Beneficiile coriandrului
Afara de a fi un afrodisiac, condiment si medicament, coriandrul este folosit ca un condiment in bucatarie pentru pregătirea celor mai bune produse alimentare, în industria de parfumerie, din cauza uleiului volatil continut de roadele lui si ca o planta medicinala, de asemenea. Coriandrul conţine un puternic diuretic care reduce presiunea sanguina si amelioreaza o durere de cap.
Proprietăţi şi beneficiile coriandrului
Fructe de coriandru contin uleiri volatile, amidon, pectine şi substanţe minerale. De fapt, aroma de coriandru vine din uleiul eteric conţinut în proporţie de 1,5% - 2,0%. Acest ulei conţine Linalool (60% - 80%), pinen, dipenten, etc. Fructele conţin acizi graşi cum ar fi acidul petroselinic, substante proteice, amino-acizi, sitosterols, tocoferoli, cumarins, acid caffeic şi acid chlorogenic. Substanţa aromatica conţinuta - coriandrol - este un foarte bun adjuvant în tratamentul de cancer la ficat. În acelaşi timp, frunzele de coriandru reprezintă o sursă puternică de vitamina A, C, tiamina, riboflavina, vitamina K, acid folic, calciu, fier, magneziu şi potasiu. În cantităţi mici, conţine, de asemenea, niacina, vitamina B6, fosfor si zinc.
Cu alte cuvinte, fructele de coriandru sunt folosite ca un stimulent pentru secreţia gastro-intestinala, sedativa şi carminativa. El amelioreaza durerile abdominale, reduce spasmele digestive si se dilata. Coriandrul este, de asemenea cunoscut ca un bactericid si fungicid . Are, de asemenea, o influenţă bună asupra sistemului neuronal si stimuleaza memoria.
Pe plan intern, coriandrul este folosit sub formă de perfuzie, de obicei, preparată dintr-o jumătate de linguriţă cu fructe amestecate într-un pahar, care este consumată în timpul zilei. Pentru colici : infuzie dintr-o jumătate de linguriţă de fructe cu apă - concentrarea poate varia în funcţie de vârsta copilului. Adultii pot consuma până la trei cesti de seminţe de perfuzie de coriandru.
Este un puternic carminativ (elimină flatulentele intestinale) şi agent spasmolitic. Pentru cei care suferă de diabet, ar trebui să se ia în considerare faptul că seminţele de coriandru reglementează nivelul de insulină şi scăde nivelul de colesterol. Pentru a obţine acest rezultat, un litru de perfuzie seminţe trebuie să fie consumat în fiecare zi. Pentru dispepsia digestiva şi ca un stimulent a poftei de mâncare, perfuzia va fi pregătită în cursul zilei de la o lingura de piure de fructe fierte în apă. Perfuzia trebuie să fie consumata în timpul zilei si două căni după fiecare masă principală. Perfizia este, de asemenea, eficienta în lupta împotriva viermilor intestinali. Acesta trebuie să fie luat pe stomacul gol .
Un simplu tratament cu pulbere de coriandru, recomandat pentru tulburări psiho-emoţionale: 1,84 g de pulbere luate de patru ori pe zi, pentru o perioadă de 49 zile, cu o pauză de 10 zile. În caz de cancer la ficat şi cancer de colon este recomandat să ia patru linguri de pulbere de coriandru proaspăt în fiecare zi, timp de cel puţin trei luni. Tratamentul trebuie să fie susţinut de o dietă săracă în grăsimi. Orice grăsimi hidrogenate sunt complet interzise.