Cura cu mazare

Photobucket


Mazarea este o combinaţie neobişnuită de substanţe nutritive. Datorita amestecului de vitamine B1, B2, B6 si C, precum şi conţinut de fier, mazărea este un medicament împotriva obosealii, anemiei, problemelor de învăţare si imbunatateste funcţia săraca a sistemului imunitar al organismului.

Mazarea este bogata în fibre, vitamina A, B3, B6, C, K, acid folic, fier, zinc, fosfor, mangan, magneziu, potasiu, proteine.

Conţinutul sau de fibra o face utila pentru curatirea intestinelor. Conţine beta-caroten si luteina, benefice pentru sănătatea ochilor.

Mazare este eficace în tratarea anemiei, datorită conţinutului său de fier. Mazarea combate oboseala, ajută la consolidarea sistemului imunitar.

Boabele de mazare sunt bogate în proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale, în substante azotate si foarte sarace in calorii. Mazărea uscată are mai multe substanţe nutritive decât cele proaspete.

Pentru gătit, mazărea uscată trebuie să fie păstrate mai multe ore în apă rece, apoi fiartă în apă la foc lent şi se adaugă sare în cele din urmă.


Proprietăţile mazarei:

- Energetice
- Digerabile
- Permite tranzit intestinal


Indicaţii - uz intern:
- Constipatie si detoxifiere
- Digestie inceata
- Eliminarea grasimilor


Mod de utilizare
- Proaspata: constipatie
- Uscata: consumata cu moderatie (conţine elemente concentrate)
- Supe, feluri de mâncare - cure de slabire
LaFemme