscata, spanac, salata verde, struguri, prune uscate, caise, piersici, curmale. Cantitatea de sare si zahar trebuie redusa.

Poti recurge la o dieta diversificata, fara dulciuri, condimente in exces, prajeli si grasim.

Dieta pentru zodia capricorn

Pentru a slabi, o dieta practica, cu reguli stricte este ideala pentru incapatanatii nativi din capricorn.

De preferat ar fi sa se varieze dietele, pentru ca exista tendinta la capricorni de a pune zilnic in farfurie aceleasi alimente.


Alimentele recomandate sunt carnea slaba, pestele, cartofii, pastele fainoase, porumbul, ouale, nuca de cocos.

Evitati: alimentele cu condimente puternice si dulciurile.

Dieta pentru zodia varsator

O dieta saraca in grasimi si sportul practicat regulat vor preveni problemele circulatorii ale nativelor.

Alimentele recomandate pentru slabire pentru zodia varsator:

Dieta saraca in grasimi este o conditie esentiala pentru varsatori. Se recomanda: fructele, in special merele si citricile, dar si fructele uscate.
Evitati: toate alimentele bogate in grasimi, prelucrate industrial, sosurile grase si bomboanele.

Se recomanda o dieta bogata in legume (mazare, fasole, varza si telina) si multa apa, minimum 1-2 litri pe zi. Organismul are nevoie, in permanenta, de vitaminele F, K, B6, H, I si J.

Cura de slabit cu paste

Photobucket

Pastele din comert sunt de o mare diversitate si de aceea trebuie preferate cele facute din faina integrala deoarece au un continut ridicat de fibre alimentare, minerale si complex de vitamine B. In plus, fitoelementele continute in pastele integrale ajuta organismul sa isi mentina o greutate corporala sanatoasa.

Pastele fac parte din categoria carbohidratilor. Carbohidratii dau senzatia de satietate, iar fibrele ajuta digestia. In plus, pastele sunt bogate in vitamine si minerale (vit. B, fier).

Pastele se fierb si se prepara cu sos de rosii sau legume. Nu se prepara sosuri grele care contin grasimi, carne si produse lactate.

Exempu de meniu:

Mic dejun:

1 felie paine neagra
                                                                50 g branza fara grasimi

Pranz
Paste cu sos de rosii

Gustare
1 mar

Cina
salata de paste cu rosii si castraveti

Alimente fara colesterol

Photobucket
Alimente fara colesterol sau cu colesterol foarte putin per 100 de grame:

fructe si legume - 0 mg
cereale- 0 mg
nuci si seminte- 0 mg
uleiuri vegetale -0 mg
iaurt degresat - 1 mg
margarina - 1 mg
lapte degresat - 2 mg
supa de pui cu fidea - 3 mg

Alimente bogate in colesterol

Photobucket
Alimente bogate in colesterol (mg/100g)

omleta - 350
caviar - 440
ficat gras - 380
rinichi de vita - 375 mg
unt - 250
  maioneza - 165
  pate de ficat de porc - 200
  branza grasa- 100
  carne de pasare-60

Dieta cu proteine CSIRO

Photobucket
Dieta CSIRO a fost dezvoltata de către oamenii de ştiinţă de nutriţie de la unitatea de cercetare clinică CSIRO în Australia.

Dieta se bazează pe rezultatele unui studiu de 12 săptămâni pe 100 de femei supraponderale care au arătat că o dietă săracă în grăsimi a produs rezultate superioare în comparaţie cu una cu carbohidrati ridicati, în ceea ce priveşte pierderea în greutate şi îmbunătăţiria starii generale de sănătate.

Dieta CSIRO a fost proiectata nu numai pentru a promova pierderea în greutate, dar, de asemenea, să sprijine sănătatea optimă şi este atent planificată în aşa fel încât să furnizeze elementele nutritive necesare pentru functionarea sistemului imunitar, rezistenta osoasa şi niveluri ridicate ale energiei, precum şi pentru a reduce riscul unor afecţiuni cronice, cum ar fi cancerul, diabetul şi a bolilor cardiovasculare.

