Dieta fara sodiu

Dieta noastra de zi cu zi este plina de sodiu iar un plan scăzut in sodiu , care limitează sarea la 2400 miligrame pe zi, incearcă de a reduce drastic cantitatea de sodiu pe care cei mai multi oameni il consuma in fiecare zi. Cu toate acestea, reducerea sodiului nu înseamnă în nici un fel de reducerea gustului! Folosind ierburi proaspete, condimente şi alte bunuri sănătoase se poate adăuga arome la produsele alimentare fără sare. Tensiunea arterială şi  funcţia cardiaca pot fi îmbunătăţite şi retenţia de lichide este redusă.

Putini oameni  stiu importanţa sodiului într-o dieta. Sodiul este crucial pentru funcţionarea a numeroase procese metabolice şi fiziologice în corpul dumneavoastră. Cu toate acestea, prea mult sodiu poate pune o persoană la risc suplimentar de tensiune arteriala crescuta (hipertensiune arterială. Suma recomandată de sodiu într-o zi pentru orice individ depinde de vârstă precum şi alte nevoi fiziologice.

Cum sa reduceti sodiul din dieta dumneavoastră

Majoritatea oamenilor au tendinţa de a pune sare de masă pe produse alimentare pentru a adăuga gust. Acest lucru este ceva care trebuie să fie minimizat, deoarece este una dintre cele mai mari surse de sodiu din dieta oricarui. Sarea de masă are aproximativ 40% sodiu. Dacă ştiţi că sunteti expuşi riscului de hipertensiune arterială, fast-foodul ar trebui să fie evitat şi preparate alimentare ca: chips-uri, biscuiti, nuci, supe la plic, mezeluri, branza topita, ar trebui să fie consumate cu moderatie deoarece acestea tind sa fie foarte ridicate în sodiu.

Un exemplu de un mic dejun scăzut de sodiu ar implica o portocală, o bucata de paine prajita cu gem, o ceaşcă de cereale cu lapte degresat şi cafea. Un prânz scăzut de sodiu ar putea include, salata de ton nesărat pe paine prajita cu salata verde , lapte degresat, o piersicasi biscuiti nesărati.
LaFemme