Beneficiile uleiului de ricin

Ricinul este o erbacee, o planta medicinala anuala de 1-3 metri înălţime, cu rădăcină ramificata. Frunzele sunt mari. Florile au o culoare gălbuie. Fructele au o capsula care deţin seminte marmorate, bogate in petrol.

Uleiul de ricin din seminţe de plante conţine grăsimi de peste 50%, 20% proteine, glucide, săruri minerale, apă, acid oleic, toxalbumine, enzime şi vitamina E. Acestea dau efect laxativ şi proprietăţi purgative, conducând la aglutinarea celulelor roşii .


Tratamente

Ricinul este folosit sub forma de ulei de ricin. Acest lucru exercită o acţiune care beneficiază pe tegumente, atât la nivel de epidermei şi la nivel de derm.

Ulei de ricin este un mijloc eficient pentru negi. Ar trebui să fie masati timp de 10-15 minute, cu ulei de ricin. Tratamentul este urmat de 2 ori pe zi, în fiecare zi, până cand negii încep să dispară.

Pentru membrana mucoasa iritata şi ochii roşii, 1-2 picături de ulei de ricin se aplică in fiecare ochi.

În caz de hemoroizi, ungerea anusului cu ulei de ricin sau de ingestia de 1-1/2 lingurite de ulei pe plan intern este recomandată. Ulei de ricin este bun pentru tratarea loviturilor, tăieturilor, ulceraţiilor sau diferite eruptii ale pielii.

În cazurile de bronşită şi răceli, pieptul este masat, folosind un amestec de 2 linguri de ulei de ricin şi una de terebentină. Pieptul pacientului este frecat cu acest amestec, apoi se infasoara într-o eşarfă de lână şi apoi este îmbrăcat într-o bluză de bumbac.

Uleiul de ricin are un efect de stimulare a creşterii genelor şi sprâncenelor. De asemenea, acesta ajută în unele cazuri de alopecie şi întăreşte rădăcinile. Rădăcina părului este masata cu ulei de ricin. Aceasta se aplică seara, înainte de a merge la culcare. A doua zi, părul şi pielea capului este spălata bine. Tratamentul se face de 3 ori pe săptămână, până când se obţine rezultatul dorit.

Pentru pielea groasă de pe calcaie, ar trebui să se frece zona de 3 ori pe săptămână, cu ulei de ricin.

Uleiul de ricin este recomandat in tratarea de moli şi pigmentare hepatică. Zonele afectate sunt frecat insistent cu ulei de ricin, seara şi dimineaţa. Efectele sunt vizibile după aproximativ o lună.

Pentru unghii, care sunt se rup cu uşurinţă, tratamentul cu ulei de ricin este recomandat. Se aplică ulei de ricin pe unghii si se freaca bine . Tratamentul dureaza 2 luni.

.
LaFemme