Elementele de bază

Chiar dacă este vorba de o dieta bogata in proteine, acesta diferă în multe privinţe de alte diete bine-cunoscute, cum ar fi Atkins şi proteinele la putere, în mai multe moduri.

Dieta CSIRO a fost descrisă ca fiind limitata in carbohidraţi, deoarece conţine indexul glicemic scăzut in hidraţi de carbon, cum ar fi pâine, cereale, iaurt, fructe şi legume. În timp ce dieta Atkins are drept scop de a restricţiona carbohidraţi aproape complet, dieta CSIRO include glucide, în scopul de a menţine nivelurile de energie prin stabilizarea glucozei din sânge.

Dieta Atkins este, de asemenea, bogata in grasimi saturate, fiind în acelaşi timp scăzuta în grăsimi esenţiale. Dieta CSIRO evită acest dezechilibru de a permite doar carne slaba si produse lactate scăzute in grăsime şi prin includerea a cel puţin două portii de peşte pe săptămână în plus faţă de alte surse de grasimi sanatoase cu moderatie.

Alimente recomandate

■carne de vită, miel sau de viţel pentru cina, de cel puţin 4 ori pe saptamana. Peşte pentru cina, de două ori pe săptămână şi pui într-o seara pe săptămână.
■proteine (carne, carne de pasăre, sau peşte) pentru masa de prânz în fiecare zi. Două ouă pot fi consumate de două ori pe săptămână.
■pâine integrala- două felii pe zi.
■fibre de cereale
■Fructe proaspete - două pe zi.
■Legume - până la 2,5 cesti pe zi
■3 linguri de grăsimi şi uleiuri pe zi, cum ar fi uleiul de măsline sau margarină. Alternativ, 1/2 avocado sau 3 -4 fructe cu coajă lemnoasă sunt echivalentul a 3 linguri de ulei.
■Supa saraca in calorii - opţional.
■Vin - două pahare pe săptămână.

Alte alimente care sunt permise in cantitati nelimitate includ ceai, cafea, cacao, bulion, îndulcitorii artificiali, muraturi, ketchup.

Exemplu de dieta

Mic dejun

3 / 4 ceasca de cereale
1 cana de lapte cu conţinut redus de grăsime
1 banana

Prânz

Sunca si rosiisandwich (100g sunca si 2 felii de pâine integrale)
1 cană supă de roşii
1 bucata fructe proaspete

Cină

carne de miel şi legume

Exemplu de meniu pentru diabet zaharat

PhotobucketDiabetul zaharat este o afecţiune în care organismul este incapabil de a procesa glucoza (o formă de zahăr).

Cea mai răspândită formă de diabet este diabetul zaharat de tip II, care se produce în principal la adulţi. În Diabetul zaharat de tip II, pancreasul creează încă insulină, dar nu suficient, - sau insulina nu funcţionează corect (rezistenţa la insulină). Această formă de diabet zaharat poate fi gestionata (într-o oarecare măsură), cu dieta şi exerciţiile fizice, dar şi cu pastile de diabet zaharat şi de insulină.

Plan pentru diabetici

Un plan de alimentaţie sănătoasă pentru o persoană cu diabet zaharat este o dieta traditionala scăzuta de grăsime. Aceasta dieta ar avea o raţie de grăsimi 25-30%, carbohidrati 50-55% şi 20% proteine. Acesta este tipul de dieta care cei  mai multi medici o recomanda.

Planificarea meselor

Mic dejun

1 / 2 Grapefruit, 1 castron fulgi de ovăz cu lapte redus in grăsime.
1 linguriţă miere şi 1 linguriţă de seminţe de in.

Gustare

1 kiwi

Prânz

40g orez brun - cu pui fiert.
1 portocala,
castraveti

gustare de dupa-amiaza

2 felii de paine de secară

Cină

File de somon 1 1 / 2 linguriţă de ulei de măsline amestecat cu 1 căţel de usturoi, la gratar si servit cu piure de cartofi , mazăre şi spanac.
1 pahar mediu de vin sec alb sau roşu sau suc de fructe.

