Dieta cu must - beneficii

Bogat in antioxidanti, mustul ajuta nu doar la accelerarea arderilor de grasimi ci si la reducerea aparitiei infarctului miocardic.


Singura conditie de care trebuie sa tineti cont este sa nu beti must fermentat.

Da mai mai mult de lucru organismului, care va fi nevoit sa foloseasca reserve proprii pentru diluarea si sinteza alcoolului rezultat in urma fermentarii.

Cura cu must de struguri e simpla si gustoasa. Trebuie sa incepi cu o jumatate de litru baut in trei reprize, inainte de mesele principale. Cantitatea trebuie crescuta cu 100 de mililitri pe saptamana pana ajungi la 2 litri, cantitate pe care o bei timp de 3 zile, fara a mai bea si altceva.


Ulterior se revine la cantitatea initiala. Cura e ideal gandita ca sa nu ajungi sa bei must fermentat.

Dieta chinezeasca

In dieta chinezeasca sunt incluse cerealele, fructele, legumele si carnea alba, dar si reguli de conduita alimentara, esentiale pentru o buna digestie si asimilare a vitaminelor si mineralelor fiecarei mese consumate.

Specialistii chinezi considera ca temperatura mancarii este foarte importanta pentru atingerea starii de satietate. Un principiu important al acestei diete chinezesti este alternarea felurilor de mancare fierbinti, cele neutre - adica servite la temperatura mediului, si cele reci.

In timp ce primele asigura o temperatura corporala confortabila, si sunt recomandate cu precadere in sezonul rece, pentru tratarea si evitarea febrei asociate racelilor, cele din urma au ca efect inducerea starii de satietate si evitarea excesului de alimente.

Dieta pentru scaderea colesterolului

Exista persoane suple care pot avea un colesterol crescut.

Somon si peste gras contin omega 3 aminoacid esential care este unul dintre miracolele alimentatiei, fiind bun pentru prevenirea bolilor de inima, dar si a numeroase alte afectiuni. Printre toate acestea omega 3 scade si colesterolul. Inlocuirea grasimilor saturate cu omega 3, pentru o luna de zile duce la reducerea concentratiei de colesterol cu peste patru procente. Omega 3 contin, din belsug si sardinele, heringul si, orice alt peste gras.

Ovazul este una dintre cele mai sanatoase cereale. Consumate la micul dejun regleaza valoarea colesterolului pe parcursul intregii zile. O portie de ovazin fiecare zi, timp de sase saptamani, determina reducerea colesterolul rau cu mai mult de 5,3 procente. Acest lucru se intampla datorita beta-glucan-ului, o substanta care absoarbe substantele nocive si ajuta corpul sa le elimine.

Vinul rosu este un alt aliment plin de beneficii, cu o singura conditie: sa fie consumat in cantitati mici. Fibrele din strugurii rosii au efecte semnificative asupra colesterolului. Cei care consuma vin in mod regulat - respectiv un pahar pe zi, au colesterolul cu noua procente mai mic. Interesant este faptul ca un nivel foarte mare al colesterolului se reduce semnificativ daca "cura de vin rosu" este respectata circa trei-patru saptamani. Repetam doza ideala: un pahar pe zi.

Nucile sunt un beneficiu major pentru sanatate. Patru nuci pe zi, timp de o luna, determina o reducere a colesterolului cu 9,3%. Migdalele au un efect similar. Trebuie mentionat faptul ca nucile sunt alimente cu o valoare calorica mare, astfel ca nu sunt recomandate in dietele pentru scaderea in greutate. Alternativa ideala o reprezinta migdalele.

Dieta de 2000 de calorii

O dieta de 2000 de calorii este ideala din mai multe motive. Primul, si cel mai important este faptul ca nu vei muri de foame, al doilea este acela ca iti vei putea permite satisfacerea unor mici pofte, iar al treilea este acela ca o poti respecta in concediu. Ideea este ca o dieta de 2000 de calorii iti asigura si energia de care ai nevoie, dar in acelasi timp mentine aportul caloric la o valoare care te fereste de acumularea de kilograme. Problema care se pune este cum respecti dieta de 2000 de calorii in vacanta, cand nu poti evalua decat aproximativ valoarea nutritiva a ceea ce mananci.

Regim desodat, dieta fara sare

Poti reduce consumul de sodiu cu 30% daca nu adaugi sare cand gatesti si cand mananci. Poti adauga piper, rozmarin, pudra de usturoi, pudra de chili, oricare alte condimente naturale si ierburi proaspete.

Evita mancarea de tip fast-food dar si chipsurile, alunele sarate, supele in plic, biscuiti sarati. Evita alimentele care contin adaus de sare, sodiu sau monoglutamat de sodiu.

Cautati produse care sunt etichetate “fara sodiu”, pentru ca acestea contin doar cinci miligrame sau chiar mai putin.



Consuma produse proaspete si cat mai putine produse procesate. Mananca acasa, mancare gatita in casa, pentru ca in asa fel poti controla cantitatea de sare din mancare.

Inlocuieste sarea cu clorura de magneziu sau clorura de potasiu, dar in catitati rezonabile.

Bea multa apa plata. Este cea mai buna solutie pentru a reduce aportul de sodiu. Apa carbogazoasa, sucurile sau alte bauturi contin sodiu.

Alege in principal, portocale, piersicile, gemurile de fructe naturale, laptele degresat si cerealale integrale, peste si carne de pui. Sunt alimentele care contin cea mai mica cantitate de sodiu, recomanda Fitness and free bies.

Dieta fara sare este o alternativa sanatoasa si eficienta, pentru dietele care urmaresc scaderea in greutate, efectele benefice fiind evidente.

