Cura de slabire Mihaela Bilic

Photobucket
Zaharul este un aliment fara valoare nutritiva si contine doar calorii „goale”, care ingrasa. Eliminati zaharul treptat, pentru ca, fiind un drog, creierul nostru va reactiona violent la lipsa lui. Incercati pentru inceput sa inlocuiti dulciurile concentrate (prajituri, biscuiti) cu altele, pe baza de fructe (tarte, placinte). Schimbati bauturile racoritoare (chiar si sucul natural) cu varianta light sau cu apa minerala, ceai, cafea. Cand alegeti cerealele de mic dejun, gemul sau dulceata, cautati sa aiba un continut minim de zahar sau sa fie indulcite cu fructoza.

Pentru gustarile dintre mese Mihaela Bilic recomanda urematoarele alimente:
fructe( banana, portocale, caise, capsuni, pepene), cereale cu lapte degresat, cartofi la cuptor cu branza de vaci, paste sau orez cu sos de rosii si pui sau peste, paine prajita, grisine, crackers.

Alegeti grasimile nesaturate, vegetale (ulei), in locul celor saturate, animale (slanina, unt, smantana). Renuntati la prajeli si folositi uleiul crud, pus pe alimente direct in farfurie, dupa ce acestea au fost luate de pe foc. Nu cumparati niciodata mezeluri tocate (salam, carnati, parizer), pentru ca „liantul” ingredientelor este slanina. Folositi doar carne slaba (pulpa, muschi) si indepartati pielea de la pui si peste. Alegeti smantana, iaurtul si laptele cu continutul cel mai mic in grasime, iar untul cumparati-l in pachetele mici (de 10 g, aceasta fiind portia corecta). Renuntati la cascaval si branza topita in favoarea perlelor de branza, a iaurtului si telemelei. Uitati de patiserie – contine faina si grasime in parti egale.

Femeile care sunt la menopauza trebuie sa aiba foarte mare grija la ceea ce mananca. Datorita dezechilibrelor hormonale din organism, grasimile se aduna mult mai repede.

Iar femeile care au nascut recent trebuie sa renunte neaparat la zahar si grasimi. Acestea nu fac bine nici mamei si nici bebelusului.
LaFemme