Beneficiile ceaiului Ginkgo Biloba

Photobucket
Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de Ginkgo Biloba au fost analizate de oamenii de ştiinţă şi medici pentru o perioadă lungă de timp. Ginkgo Biloba este o planta care are o istorie îndelungată în medicina chineză.

Ginkgo Biloba vine de la Ginkgo, un copac care creşte în regiunea Zhejiang din estul Chinei. Copacul are o istorie care dateaza de peste 200 de milioane de ani.

Medicina de Vest peutilizează de obicei frunzele, fie tăiate sau în totalitate, pentru a face infuzii de ceai de ginkgo biloba .


Ceaiul de Ginkgo Biloba contine flavonoide găsite în frunza de perfuzată. Printre acestea se numără: quercetina, Kaempferol şi isorhamnetina. Ginkgo Biloba ceai, conţine o cantitate suficientă de glicozide, flavonoizi, carotenoide şi ginkolide A, B şi C.

Beneficiile pentru sănătate:

Ginkgo Biloba ceai stimulează circulaţia sângelui .

Ginkgo Biloba ceai reduce letargia şi îmbunătăţeşte sentimentul de bunăstare;

Ginkgo Biloba ceai poate ajuta la îmbunătăţirea memoriei;

-este utilizat pentru tratamentul tulburărilor auditive ca tinitus;

- ceaiul poate îmbunătăţi tulburările de echilibru;

- ajuta la îmbunătăţirea vigilenţei mentale;

- poate fi folosit ca supliment pentru boala Alzheimer

Slabeste in zona taliei cu ceai de afine

Photobucket
Ceaiul de afine poate fi facut prin infuzarea frunzelor de afine sau fructelor în apă fierbinte sau prin intermediul decoctului în apă clocotită.

Afinele sunt adesea asociate cu o ameliorare a vederii. Consumul de afine ajuta la inhibarea tulburărilor de vedere, cum ar fi degenerescenţa maculară, aşa cum arata unele studii de laborator.

Afinele conţin niveluri de pigmenţi antociani care au fost legate experimental de riscul redus pentru mai multe boli, cum ar fi cele ale inimii şi a sistemului cardiovascular.

Frunzele de afine sunt utilizate în medicina tradiţională pentru a trata afectiuni gastro-intestinale, aplicate local, sau asub forma de ceai.

Ceaiul de afine ca un decoct din plante preparate din fructe uscate se spune că a fi eficace în tratarea diareei la copii. Acesta poate fi, de asemenea, folosit ca o apa de gura în tratarea tulburărilor orale şi diverse probleme de gât.

Iată câteva dintre beneficiile de sănătate ale ceaiului de afine:

-ajuta la tulburări ale vederii prin consolidarea pereţii vaselor de sânge în ochi şi la nivelul retinei.

-ajuta la reducerea inflamaţiei şi la stabilizarea ligamentelor şi tendoanelor.

- beneficii cardiovasculare.

- ajuta la tratarea problemelor gastro-intestinale.

- ajuta pentru aspectul venelor varicoase .

- poate ajuta la slabiizarea nivelului de zahăr din sânge pentru diabetici.

- are proprietatea de a schimba modalitatea in care organismul depoziteaza si proceseaza glucoza.

O dieta bogata in afine si ceai de afine te ajuta sa scapi de grasimea inestetica din jurul taliei .

Cura cu ceai de urzica

Photobucket
Urzica este o planta des întâlnita în Europa. Proprietăţile sale se găsesc în rădăcini, frunze şi seminţele de urzică.

Astăzi, studiile au început să confirme faptul că anumite utilizări tradiţionale ale urzicii, au într-adevăr valabilitate ştiinţifica.

Atunci când se face o infuzie în apă clocotită, de rădăcini şi frunze, ies afară proprietăţile sale speciale de vindecare şi le transfera in ceai.

