Beneficiile ceaiului de menta

Photobucket
Ceaiul de menta este privit atât ca un revigorant cat si un medicament pe bază de plante. Din moment ce menta are o aroma puternica, aceasta poate fi utilizata în monoterapie sau ca o aromă de ceai sau ceaiuri de plante.

Studii recente au descoperit că două ceşti de ceai de menta pe zi poate ajuta cu hirsutismul - o boala la femei, în care părul creşte pe fata, burta şi piept din cauza unui număr prea mare androgeni (hormoni masculini).

Menta contine un nivel crescut al uleiului activ esential mentol. In multe tari ceaiul de menta este baut dupa masa pentru imbunatirea digestiei. Planta are puterea de a reduce contractiile musculare care provoaca gaze, umflari si balonari abdominale.

Mai mult, specialistii in nutritie spun ca ceaiul de menta este foarte util in starile de oboseala, cauzata in special de suprasolicitare intelectuala, stres sau epuizare.

Menta se poate folosi cu succes in tulburarile gastro-intestinale, intretinand si sanatatea ficatului si face minuni in cazul indigestiilor si starilor de voma.
LaFemme