Dieta pentru coapse subtiri

Alege-ti cu grija dietele. Tine cont de faptul ca nu poti reduce cantitatea de grasime intr-un singur loc al corpului, ci trebuie sa slabesti complet. Infrunta realitatea si accepta faptul ca odata formate, celulele grase nu mai dispar, dar pot fi micsorate. Evita dietele rapide, dietele hipocalorice, care in final iti fac mai mult rau decat bine. O dieta moderata din punct de vedere al caloriilor este mult mai eficienta, mai ales daca procesul de pierdere in greutate este unul lent. Un indiciu pentru o dieta buna este sa iei numarul de kilograme la care vrei sa ajungi si sa il inmultesti cu 11. Vei afla care este numarul de calori ideal. Bazeaza-te pe fructe si legume. O dieta in care predomina fructele si legumele este intotdeauna eficienta si te ajuta sa slabesti frumos, scrie eHow.

Multa miscare. Stiti vorba aceea: si cu porcul in ograda, si cu slanina in pod nu se poate. Vrei coapse frumoase, atunci trebuie sa muncesti pentru asta. Concentreaza-te pe exercitiile fizice pentru coapse care implica greutati. Cea mai buna formula o reprezinta greutatile mici si multe repetitii ale exercitiului. De regula efectele se obtin de la 30-40 de miscari in sus. Alergatul si inotul sunt alternative foarte bune. Trebuie sa dedici miscarii fizice cel putin trei ore pe saptamana, la care sa adaugi exercitii de intretinere in fiecare zi.

Combinatia intre dieta si miscare, duce in final la coapse subtiri.

Regim cu supa de varza

Ziua 1

•Supa de varza in orice cantitate si oricand apare senzatia de foame
•Fructe in orice cantitate, dar fara banana.
Ziua 2

•Supa de varza in orice cantitate.
•Legume fierte sau proaspete, in afara de fasole uscata, mazare, porumb.
•Un cartof copt cu unt, la cina.
Ziua 3

•Supa de varza in orice cantitate.
•Fructe silegume in orice cantitate, in afara de cartofi cele mentionate la zilele 1 si 2.
Ziua 4

•Supa de varza in orice cantitate.
•Banane, cel mult opt.
•Lapte degresat in orice cantitate. Aceasta zi este menita sa-ti potoleasca pofta de dulciuri.
Ziua 5

•Supa de varza in orice cantitate
•300-500 de grame de carne de vita sau pui (fara piele!) fiarta sau la gratar
Ziua 6

•Supa de varza in orice cantitate
•Legume, in afara de cele mentionate la ziua 2
•300-500 de grame de carne slaba, fiarta sau la gratar.
Ziua 7

•Supa de varza in orice cantitate
•Legume, in afara de cele mentionate la ziua 2.
•Orez fiert.

Afinele slabesc

Afinele au proprietatea de a reduce celulele de grasime existente si de a impiedica formarea de noi celule. Polifenolii, care se regasesc in compozitia fructelor, pot reduce numarul de celule de grasime cu pana la 73%.

Mai mult, pe langa reducerea nivelului de obezitate, consumul de afine este benefic si in prevenirea afectiunilor de inima si a diabetului de tip 2.

Cum sa slabesc natural

Alimente care sunt considerate ca fiind bune in cura de slabire sunt produsele bogate in fibre

* Asparagus
* Afine
* Broccoli
* Varza
* Telina
* Conopida
* Castravetele
* Dovleac
* Guava
* Lamai
* Salata
* Zmeura
* Spanac
* Rosii

Supa de varza pentru slabit

In prepararea supei de varza ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- o varza, tocata marunt;
- 2 cepe, taiate marunt;
- 500 gr. rosii in bulion sau pasta de tomate;
- 3 – 4 radacini de telina, rase;
- 2 ardei grasi;
- verdeata proaspata (marar, patrunjel sau frunze de telina);
- 4 morcovi (optional);
- 200 gr. pastai (fasole verde) – optional;
- putina sare, piper sau alte condimente, dupa gust.

Toate legumele se pun la fiert intr-o oala mare cu apa iar cand acestea sunt aproape fierte, se adauga condimentele si verdeata proaspata dupa care se mai lasa la foc mic 5 – 10 minute.

Alimente care contin steroizi

Steroizii sunt substante organice naturale prezente in multi hormoni si acizi biliari, care au rolul de a favoriza sintetizarea proteinelor, iar in acest fel organismul isi va intari masa musculara si forta. O metoda sigura de a-i prelua este alimentatia corespunzatoare si nu suplimentele cu un continut chimic ridicat si chiar periculoase pentru sanatate.

Au fost adesea asociati cu substantele interzise, dar in realitate energia si forta organismului nu pot fi dezvoltate fara aceste substante preluate din alimentatie, informeaza Steady Health.

Sunt prezente in hormonii de stres, cei care asigura imunitatea organismului, reproducatori si de crestere, tocmai de aceea au un rol vital in dezvoltarea si intarirea masei musculare.

Laptele contine hormonul esential pentru dezvoltarea normala a organismului, cu importante beneficii pentru musculatura, sistemul circulator, imunitar si este esential pentru alimentatia femeii, in special a tinerelor mame.

La fel ouale, carnea si pestele, vitale pentru alimentatie si dezvoltarea armonioasa atat a femeii cat si a barbatului. Nu evita sa consumi produse de origine animala, a caror compozitie impiedica formarea de substante care inhiba dezvoltarea glandelor.

Alimente pentru sanatatea sanilor

Alimentatia si masajul sunt esentiale. Cu ajutorul acestora, atat aspectul general cat si confortul afectiv si increderea in sine se vor instala rapid. Ayurvediccure.com ofera cateva sfaturi utile femeilor care vor sa fie frumoase in fiecare zi.