Beneficiile de sănătate ale urzicii:

Ceaiul de urzica este bun pentru tuse, tuberculoză şi astm; este folosit in artrita, reumatism, tendinita precum şi alte tulburări ale muşchilor şi articulaţiilor;

Ceaiul de urzica combate o varietate de tulburări intestinale; lupta cu probleme de piele, alergii cum ar fi eczeme şi febra fânului;

Ceai de urzica este utilizat pentru tratamentul infecţiilor tractului urinar.

Urzica are propietatea de a pune sangele in miscare si mareste cantitatea de urina eliminata si contribuie la eliminarea substantelor toxice din sange si, in general, din organism.

Ceaiul de urzica ajuta si la slabit. Cura consta in a bea un litru de ceai de urzica pe zi , timp de 30 de zile.

Dieta Balerina

Photobucket


Aceasta cura de slabire promite scaderea unui kilogram pe zi. Regimul este hipocaloric si foarte periculos pentru starea de sanatate daca se tine mai mut de 5 zile.

Ar trebui să excluzi din meniu ketchup-ul, sosurile, grăsimile, maioneza, oţetul şi carnea .
Puteţi folosi sare în timpul acest regim alimentar.

Dieta consta in 1 cafea la micul dejun, 2 oua fierte ca si gustare, la pranz suc de rosii, apoi dupa-masa aveti voie doua gustari care cuprind 1 mar si o felie de paine, iar la cina , care ar trebui sa fie inainte de ora 19, puteti servi 100 g branza cu continut scazut de grasimi.

Cheia succesului consta in mese slab calorice, dar dese care stimuleaza metabolismul si implicit arderea grasimilor. De asemenea, mesele dese inhiba poftele si foamea si astfel sunteti protejate de alimentele interzise.

Ai nevoie de a bea o mulţime de apă.

Alimente pentru cura disociata

Photobucket
Dieta disociata se poate mai poate tine cu orice fel de mancare din grupele enumerate mai jos. De exemplu daca alegeti grupa de fructe semi-acide puteti consuma in ziua respectiva toate fructele care intra in grupa respectiva(piersici, cirese, capsuni, kiwi etc.)

1. Fructe acide:
Portocale, lămâi, mandarine, grapefruit - in aceasta categorie putem include, de asemenea, tomatele.

2. Fructe semi-acide:
Piersici, cirese, caise, căpşuni, smochine, kiwi, pepene verde, struguri, mere, pere.

3. Fructe proaspete:
Prune uscate, stafide, curmale, smochine, caise uscate, fructe uscate, şi în general toate.

4. Fructe grase:

fistic, susan, nuca de cocos, avocado, măsline şi ulei de măsline.

5. Cereale:

Orez, grâu şi toate derivatele, cum ar fi fulgi, făină, paste; porumb şi derivatele lui, cum ar fi floricele de porumb , mamaliga.

6. Legume:

Fasole Fasole uscată, soia, linte, anghinare, vinete, dovleac, fasole verde, castraveti, ardei gras, ridichi, sfeclă roşie, .

7. Legume cu un conţinut ridicat de amidon:
Cartofi dulci, castane, banane, morcovi

8. Legume verzi:
Telina, salata verde de toate tipurile, broccoli, varza, conopida, sparanghel, spanac, ciuperci.

9. Ceapa si usturoi.
10. Oua.
11. Lapte.
12. Untul (fara margarina).
13. Brânză de orice fel.
14. Carne şi peşte de toate tipurile, preparate orice fel.


Dacă urmaţi regulile simple de aici, puteţi pierde până la 5 kg pe săptămână.


1. A nu se manca carne (proteine) si hidrati de carbon, după 19:00.
2. Respectarea perioadei de digestie de cel puţin 3 ore între două mese.
3. Niciodată nu bea lapte după masă.
4. Bea apă în timpul meselor .
5. Pentru prajire utilizeaza o cantitate mică de ulei foarte fierbinte şi apoi scoateţi alimentele pe un şerveţel.
6. Dacă vă place inghetata, mânca-un mod una fără adaos de biscuiti, frisca sau alte creme.
7. Amestecarea alimentara nu este permisa
8. Aveţi posibilitatea să utilizaţi condimentele cu moderaţie.
9. Mananca miere cu lamaie în fiecare dimineaţă înainte de micul dejun.
10. Cele mai bune cine pentru a pierde in greutate constă din peşte sau fructe de mare.
11. Alcoolul este interzis.

