Avantaje si dezavantaje intr-o dieta disociata

Regimul alimentar disociat se bazează pe faptul că un singur tip de aliment consumat pe zi nu va duce la creşterea în greutate. În fiecare zi ar trebui să se consume un singur tip de produse alimentare, cum ar fi carne, peste, legume, produse lactate, oua sau fructe. De exemplu, dacă luni ai ziua de produse lactate, trebuie sa mananci la micul dejun, pranz si cina numai produsele lactate şi nimic altceva.

Ideea principală este că poti sa te simţi plina mai repede dacă mânanci un singur tip de aliment. Dacă mâncaţi alimente diferite, pofta de mâncare poate fi stimulata.

Avantajul acestei diete este ca pierderea in greutate este evidenta, din cauza lipsei de varietate în dieta care duce la reducerea poftei de mâncare.

Dezavantajul constă în faptul că, pe termen lung, aceasta dieta poate duce la probleme de nutriţie şi de slăbiciune. Deşi acest regim alimentar poate parea echilibrat, muşchii şi organele pot fi slăbite în timpul zilelor cu legume şi fructe din cauza lipsei de proteine.

Cei care urmeze aceasta dieta pot suferi, de asemenea, de oboseală şi recâştig de greutatea după terminarea dietei. Dieta disociata nu are bază ştiinţifică şi nu este recomandata pentru persoanele active sau copiiilor. În cazul copiilor, aceasta dieta poate încetini creşterea acestora.

Un exemplu de meniu pentru dieta disociata de 5 zile include: orez - luni, carne - marţi, două kilograme de fructe proaspete - miercuri, peşte la grătar -joi, două kilograme de legume proaspete - vineri.
LaFemme