Grasimile animale din alimentatie nu sunt potrivite pentru sanatatea sanilor tai. Astfel, poti opta pentru carnea saraca in grasimi (de pui sau vita), uleiul de masline in mancare si salate ori cel de peste.

Din dieta ta zilnica nu vor lipsi alimentele bogate in vitamina C, E si seleniu. Astfel, morcovii, rosiile, conopida si varza vor fi consumate in fiecare zi, sub orice forma (suc, prosapete sau in mancare).

Pastaile si orezul sunt si ele importante pentru sanatatea si frumusete sanilor tai. La fel si proteinele, consumate la fiecare masa, deci incearca sa nu sari peste nici una din cele trei mese recomandate zilnic.

Limiteaza consumul de cafea sau alcool si renunta la tigari. Nu numai sanatatea sanilor va fi afectata ci intreg organismul se va resimti.

Alimente pentru oase puternice

Alimentatia bogata in calciu si magneziu este foarte importanta pentru evitarea neplacerilor adultului.

Produsele lactate nu vor lipsi din alimentatia ta zilnica. Astfel, laptele, iaurtul si branza consumate in fiecare zi fac minuni pentru structura ta osoasa. Vei evita neplacerile de mai tarziu si nu vei mai avea probleme de articulatii, informeaza webmd.com.

Nutritionistii recomanda o cana de lapte pe zi pentru adultii care vor sa fie in forma si la o varsta inaintata. Poti opta pentru un iaurt la pranz sau branza in salata de la pranz ori la micul dejun.

Nu numai produsele lactate sunt bogate in calciu si fac minuni pentru structura ta osoasa. Sardinele si somonul sunt mai bogate in calciu chiar si decat laptele, deci poti alterna masa de lapte cu cea de peste.

Varza este si ea benefica pentru structura ta osoasa. Spanacul si brocoli pot face si ele parte din alimentatia zilnica pentru efectele lor asupra structurii tale osoase.

Micul dejun este foarte important. Astfel, cerealele sau sucul de portocale de dimineata sunt cel mai bun mic dejun, in special pentru adultii care vor sa evite problemele osoase.

Alimente pentru sanatatea inimii

Ceaiurile, legumele si fructele proaspete fac minuni pentru inima ta in special in perioadele foarte stresante. Pentru a elimina factorii de risc, limiteaza consumul de sare, cafea si renunta la fumat, informeaza webmd.com.

Ceaiul de dimineata este foarte important pentru sanatatea inimii tale. Incearca salvia, rozmarinul sau cimbrul care au multe proprietati antioxidante si te protejeaza de riscul aparitiei diabetului, infarctului sau hipertensiunii.

Afinele si ciresele sunt si ele recomandate pentru hrana inimii tale. Contin magneziu si au multe proprietati antioxidante. Mai mult, ajuta la mentinerea valorii normale a colesterolului si glicemiei.

Vinul rosu este foarte bun pentru inima. Un pahar de vin rosu seara, inainte de culcare imbunatateste circulatia sangelui si face minuni pentri inima ta. Evita insa excesele de alcool, complet daunatoare.

Somonul si tonul sunt perfecte pentru inima ta. Sunt bogate in acizi grasi omega 3 care asigura un ritm cardiac normal si te protejeaza impotriva infarctului. La fel si uleiul de masline extravirgin care il poate inlocui cu succes pe cel de floarea soarelui.

Alimente care contin seleniu

valoare normala a seleniului in organism scade cu 50% riscul aparitiei acestui tip de cancer la barbati. Studiul s-a realizat pe o durata de 13 ani pentru ca rezultatele obtinute sa fie cat mai relevante.

Poate fi preluat din peste, carne slaba, cereale, oua si usturoi. Daca vrei sa ceri medicului tau o dieta pe baza de seleniu, suplimentele naturale pot fi administrate zilnic, in doze de 400 de mg.

O dieta sanatoasa, recomandata persoanelor predispuse aparitiei cancerului, este formata din fructe si legume, in proportie de 30%, paine, cartofi si paste in aceeasi cantitate, 15% produse lactate, tot atata carne si lapte si 10% grasimi si dulciuri.

Seleniul se mai gaseste si in ceapa, rosii, varza, tarate de grau dar si organe (ficat si rinichi).

Cum sa mananci mai putin

Mananca mai putin, dar des. Pastreaza cele trei mese principale, dar redu din portii, astfel incat poti ajunge sa consumi chiar si cinci mese pe zi, dar nu atat de bogate.

Bea apa inainte sa te asezi la masa. Apetitul exagerat nu va mai fi o problema si vei consuma mai putin decat de obicei. Mananca in farfurii mici. Acest lucru iti va da senzatia ca doar atat poti manca pentru moment si este de fapt un pont psihologic pentru cei care au probleme in a respecta dieta.

Spala-te pe dinti dupa fiecare masa. Daca te numeri printre persoanele care nu pot manca dupa ce si-au periat dintii, in special seara, este o masura perfecta pentru evitarea mesei tale nocturne.

Cu cat consumi mai multe legume, cu atat senzatia de satietate se va instala mai rapid. Incearca sa reduci, chiar sa elimini, dulciurile si zaharul din alimentatia zilnica. Este principalul aliat al apetitului ridicat.

Nu manca repede. Cu cat vei termina mai rapid ceea ce ai in farfurie, cu atat vei dori sa o umpli la loc.

Ghimbirul si ginkgo biloba pun sangele in miscare

Specialistii americani au realizat un top al celor mai bune plante pentru circulatia sangelui. Ele sunt usturoiul, ardeiul rosu, ghimbirul, ginkgo biloba si ginsengul, informeaza ehow.com.

Sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri in special pentru stimularea circulatiei, dar proprietatile lor le recomanda pentru imbunatatirea starii generale de sanatate. Rar s-au inregistrat reactii adverse, iar de cele mai multe ori au aparut pe fondul combinarii lor cu unele medicamente.

Cate calorii are carnea de vitel

Cate calorii are carnea de vitel 164 100g

Cate calorii are carnea de vita

Cate calorii are carnea de vita 277 100g

Cate calorii are carnea de rata

Cate calorii are carnea de rata 321 100g

Cate calorii are carnea de porc

Cate calorii are carnea de porc: 340 100g

Cate calorii are carnea de miel , oaie

Cate calorii are carnea de miel , oaie 260 100g

Cate calorii are carnea de iepure

Cate calorii are carnea de iepure

100 calorii 100g

Cate calorii are carnea de gasca

Cate calorii are carnea de gasca 349 100g

Cate calorii are carnea de gaina

Cate calorii are carnea de gaina
116 100g

Dieta prin infometare

infometarea sau dieta hipocalorica duce de fapt la ingrasare, si nu la slabire , asa cum am crede cu totii

Cate calorii au snitelele

Cate calorii au snitelele

porc 320 calorii / 100g

pui 244 calorii/ 100g

Cate calorii are ciorba de fasole

Cate calorii are ciorba de fasole 199 calorii / 100 ml

Cate calorii are salata de boeuf

Cate calorii are salata de boeuf 213 calorii / 100g

Cate calorii are ciorba de burta

Cate calorii are ciorba de burta 266 calorii / 100ml

Cate calorii au sarmalele

Cate calorii au sarmalele 326 calorii / 100g

Cate calorii au vinetele

Cate calorii au vinetele

27 100g

Cate calorii are varza

Cate calorii are varza


25 100g

Cate calorii au strugurii

Cate calorii au strugurii

68 100g

Cate calorii au rosiile

Cate calorii au rosiile

23 100g

Cate calorii au prunele

Cate calorii au prunele


50 100g

Cate calorii are pepenele verde si galben

pepene galben 54 100g

pepene verde 28 100g

Cate calorii au perele

Cate calorii au perele

61 100g

Cate calorii au nucile

Cate calorii au nucile


654 100g

Cate calorii au murele

Cate calorii au murele

56 100g

Cate calorii au morcovii

Cate calorii au morcovii 40 100g

Cate calorii au castravetii

Cate calorii au castravetii

13 100g

Cate calorii au cartofii

Cate calorii au cartofii

85 100g

Cate calorii are carnea de curcan

Cate calorii are carnea de curcan

268 100g

Cate calorii are branza de vaci

Cate calorii are branza de vaci


98 100g

Cate calorii are banana

Cate calorii are banana

94 100g

Cate calorii are ardeiul

Cate calorii are ardeiul

25 100g

Cate calorii au alunele

Cate calorii au alunele

671 100g

Indice Glicemic organe de porc

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 4.4, Carbohidraţi: 1.3, Proteine: 17.3

Indice Glicemic ceafa de porc

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 18.8, Carbohidraţi: 0, Proteine: 15.2

Indice Glicemic carne slaba de porc

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 7.5, Carbohidraţi: 0.5, Proteine: 22

Indice glicemic hot dog

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 12.1, Carbohidraţi: 22.4, Proteine: 7.5

Indice glicemic Kebab

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 17, Carbohidraţi: 7.7, Proteine: 17.4

Indice glicemic sandvis

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 5, Carbohidraţi: 18.9, Proteine: 14.7

Indice glicemic Shaorma

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 14.4, Carbohidraţi: 18.9, Proteine: 8.2

Indice glicemic Cheesseburger

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 14.8, Carbohidraţi: 23.7, Proteine: 14.

Indice glicemic salata de cartofi

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 3.1, Carbohidraţi: 13, Proteine: 1.5

Indice glicemic pizza

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 5.6, Carbohidraţi: 24, Proteine: 10

Indice glicemic fornetti

Indice Glicemic: , Incarcatura Glicemica: , Grăsimi: 11.3, Carbohidraţi: 35.6, Proteine: 8.2

Cate puncte Weight Watchers are salamul cu sunca

Puncte WW: 5.2, Grăsimi: 15, Carbohidraţi: 1, Proteine: 14, Fibre: 0, Sodiu: 0
Adaugă la favorite

Cate puncte Weight Watchers are salamul de vara

Puncte WW: 8.1, Grăsimi: 25.2, Carbohidraţi: 0.3, Proteine: 15.2, Fibre: 0, Sodiu: 0

Cate puncte Weight Watchers au cremvustii

Puncte WW: 6.4, Grăsimi: 20, Carbohidraţi: 0.2, Proteine: 12.5, Fibre: 0, Sodiu: 0

Cate puncte Weight Watchers are toba

Puncte WW: 8.8, Grăsimi: 28.3, Carbohidraţi: 0.2, Proteine: 14.5, Fibre: 0, Sodiu: 0

Cate puncte Weight Watchers are sunca

Puncte WW: 8.7, Grăsimi: 26.7, Carbohidraţi: 0, Proteine: 18.4, Fibre: 0, Sodiu: 0

Cate puncte Weight Watchers are mortadella

Puncte WW: 7.8, Grăsimi: 25, Carbohidraţi: 1, Proteine: 14, Fibre: , Sodiu

Cate puncte Weight Watchers are parizerul

Puncte WW: 5.9, Grăsimi: 18.2, Carbohidraţi: 0.2, Proteine: 11.9, Fibre: 0, Sodiu: 0

Cate puncte Weight Watchers au carnatii afumati

Puncte WW: 8.1, Grăsimi: 25.4, Carbohidraţi: 0.4, Proteine: 15.5, Fibre: 0, Sodiu: 0

Cate puncte Weight Watchers au carnatii proaspeti

Puncte WW: 9, Grăsimi: 28, Carbohidraţi: 0.4, Proteine: 18.2, Fibre: 0, Sodiu: 652

Vitamine care ajuta la slabit

Vitaminele joaca un rol important in pierderea in greutate. Dieta si exercitiile nu vor da rezultate, daca nu sunt asistate de vitamine ce regleaza procesele vitale biochimice si de metabolismul. Afla in continuare ce vitamine te ajuta sa slabesti.