Beneficiile ceaiului de menta

Photobucket
Ceaiul de menta este privit atât ca un revigorant cat si un medicament pe bază de plante. Din moment ce menta are o aroma puternica, aceasta poate fi utilizata în monoterapie sau ca o aromă de ceai sau ceaiuri de plante.

Studii recente au descoperit că două ceşti de ceai de menta pe zi poate ajuta cu hirsutismul - o boala la femei, în care părul creşte pe fata, burta şi piept din cauza unui număr prea mare androgeni (hormoni masculini).

Menta contine un nivel crescut al uleiului activ esential mentol. In multe tari ceaiul de menta este baut dupa masa pentru imbunatirea digestiei. Planta are puterea de a reduce contractiile musculare care provoaca gaze, umflari si balonari abdominale.

Mai mult, specialistii in nutritie spun ca ceaiul de menta este foarte util in starile de oboseala, cauzata in special de suprasolicitare intelectuala, stres sau epuizare.

Menta se poate folosi cu succes in tulburarile gastro-intestinale, intretinand si sanatatea ficatului si face minuni in cazul indigestiilor si starilor de voma.

Avantaje si dezavantaje intr-o dieta disociata

Regimul alimentar disociat se bazează pe faptul că un singur tip de aliment consumat pe zi nu va duce la creşterea în greutate. În fiecare zi ar trebui să se consume un singur tip de produse alimentare, cum ar fi carne, peste, legume, produse lactate, oua sau fructe. De exemplu, dacă luni ai ziua de produse lactate, trebuie sa mananci la micul dejun, pranz si cina numai produsele lactate şi nimic altceva.

Ideea principală este că poti sa te simţi plina mai repede dacă mânanci un singur tip de aliment. Dacă mâncaţi alimente diferite, pofta de mâncare poate fi stimulata.

Avantajul acestei diete este ca pierderea in greutate este evidenta, din cauza lipsei de varietate în dieta care duce la reducerea poftei de mâncare.

Dezavantajul constă în faptul că, pe termen lung, aceasta dieta poate duce la probleme de nutriţie şi de slăbiciune. Deşi acest regim alimentar poate parea echilibrat, muşchii şi organele pot fi slăbite în timpul zilelor cu legume şi fructe din cauza lipsei de proteine.

Cei care urmeze aceasta dieta pot suferi, de asemenea, de oboseală şi recâştig de greutatea după terminarea dietei. Dieta disociata nu are bază ştiinţifică şi nu este recomandata pentru persoanele active sau copiiilor. În cazul copiilor, aceasta dieta poate încetini creşterea acestora.

Un exemplu de meniu pentru dieta disociata de 5 zile include: orez - luni, carne - marţi, două kilograme de fructe proaspete - miercuri, peşte la grătar -joi, două kilograme de legume proaspete - vineri.

Dieta de intretinere dupa slabit

Dieta de întreţinere este un tip de regim alimentar care vă permite să va mentineti greutatea ideala, sau greutatea cu care te simti confortabil şi în acelaşi timp vă oferă energie şi vitalitate.

Meniurile sunt cheia principală de a menţine greutatea deoarece toate produse alimentare nu au nici o grăsime, dar încă mai oferă toate nevoile energetice ale corpului tau.

Poţi merge pe aceasta dieta timp de o lună, dar dacă o urmezi foarte strict şi o combini cu putin sport, poti fi sigura ca nu te vei mai ingrasa.

Exemplu de meniu zilnic:

Mic dejun

•Un iaurt simplu, cu fulgi de porumb si stafide.
•Două toasturi cu margarină şi miere.
•Două felii de sunca.
•Ceai sau cafea.

Prânz

•O friptură la grătar.
•Salata de legume.

Cină

•Salata de fructe cu orez.

