Dieta cu proteine CSIRO

Photobucket
Dieta CSIRO a fost dezvoltata de către oamenii de ştiinţă de nutriţie de la unitatea de cercetare clinică CSIRO în Australia.

Dieta se bazează pe rezultatele unui studiu de 12 săptămâni pe 100 de femei supraponderale care au arătat că o dietă săracă în grăsimi a produs rezultate superioare în comparaţie cu una cu carbohidrati ridicati, în ceea ce priveşte pierderea în greutate şi îmbunătăţiria starii generale de sănătate.

Dieta CSIRO a fost proiectata nu numai pentru a promova pierderea în greutate, dar, de asemenea, să sprijine sănătatea optimă şi este atent planificată în aşa fel încât să furnizeze elementele nutritive necesare pentru functionarea sistemului imunitar, rezistenta osoasa şi niveluri ridicate ale energiei, precum şi pentru a reduce riscul unor afecţiuni cronice, cum ar fi cancerul, diabetul şi a bolilor cardiovasculare.

Elementele de bază

Chiar dacă este vorba de o dieta bogata in proteine, acesta diferă în multe privinţe de alte diete bine-cunoscute, cum ar fi Atkins şi proteinele la putere, în mai multe moduri.

Dieta CSIRO a fost descrisă ca fiind limitata in carbohidraţi, deoarece conţine indexul glicemic scăzut in hidraţi de carbon, cum ar fi pâine, cereale, iaurt, fructe şi legume. În timp ce dieta Atkins are drept scop de a restricţiona carbohidraţi aproape complet, dieta CSIRO include glucide, în scopul de a menţine nivelurile de energie prin stabilizarea glucozei din sânge.

Dieta Atkins este, de asemenea, bogata in grasimi saturate, fiind în acelaşi timp scăzuta în grăsimi esenţiale. Dieta CSIRO evită acest dezechilibru de a permite doar carne slaba si produse lactate scăzute in grăsime şi prin includerea a cel puţin două portii de peşte pe săptămână în plus faţă de alte surse de grasimi sanatoase cu moderatie.

Alimente recomandate

■carne de vită, miel sau de viţel pentru cina, de cel puţin 4 ori pe saptamana. Peşte pentru cina, de două ori pe săptămână şi pui într-o seara pe săptămână.
■proteine (carne, carne de pasăre, sau peşte) pentru masa de prânz în fiecare zi. Două ouă pot fi consumate de două ori pe săptămână.
■pâine integrala- două felii pe zi.
■fibre de cereale
■Fructe proaspete - două pe zi.
■Legume - până la 2,5 cesti pe zi
■3 linguri de grăsimi şi uleiuri pe zi, cum ar fi uleiul de măsline sau margarină. Alternativ, 1/2 avocado sau 3 -4 fructe cu coajă lemnoasă sunt echivalentul a 3 linguri de ulei.
■Supa saraca in calorii - opţional.
■Vin - două pahare pe săptămână.

Alte alimente care sunt permise in cantitati nelimitate includ ceai, cafea, cacao, bulion, îndulcitorii artificiali, muraturi, ketchup.

Exemplu de dieta

Mic dejun

3 / 4 ceasca de cereale
1 cana de lapte cu conţinut redus de grăsime
1 banana

Prânz

Sunca si rosiisandwich (100g sunca si 2 felii de pâine integrale)
1 cană supă de roşii
1 bucata fructe proaspete

Cină

carne de miel şi legume
LaFemme