Dieta simpla si usoara cu banane

Photobucket

Când ”Dieta cu banane la mic dejun” a fost promovata pe site-ul japonez social de networking "mixi" în martie 2008, a devenit atat de populara, încât a condus la un deficit de banane la nivel national.

Dieta a fost creata de Hitoshi Watanabe, care a studiat medicina preventivă şi Sumiko soţia sa, care este farmacist.

Elementele de bază

Creatorii de curei de slabire cu banane pretind, că a mânca doar banane si apa potabila la temperatura camerei la micul dejun, duce la pierderea în greutate, indiferent de ce se consuma pentru restul zilei.

Dieta este extrem de simpla si usoara si mulţi japonezi au raportat scăderi rapide în greutate atunci când au experimentat cu aceasta dieta.

Unul din motivele pentru care dieta poate merge, este faptul că bananele îmbunătăţesc digestia şi metabolismul. O altă posibilitate este ca bananele sunt bogate in amidon rezistent, care este un tip de fibra care poate promova senzaţia de plenitudine şi poate bloca absorbtia unor carbohidraţi.

Motivul pentru care apa trebuie să fie la temperatura camerei, are anumite teorii, dar multe au fost speculate pe Internet, cum ar fi că îmbunătăţeşte digestia sau reduce foamea.

Cei care tin dietă sunt sfătuiţi să mănânce masa lor de seară înainte de a 8 pm şi pentru a evita deserturi dupa cina. În cazul în care senzaţia de foame este acceptabila, se poate servi o bucată de fruct.

În afară de la consumul de banane pentru micul dejun şi pentru a evita mancatul tarziu, o altă normă a dietei, este că trebuie să mergi la culcare înainte de miezul nopţii . Motivul din spatele acestui sfat este solid, iar studiile ştiinţifice arată o relaţie între privarea de somn şi obezitatea.

Produsele lactate şi alcoolul nu sunt permise in acest regim alimentar. În plus, singurul lichid care poate fi consumate în timpul meselor, este apa la temperatura camerei.

Alimente recomandate

Banane - trebuie să fie proaspete.

Exemplu de Dieta

Mic dejun

Una sau mai multe banane (cât mai multe doriti, )
Un pahar de apă călduţă

Prânz

Masa la alegere

Gustare

O mica gustare dulce este permis în jurul 3pm

Cină

Hrana la alegere, dar trebuie să fie mâncata înainte de a 8pm.


Site-ul oficial al dietei:   Banana Diet
LaFemme