Pentru a vă asigura că obţine rezultate bune, ar trebui să beti doi litri de apă pe zi şi de a face exerciţii fizice moderate. Acest lucru va contribui nu numai la eficacitatea regimului alimentar, dar şi la o mai bună calitate a vieţii.

Trebuie retinut, ca intr-un regim de intretinere a greutatii se consuma intre 1700-1900 calorii, iar daca veti ca acumulati putin, scadeti la 1600-1700 de calorii zilnic.

Cura disociata de 10 zile

Dieta de 10 zile este un tip de regim alimentar disociat care nu numai că vă permite să pierdeti rapid în greutate, dar poate fi, de asemenea, utilizata ca o dieta de şoc în timpul sărbătorilor de Crăciun sau se Paste - perioade cand organismul dumneavoastră şi sănătata se deteriorează ca urmare a cantitatii de alimente consumate.

Dieta de zece zile vă poate ajuta să pierdeti intre 4 şi 5 kg, dar trebuie să fie în stare bună de sănătate pentru a fi în măsură să urmezi dieta.

Aceasta dieta este destul de repetitiva, astfel că va fi uşor de urmărit şi uşor să se pregătească.

1 zi:

•Doar fructe.

2-a zi:

•Doar legume.

3-a zi:

•produse lactate.

4, 5, şi a 6-a zi:

• peşte .

Din ziua 4 puteţi începe cu un iaurt pentru micul dejun sau ca o gustare.

7 ,8 -a zi:

•Doar carne de pui .

9 ,10-a zi:

•orez brun sau linte.

Puteţi manca un aliment cat de mult cât doriţi, atâta timp cât mâncaţi alimente specificate de dieta.

De asemenea, este recomandat să se bea întotdeauna doi litri de apă pe zi pentru a preveni deshidratarea şi care contribuie la starea generală de sănătate.

Dieta disociata pe grupe de alimente

Aceasta nu este o o dieta rapida de slabit. Slabesti incet dar sigur si constant. De fapt, acesta dieta este un mod de viata, iar greutatea noua poate fi menţinută fără probleme.

După cum puteţi vedea, dulciurile sunt permise de asemenea, dar, desigur, în cantităţi mici

• Doar două grupuri pot fi combinate (A şi B, A şi C, B şi C); Nu aveţi posibilitatea să consumaţi alimente din toate cele trei grupuri (A şi B şi C);
•In cazul în care se consumă alimente de la grupul A sau C , trebuie să aştepte cel puţin 3 ore înainte de a mânca orice aliment din alta grupa .
• bea zilnic un pahar de apa minerale / apă de gaze, combinata cu o jumătate de lămâie;
•Bea 4 sau 5 cesti de ceai verde
•Bea suc de roşii mult;

GRUPA A

•Cereale Integrale
•Pâine
•Produse de patiserie
•Orez
•Făină de porumb
•Cartofi
•Miere
•zahăr
•Dulciuri cu zahăr
•Dulceata
•Jeleuri
•Compot de fructe
•Arahide
•Fructe uscate
•Legume cu boabe

GRUPA B

•Ulei de masline
•Untul
•Smântână
•Branza
•Gălbenuşul de ou
•Masline
•Salată verde
•Morcovii
•Ceapă
•Sfeclă roşie
•Conopidă
•Spanac
•fasole verde
•Mazare
•Ţelina
•Ridichi
•Napi
•Castravete
•Varză roşie
•Usturoi
•Nuci

GRUPA C

•carne
•Peşte
•lapte
•albus de ou
•fructe cu sâmburi
•Fructe citrice
•Pepene verde
•pepene galben
•Afine
•roşii fierte

Dieta fara sodiu

Dieta noastra de zi cu zi este plina de sodiu iar un plan scăzut in sodiu , care limitează sarea la 2400 miligrame pe zi, incearcă de a reduce drastic cantitatea de sodiu pe care cei mai multi oameni il consuma in fiecare zi. Cu toate acestea, reducerea sodiului nu înseamnă în nici un fel de reducerea gustului! Folosind ierburi proaspete, condimente şi alte bunuri sănătoase se poate adăuga arome la produsele alimentare fără sare. Tensiunea arterială şi  funcţia cardiaca pot fi îmbunătăţite şi retenţia de lichide este redusă.

