Broccoli , un aliment indicat in diete
Broccoli conţine multe vitamine şi minerale - în special beta-caroten, vitamina C, acid folic (o vitamina B) şi potasiu - dar, de asemenea, oferă două substanţe chimice care apar în mod natural de plante care au fost legate de lupta împotriva cancerului.
Primul dintre acestea este sulphoraphane. Cercetările arată această substanţă chimică distruge celua cauzatoare de cancer si regleaza nivelurile de creşteri ale enzimelor antioxidante care ajuta la prevenirea cancerului.
John Hopkins de la Scoala de Medicina din Baltimore a descoperit că sulphoraphane este unul dintre cei mai puternici catalizatori de enzime care ajută pentru a contracara cauzelee de cancer, înainte de a lua o şansă de a deteriora celulele şi de a iniţia dezvoltarea cancerului. Ce e mai mult, sulphoraphane stimulează enzimele pentru a da mai multi antioxidanţi .
În cele din urmă, broccoli contine luteina, un antioxidant important pentru ochi sănătoşi.
Broccoli- valoarea nutriţională
80g de broccoli oferă doar 19 de calorii şi 0.6g grasimi. De asemenea, conţine o zecime din necesarul zilnic de fibre, ceea ce face o alegere excelentă pentru un aliment de baza intr-o cura de slabire.
Alte beneficii de sanatate:
•Continutul bogat in sulf are efecte benefice antivirale si antibiotice
•Ajuta la vindecarea gastritelor cu Helicobacter pylori
•Cardioprotector, mentine controlul tensiunii arteriale
•Previne formarea cataractei
•Ajuta la intarirea oaselor si in osteoporoza prin continutul crescut in calciu
•Fortifica sistemul imun
•Consumul regular de broccoli este o arma excelenta impotriva stresului