Beneficiile ardeilor in curele de slabire

Photobucket




Ardeii sunt o modalitate excelentă de a condimenta felurile de mâncare într-un mod bland, păstrând stilul de viaţă sănătos.

Ardei vin într-o gamă frumoasa de culori si forme. Ei adaugă aromă, culoare, precum şi un continut scăzut de calorii la multe feluri de mâncare.


Toti ardeii sunt bogati în vitaminele A, C şi K, dar ardeii roşii sunt cei mai bogati in aceste vitamine. Vitaminele A şi C ajuta pentru la prevenirea deteriorari celulelor, cancerului şi bolilor legate de imbatranire, şi sprijina funcţia imuna. Ei, de asemenea, reduc inflamatia în artrita şi astmu. Vitamina K întăreşte oasele şi contribuie la protejarea celulelor de oxidare.

Ardei roşii sunt o bună sursă de carotenoid licopen , care, are o reputatie de a ajuta la prevenirea cancerului de prostată, precum şi cancerul a vezicii urinare, colului uterin şi pancreasului.

Pe langa faptul ca sunt bogati in fitonutrienti, ardei furnizeaza o sumă decente de fibre.

Ardeii iuti contin capsaicină, care acţionează asupra receptorilor durerii, în gurile noastre. Capsaicina predomină în membranele de la ardei. Capsaicina ajuta la scăderea colesterolului din sânge şi a trigliceridelor, cresterea imunitatii şi reduce riscul de a avea ulcer gastric.

Ambii ardei, iute şi dulce, conţie substanţe care s-au dovedit ca cresc producţia organismului de căldură şi consumul de oxigen pentru aproximativ 20 de minute după masă. Aceasta este o veste buna; înseamnă că trupul arde suplimentar caloriile, care ajuta la pierderea in greutate.

Ardeii sunt indicati in curele de slabire datorita acestor calitati de mai sus, sunt slabi in calorii si pot fi consumati cruzi sub forma de salate sau copti la gratar.

Valorile nutritive

1 / 2 ceasca ardei
Calorii: 12
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 1 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 3 g
Proteinele: 1 g
Fibre alimentare: 1 g
De sodiu: 1 mg
Vitamina A:
ardei verde 170 UI
ardei roşu 1440 UI
Vitamina C:
ardei verde 37 mg
ardei rosu: 87 mg
Fier: 1 mg
Carotenoizi:
verde 268 mcg
roşu: 1146
LaFemme