Cele mai bune vitamine pe care trebuie sa le consumi atunci cand vrei sa slabesti sunt vitamina C si vitaminele B1, B2, B3, B5, B6 si B12, potrivit Buzzle.

Vitamina B1 sau tiamina converteste hidratii de carbon in energie si mentine sanatos sistemul nervos. Alimentele bogate in vitamina B1 sunt graul, soia, bananele, perele, mango si carnea.

Vitamina B2 sau riboflavina este necesara pentru un metabolism bun. Aceasta vitamina este necesara pentru repararea parului, a unghiilor si a pielii. Migdale, laptele, branza, ouale, graul si legumele cu frunze verzi sunt bogate in vitamina B2.

Rolul principal al vitaminei B3 sau niacina in organismul uman este sa asigure functionarea normala a glandei tiroide si converteste grasimile si glucidele in energie. Carnea de pui, ouale, orzul, orezul brun, tonul, taratele de grau si branza sunt surse bogate de niacina.

Vitamina B5 sau acidul pantotenic joaca un rol cheie in generarea de energie, avand un rol important si in functiile glandei suprarenale. Deficitul de vitamina B5 poate afecta utilizarea grasimii. Pentru a asimila cat mai multa vitamina B5 trebuie sa consumi pui, oua, carne, fasole, legume verzi, nuci, tarate de grau, ovaz, melasa si orz.

Secara - beneficii si proprietati

Secara este o sursa sigura de fibre si asigura 18% din necesarul de nutrienti pentru un organism sanatos. Painea de secara consumata la fiecare masa va induce senzatia de satietate rapid si nu vei simti nevoia sa mai consumi in exces alimente, de cele mai multe ori nesanatoase.

Prin continutul bogat in magneziu, secretia de insulina a organismului va fi diminuata, tocmai de aceea secara poate fi considerata medicament natural pentru diabetici, informeaza whfoods.com.

Mai mult, un consum regulat de secara reduce cu 30% riscul aparitiei acestei boli, in special pentru persoanele supraponderale, predispuse diabetului. Normalizeaza valoarea glicemiei, iar fibrele continute impiedica formarea toxinelor la nivelul colonului si astfel digestia este imbunatatita considerabil.

Specialistii recomanda o masa de secara, sub forma de paine sau cereale, de sase ori pe saptamana, pentru normalizarea colesterolului, a glicemiei si evitarea problemelor cardiovasculare.

Este alimentul perfect pentru femeile cu o varsta inaintata sau batrani pentru ca reduce riscul aparitiei infarctului. Pentru adolescenti, secara este ideala pentru a urma o cura de slabire pentru ca favorizeaza o buna digestie si senzatia de satietate se va instala rapid.

Fibrele si mineralele din secara mai pot fi preluate si din nuci, rosii, castraveti, mere, pere si pastai. Combinarea acestor alimente mai poate fi considerata si o adevarata dieta pentru prevenirea cancerului la colon.

Mierea in curele de slabire

Pentru a scapa de kilogramele in plus este foarte important sa iti alegi o cura de slabire care asigura organismului necesarul proteic si de vitamine pentru o functionare normala.

Astfel, contrar opiniei generale, mierea poate fi introdusa cu succes in dieta ta de slabire pentru ca asigura echilibrul vitaminelor si mineralelor din organism, informeaza organicfacts.net.

In digerarea zaharului din dulciuri sau prajituri, organismul foloseste vitaminele si mineralele preluate din alimentatie. Astfel, un consum regulat de dulciuri semnifica importante carente de vitamine, iar organismul va fi slabit si lipsit de energie.

Mierea, pe care o poti consuma pe tot parcursul zilei, contine, pe langa zahar, si acesti nutrienti, iar organismul nu va avea nevoie de vitaminele preluate din alimentatie pentru a o digera.

Mai mult, specialistii sunt de parere ca un consum regulat de miere ajuta si la indepartarea depozitelor de grasime, prin transformarea lor in energie. Pentru a fi eficienta, mierea se consuma cu apa calda.

La micul dejun, o poti adauga in sucul de lamaie, iar senzatia de satietate se va instala rapid. Pentru o digestie usoara, consuma pe stomacul gol sucul a doua lamai, cu miere din belsug si tot atata scortisoara. Tranzitul intestinal va fi imbunatatit considerabil, iar balonarile si constipatiile, frecvente pentru curele de slabire severe, te vor ocoli.

Grasimi sanatoase

Daca veti reusi sa consumi cu 225 de calorii mai putin in fiecare zi vei scapa de 25 de grame de grasime. Pentru a elimina grasimile nesanatoase din dieta poti sa apelezi la cateva sfaturi usor de urmat, iar ca rezultatele dietei sa se vada trebuie sa faci exercitii fizice.

Ar fi indicat sa inlocuiesti smantana cu laptele degresat. Daca consideri ca laptele degresat nu da destula aroma cafelei tale incearca sa ii adaugi praf de vanilie sau creme care nu au grasimi, dar asigura-te ca nu adaugi astfel prea mult zahar.

De asemenea inlocuieste crema de branza cu branza uscata, care este mai sanatoasa, are proteine si te ajuta sa slabesti. Daca simti nevoia sa ii adaugi putin gust poti presara niste scortisoara sau un sirop mai dulce.

