Elimina celulita cu ceai de fenicul

Photobucket
Feniculul este o plantă nativă din regiunea mediteraneană care a câştigat popularitate încă din Evul Mediu, când a fost cultivata lângă mănăstiri. De asemenea,  feniculul este una din Cele Nouă Plante Sacre ale saşilor, capabile de o vindeca Cele Nouă cazuri de boală.

Chimenul dulce ( Foeniculum vulgare ) este o planta comestibila, perenă, care seamănă cu mărarul. A fost descoperita in regiunea mediteraneană si in sud-estul Asiei (de la est de Maroc si Portugalia, tot drumul pana în Pakistan).

Feniculul conţine multe minerale şi vitamine: Vitamina C, fibre, vitamina C, mangan, potasiu, magneziu, calciu, fier, vitamina B3 etc . Vitamina din bulbul de plante este antibacteriana şi foarte utila pentru sistemul imunitar. In plus, feniculul este o sursa importantă de fibre de îngrijire si ajuta la reducerea nivelului de colesterol. De asemenea, fibrele din aceasta planta pot preveni cancerul intestinal, datorită faptului ca acestea pot elimina toxinele si substanţele canceroase din intestin.

Planta este bogata în potasiu - minerale esenţiale in îngrijire si ajuta la scăderea tensiunii arteriale.


Datorită efectului revigorant si purificator, efectele pe care feniculul le are asupra organismului uman pot fi folosite în tratarea vânătăilor, celulitei, obezitatii, retinere de apa, eliminarea toxinelor din organism, inflamaţii ale gurii.

Feniculul ajuta la eliminarea racelilor comune şi reduce accesele de tuse, datorită naturii sale expectorante (conţine mare cantitate de alfa-pinen). Aburul care rezultă din fierberea frunzelor de fenicul , ameliorează astmul si bronşita.
LaFemme