Putini oameni  stiu importanţa sodiului într-o dieta. Sodiul este crucial pentru funcţionarea a numeroase procese metabolice şi fiziologice în corpul dumneavoastră. Cu toate acestea, prea mult sodiu poate pune o persoană la risc suplimentar de tensiune arteriala crescuta (hipertensiune arterială. Suma recomandată de sodiu într-o zi pentru orice individ depinde de vârstă precum şi alte nevoi fiziologice.

Cum sa reduceti sodiul din dieta dumneavoastră

Majoritatea oamenilor au tendinţa de a pune sare de masă pe produse alimentare pentru a adăuga gust. Acest lucru este ceva care trebuie să fie minimizat, deoarece este una dintre cele mai mari surse de sodiu din dieta oricarui. Sarea de masă are aproximativ 40% sodiu. Dacă ştiţi că sunteti expuşi riscului de hipertensiune arterială, fast-foodul ar trebui să fie evitat şi preparate alimentare ca: chips-uri, biscuiti, nuci, supe la plic, mezeluri, branza topita, ar trebui să fie consumate cu moderatie deoarece acestea tind sa fie foarte ridicate în sodiu.

Un exemplu de un mic dejun scăzut de sodiu ar implica o portocală, o bucata de paine prajita cu gem, o ceaşcă de cereale cu lapte degresat şi cafea. Un prânz scăzut de sodiu ar putea include, salata de ton nesărat pe paine prajita cu salata verde , lapte degresat, o piersicasi biscuiti nesărati.

Cura de ingrasare

Majoritatea medicilor sunt de acord că, pentru a creştere în greutate într-un mod sănătos necesită un consum de alimente cu conţinut caloric dens si nutritiv.

Un exemplu de un mic dejun la o dieta de ingrasare include nuci tocate, banane, lapte şi sucuri de fructe. Un pranz ar implica 1 - 2 - avocado, un ton în ulei, două roşii feliate, un pumn de măsline, frunze de salata mixta, 2 linguri de ulei de măsline , o lingura de seminte de susa, si biscuiti de cereale integrale. Consumati de asemenea, gustari distanţate între mese si trebuie să se mănânce o cina bogata.

Cheia formarii unui regim de crestere in greutate consta in proteine slabe si de grasimi sanatoase . În cazul în care încercati de a câştiga în greutate, este adesea benefic de a mânca mai multe mese mici pe zi, mai degrabă decât 2-3 mese mari.

În scopul de a câştiga în greutate unii ar putea deda la îngrăşare fast-food, dar acest lucru este cu siguranţă o cale greşită în cazul în care doriţi să rămâneti sănătos. Trebuie pus accent pe consumul de alimente hranitoare dintr-o varietate de surse. Oamenii de obicei, câştiga aproximativ 1 kilogram pe săptămână, atunci când acestia urmeaza corespunzător dieta de creştere în greutate.

Exemplu de meniu pentru cura de ingrasare

Regimul alimentar de mai jos este un exemplu de ce sa mananci la un regim de ingrasare. Acesta conţine un echilibru sănătos de carbohidrati complexi nerafinati,  proteine şi grăsimi bune.

Mic dejun - 7am

Un bol fulgi de ovaz cu lapte
Un pumn de stafide

Gustare - 10am

1 lingura de ulei de in
1 banana

Masa de prânz - 1pm

4 felii de paine
1 piept de pui feliat
1-2 cani salata mixta

Gustare - 4pm

1 lingura de ulei de in
1 măr

Cina - 6:30

2 cesti (cca 150g), paste făinoase
2 cutii de conserve de ton în ulei
1 lingura maioneza
legume amestecat sau legume proaspete, cum ar fi ardei, ceapa, telina
6 nuci

Gustare - 9:30

1 lingura de ulei de in
1 Portocală
seminte de floarea soarelui


Acest exemplu de meniu conţine aproximativ 2800Kcal şi 110g de proteine (care nu includ sumele mici de proteine găsite în carbohidraţi, grăsimi şi legume).