Pentru a reduce grasimea pe care o consumi alege pizza cu sunca in loc de pizza cu salam. In general persoanele care isi doresc sa slabeasca trebuie sa fie atente atunci cand isi doresc sa manance pizza. Eventual pot solicita ca sa fie mai putina branza pe blat

Slabeste cu ciuperci

Ciupercile nu sunt niste alimente pe care sa le consumi din cand in cand. Ele pot fi inglobate foarte bine in dieta zilnica, sau macar de patru ori pe saptamana. Bonusul: vei slabi si cateva kilograme.

In cadrul unui studiu realziat in Marea Britanie, 10 voluntari din Londra au trecut pe o astfel de dieta, reusind sa dea jos, in medie, cate 6 kilograme in cinci saptamani, fara a face foamea. Cativa dintre voluntari au scapat chiar de aproape 10 kilograme, conform Daily Mail.

Tot ce au facut voluntarii a fost sa inlocuiasca 4 portii de carne, saptamanal, cu ciuperci. Aceasta schimbare de dieta nu a marit deloc senzatia de foame, ceea ce a facut ca pornirea voluntarilor de a lua gustari intre mese sa fie foarte mica. In cazul dietelor sarace in calorii, aceasta este o problema foarte serioasa.

Practic, ciupercile, desi nu contin deloc grasimi, zahar sau sare, sunt o bogata sursa de fibre, dand repede senzatia de satietate. Ele contin 5 dintre vitaminele din complexul B, respectiv B1, B2, B3, B6 si folati. In plus, abunda in minerale esentiale, precum potasiu, seleniu, cupru, fosfor si fier.

In plus, ciupercile sunt cea mai importanta sursa de antioxidanti dintre toate legumele, pe picior de egalitate cu ardeii si spanacul

Ciocolata - beneficii

Deloc putine, dupa cum au demonstrat-o numeroase studii. E buna pentru organism, creier, piele si chiar in curele de slabire.

Prietenoasa cu inima Conform unui studiu aparut in Journal of Nutrition, iubitorii de ciocolata sunt mai putin predispusi sa sufere de atac de cord. In plus, ciocolata are si proprietatea de a ridica nivelul colesterolului bun, conform Health.com.

Ii pasa de dispozitia ta mentala Exista un motiv bun pentru care ne cufundam intr-o cutie de ciocolata atunci cand ne simtim cu mentalul la pamant. Ciocolata mareste nivelul serotoninei, ceea ce are ca urmare o stare de bine, considerabil mai buna decat cea de dinainte de "gustare".

Un studiu a aratat ca chiar si gustul, textura si mirosul ne fac mai fericiti.

Delicata cu pielea ta Doar nu e prima oara cand auzi de mastile de ciocolata sau de impachetarile in aceasta. Health.com iti propune insa o mixtura cu ciocolata, care poate fi turnata in cada, doar pentru rasfatul pielii tale.

Aceasta consta in 2 cesti de lapte cu ciocolata topita, 2 lingurite de sapun lichid pentru piele sensibila si o lingurita de miere. Toate acestea se toarna in cada, iar acidul lactic din ciocolata cu lapte si antioxidantii iti vor face piele extrem de matasoasa.

Gustare numai buna pentru dieta Un studiu realizat de Universitatea Copenhaga a aratat ca voluntarii s-au simtit mult mai satui si n-au mai simtit nevoia de atatea gustari sau rasfaturi dupa ce li s-a permis sa manance ciocolata.

Dieta pentru hipertensiune

Daca ai tensiune arteriala crescuta, dieta este foarte importanta. Daca nu vei tine cont de aceasta boala si o sa mananci ceea ce vrei, o sa ai probleme din ce in ce mai mari.

In primul rand, trebuie sa elimini sarea, te sfatuieste Life 123. Sarea este foarte daunatoare persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala.

Inainte de a cumpara un produs, citeste cu atentie eticheta pentru a verifica continutul de sodiu.

Nu uita ca "organic" nu inseamna neaparat "sanatos". Consuma alimente ecologice, insa nu uita sa verifici etichetele.

Doar pentru ca ai tensiune arteriala crescuta, nu inseamna ca mesele tale nu pot fi bune si gustoase. Va fi nevoie ca dieta ta sa varieze in produse alimentare bogate in calciu, magneziu potasiu si fibre. Consuma multe fructe, legume si cereale integrale.

Dieta ta trebuie sa contina: sparanghel, avocado, banane, broccoli, telina, grapefruit, fasole verde, carne slaba, portocale, spanac, rosii, seminte de floarea soarelui, lactate fara grasimi, somon si dovlecei.

Trebuie sa eviti produsele fast-food, carnea grasa, lactate grasele, alimentele cu mult zahar si, bineinteles, sarea.

Daca nu iti place ceea ce auzi, schimba-ti mentalitatea. In loc sa te chinui sa accepti ca nu poti manca orice, gandeste-te la optiunea de a experimenta cat mai multe alimente

Cum sa scapi de colaceii de grasime

Daca gasesti un produs sau o dieta care promite pierderea grasimii de pe burta in mod rapid, nu avea incredere. De cele mai multe ori aceste produse te vor ajuta sa pierzi mai multa apa din corp decat grasimi. Imediat dupa ce vei opri dieta, vei acumula grasimea la loc.

Va trebui sa faci cateva angajamente pe termen lung daca vrei sa scapi de colacei si situatia sa ramana asa.

Nu poti scapa de colacei doar prin dieta. Fa exercitii. Iti este greu, insa abdomenele sunt esentiale.

Tine o dieta saraca in grasimi, insa cu o multime de fructe proaspete, legume si cereale integrale.

Fructele de mare te pot ajuta foarte mult. In plus, trebuie sa consumi cel putin trei portii de peste pe saptamana.

Evita tipurile de carne grasa si sarea.

Nu renunta la produsele lactate din dieta ta. Daca nu ai parte de suficient calciu, vei asimila imediat grasimile de care ai scapat in timpul dietei.

Cura de slabire de 7 zile

Dieta de sapte zile este alternativa ideala pentru dietele draconice si in acelasi timp veti invata cum sa va hraniti sanatos.

Programul a fost creat de K. Smith si poate fi continuat si pe parcursul a 28 de zile, informeaza Evenimentul Zilei.

In prima zi trebuie sa inlaturati toxinele din organism consumand fructe, fasole, orez brun, legume cu frunze verzi, lapte si iaurturi sarace in grasimi sau degresate.

De carne nici nu poate fi vorba. Insa aveti voie sa folositi ulei de masline la salate, puteti bea 2 cesti de cafea. De asemenea mancati legume proaspete sau gatite la cuptor (rosii, dovlecei), 4 fructe (o banana, o portocala, un mar, o para), un iaurt slab, o salata mica. Apa este la discretie, nu aveti restrictii de niciun fel.

In ziua a doua a dietei trebuie sa introduceti alimente neprocesate, bogate in fibre. Astfel ca meniul include trei fructe, patru legume, o portie de fasole, o portie de peste sau de carne de pui, un pahar de suc, o felie-doua de branza, nuci, putina friptura de vaca.

In ziua a treia, consumati doua oua, o felie-doua de sunca, doua fructe, doua portii mici de legume la cuptor, un sandvis cu carne slaba, o cescuta de fasole si inca una de orez brun.

In ziua a patra sunt permise alimente precum pizza ori burgerii, dar cu moderatie.

In ziua a cincea, consumati trei fructe, fasole, salata, morcovi, limonda si legumele coapte.

In a sasea zi va puteti rasfata cu clatite, supe, fructe si legume coapte sau crude. Mai

Ce sa mananci ca sa ai un par sanatos

si unghiile, parul are nevoie de alimente bogate in nutrienti. O alimentatie saraca in calorii ii poate incetini cresterea si poate avea drept rezultat chiar caderea sa, conform CookingLight.com.

Insa nu te alarma daca observi ca acesta cade ocazional - cele mai multe dintre femei pierd intre 50 si 100 de fire de par zilnic. In cazul in care simti ca pierzi mai mult par, consulta un dermatolog.

Pentru un par sanatos si nu numai, intregul organism resimtind efectele benefice, dieta ta trebuie sa fie echilibrata si sa includa:

- acizi grasi (care se gasesc in uleiul de seminte de in si in somon)
- zinci si cupru (se gasesc in carne, inclusiv cea de pui, peste si crustacee)
- vitamina B (se gaseste in oua, lactate, carne si cereale)
- seleniu (se gaseste in legumele ce fac parte din legumele crucifere)

De asemenea, tine-ti in frau asteptarile; viteza de crestere a firului de par este de aproximativ 1 centimetru pe luna, iar pe masura ce inaintezi in varsta aceasta se micsoreaza. In plus, fiecare fir de par are un ciclu al lui de viata, maturitate, cadere, inlocuirea cu alt fir, care variaza de la o persoana la alta.

Afinele - beneficii si proprietati

Calificate ca fiind super-alimente, datorita multimii de vitamine si antioxidanti, afinele au si avantajul ca, odata consumate, ajuta la topirea grasimii din zona abdominala.

Cu alte cuvinte, o cura bogata in afine te ajuta sa scapi de burtica, au concluzionat nutritionistii americani, care au realizat mai multe teste pe sobolani obezi.

Dupa ce mesele sobolanilor au fost imbogatite cu afine, s-a constatat ca grasimea din zona mijlocului, asociata si cu riscul de atac cardiac, a inceput sa dispara. De asemenea, nivelul zaharului din sange s-a normalizat, iar cel al colesterolului a scazut considerabil.

Bune pentru inima

Chiar daca testele au fost realizate pe rozatoare, specialistii de la Universitatea din Michigan sunt convinsi ca aceleasi efecte le are consumul de afine si in cazul oamenilor, relateaza Daily Mail.

Interesant este faptul ca o dieta bogata in afine isi face efectul dupa doar 90 de zile, grasimea disparand ca prin minune. In plus, riscul de atacuri cardiace si diabet scade simtitor.

Vitaminele C si E, la fel ca si antioxidantii continuti, protejeaza impotriva bolilor degenerative si a cancerului de colon.

Cate calorii are un baton de cereale

Cate calorii are un baton de cereale: 383 calorii

Cate calorii au biscuitii

Cate calorii au biscuitii: 429 calorii pachetul de 200g

Cate calorii au cerealele

Cate calorii au cerealele : 365 calorii punga de 350 g

Cate calorii au fulgii de porumb

Cate calorii au fulgii de porumb: 380 calorii punga de 500g

Cate calorii are musli

Cate calorii are musli 320 calorii punga de 500 g

Cate calorii are painea prajita , toast

Cate calorii are painea prajita , toast 70 calorii per felie

Cate calorii are porumbul fiert

Cate calorii are porumbul fiert 108 calorii bucata

Cate calorii au spaghetele

Cate calorii au spaghetele 350 calorii punga de 500g

Cate calorii are soia

Cate calorii are soia 353 punga 100g

Cate calorii au pastele fainoase

Cate calorii au pastele fainoase 365 calorii 1 punga

Cate calorii are orezul

Cate calorii are orezul 365 calorii punga de orez alb

Cate calorii are painea integrala

Cate calorii are painea integrala 365 calorii

Cate calorii are o felie de paine

Cate calorii are o felie de paine - 80 calorii

Cate calorii are un kiwi ?