Retete simple pentru cura de ingrasare

Când sunteţi la dietă de ingrasare , o modalitate buna de a consuma mai multe calorii este de a bea shake-uri de creştere în greutate . Fiecare shake sre aproximativ 750 de calorii iar în cazul în care consumaţi 2 pe zi, aveti un un supliment de 1500 calorii in dieta ta de ingrasare. Se amesteca ingredientele cu ajutorul unui blender.

2 cesti de lapte
2 plicuri zahar vanilat
1 ou
1 / 2 ceaşcă fulgi de ovaz
1 banana

2 cesti de lapte
1 banana
3 plicuri zahar vanilat
3 liniuţe de scortisoara
3 lingură de ulei de in


căpşuni
1 ou
1 banana
2 cesti de lapte
1 lingură miere sau de sirop de arţar

2 cesti de lapte
2 linguri ciocolată fulgi
2 linguri de unt de arahide
1 banana
1 linguriţă ulei de in

Regim pentru hipertensiune arteriala

Photobucket
Dieta DASH


Dieta DASH(Diet Approaches to Stop Hypertension) a fost creata pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Ea poate împiedica, de asemenea, tensiunea arterială ridicată în cazul în care oamenii sunt sensibili la acesta stare. Unul dintre obiectivele principale este de a reduce de sodiul (sarea) de admisie. Dieta oferă două niveluri de aportul de sodiu - sub 2400mg si 1500mg.

Dieta DASH este un plan de alimentatie cu o dieta bogata in fructe, legume, produse lactate cu conţinut redus de grăsime sau fara grasimi. De asemenea, include cereale, în special cereale integrale, carne slaba, peşti şi păsări de curte, fructe cu coajă lemnoasă şi fasole. Planul de DASH alimentaţie scade colesterolul şi a face simpla pierdea in greutate. Este un mod sănătos de alimentaţie, conceput pentru a fi destul de flexibil pentru a satisface stilul de viaţă şi de preferinţele alimentare din cei mai mulţi oameni.

Planul de bază este de 2000 calorii pe zi. Acest lucru este permis prin varierea numărului de porţii. Mesele sunt echilibrate in fibre, cu un nivel mediu de proteine şi niveluri mai ridicate de carbohidrati întregi.

Dieta este ridicata în substanţe nutritive esenţiale, calciul, magneziu si potasiu. Calciul, potasiul si magneziul pot ajuta la scaderea presiunii sangelui.

Se sfatuieste limitarea consumului de alcool la maximum 1 litru de bere, sau 250 ml vin,sau 100 ml lichior/zi la barbati si la jumatate din aceste doze pentru femei.

Produse recomandate:

Legume, cereale si produse de panificatie integrale,fructe, carne fara grasimi,alune, seminte, produse lactate degresate,

Alimente de evitat:

Ketchup, snca, slanina, bacon, crenvursti, carnati, salam care contine glutamat monosodic si nitriti, conserve de carne sau semipreparate, branzeturi procesate- branza topita, branza -crema, unt, sare de masa, muraturi, saratele, sticks-uri cu sare, covrigei sarati, popcorn cu sare, chipsuri .


Planul de Succese

NHLBI SUA a sponsorizat aceste studii clinice, precum şi a stabilit că dieta DASH a reuşit sa aduca la normal tensiunea arterială ridicată. De fapt, rezultatele se întâmpla în termen de 2 săptămâni.

Aveti mai jos un exemplu de reteta dietetica  pentru hipertensiune din cartea Dash:

Salata de ton

Photobucket


1 ton in apa scăzut in sodiu

1 ou fiert tare, cuburi

1 / 4 pahar ţelină cuburi

2 linguri de maioneza light

1 cană salata verde

ardei, morcov ras, rosii , varză roşie tocata

Se amestecă împreună tonul, oul, telina si maioneza. Apoi se adauga salata verde si celelalte lugume.
LaFemme