Cate calorii are un kiwi ?
100 grame = 61 calorii

Cate calorii are un ardei umplut ?

Cate calorii are un ardei umplut?
100 grame = 81 calorii

Cate calorii are apa ?

Cate calorii are apa?
0 calorii!!!!!!

Cate calorii are un pomelo ?

Cate calorii are un pomelo?
in jur de 60 calorii

Cate calorii are o cola ?

Cate calorii are o cola?
100 ml = 48 calorii

Cate calorii are o bere ?

1 gram alcool = 7,5 calorii

Cate calorii au ciupercile ?

Cate calorii au ciupercile ?
100 grame = 313 calorii

Cate calorii au cartofii prajiti ?

Cate calorii au cartofii prajiti ?
100 grame = 250 calorii

Cate calorii are o pizza ?

Cate calorii are o pizza?
de 30 cm, vreo 500 calorii

Cate calorii are un covrig ?

Cate calorii are un covrig?
50 calorii

Cate calorii are o banana ?

Cate calorii are o banana?
140 calorii

Cate calorii are un mar ?

Cate calorii are un mar?
60 calorii

Cate calorii are un ou

Cate calorii are un ou?
85 calorii

Cura de slabit 6 kilograme

Ziua 1:Supa si fructe in orice cantitate.

Ziua 2: Supa si legume verzi fierte sau crude. La cina, un cartof copt cu putin unt, sare si verdeata.

Ziua 3: Supa, fructe, legume, branza de vaci sau iaurt, in orice cantitate.

Ziua 4: Supa si 4 banane.

Ziua 5: Supa si 500 g de carne de pui sau curcan la gratar cu garnitura de legume fierte sau crude.

Ziua 6: Supa, carne (pui, curcan sau peste) si legume, in orice cantitate.

Ziua 7: Orice cantitate de supa, legume, fructe si orez nedecorticat fiert.

Fisticul - beneficii si proprietati

Fisticul poate reduce riscul de a dezvolta o boala cardiovasculara, deoarece acesta scade nivelul de colesterol din sange, potrivit cercetatorilor americani.

Luteina, un antioxidant continut de fistic, precum si de fructele si legumele verzi, combate blocarea arterelor sangvine, relateaza sky.com.

Totusi, nutritionistii recomanda un consum moderat de fistic intrucat acesta poate determina cresterea in greutate.

Dieta lui Ioana Basescu

"Nu mai mananc atat de mult"

"Nu am urmat o dieta anume. Pur si simplu nu am mai mancat atat de mult cum obisnuiam. Daca inainte devoram o ciocolata pe zi, acum mananc un cubulet. Nu mi-am interzis niciun aliment, ci pur si simplu iau putin din toate, de mai multe ori pe zi. Am mers la mai multi nutritionisti si, dupa ce am vorbit cu ei, am ajuns la concluzia ca trebuie sa-mi schimb stilul de alimentatie si sa nu mai mananc atat de mult", a povestit fiica presedintelui.

"Am preferat sa slabesc incet, in timp, si sa imi mentin greutatea, decat sa slabesc repede si, la fel de repede, sa ma ingras. Am avut o perioada in care am slabit mult, apoi am stagnat in greutate cateva luni, dupa care iar am dat jos. Gimnastica am facut, la inceput, insa acum nu mai am timp si nu mai fac niciun fel de sport.

Fructele recomandate in dieta

Strugurii

Strugurii sunt printre cele mai dulci fructe, dar nu au nici pe departe atat de multe calorii pe cat ar avea o ciocolata sau alte dulciuri. Un ciorchine mediu de strugure are in jur de 110 calorii, mai putin de 1 gram de grasimi si 1 gram de fibre alimentare.

Acest fruct este si un diretic natural, care te ajuta sa elimini apa si toxinele din organism. Are o multime de antioxidanti, vitamina A si K. Il poti combina cu alte fructe, in salate.

Portocalele

Fie ca le mananci ca atare sau consumi sucul, portocalele sunt o sursa ideala de vitamina C, fiind disponibile tot timpul anului. O portocala medie are in jur de 65 calorii, 0 grasimi si 3 g fibre extrem de solubile, care te vor face sa te saturi mai repede.

Sunt pline de vitamina C si antioxidanti, care previn bolile de inima.

Bananele

Dieta lui Simona Gherghe

Simona Gherghe a vorbit la Observatorul Antenei 1 despre "trucurile" la care apeleaza pentru a se mentine in forma.

Prezentatoarea emisiunii Acces Direct a spus ca inca de acum 5 ani si-a dat seama ca nu mai putea manca orice, deoarece se ingrasa si astfel a luat decizia sa elimine alimentele care ii fac rau si sa faca sport.

"De atunci fac sa nu lipseasca sala. De cand am inceput Accesul este mai greu, dar am de gand sa-mi reglez lucrurile astea in cateva zile si sa-mi reiau programul de sala.

Dieta lui Charlize Theron

Ea nu face foamea si nici nu apeleaza, din cand in cand, la vreo reteta salbatica. Ba mai mult, serveste sase mese pe zi. Cum se mentine, totusi, in forma si cum reuseste sa-si pastreze formele perfecte? Raspunsul, pe care l-a oferit de curand, e surprinzator, practic prin banalitatea solutiei pe care a descoperit-o: actrita foloseste "dieta de un sfert".

Charlize, in varsta de 32 de ani, a recunoscut ca reteta sa nu poate fi denumita dieta in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca nu se abtine de la nimic. Practic, nu face altceva decat sa manance cate un sfert din aproape orice isi doreste.

De exemplu, daca ii este pofta de un burger, nu o sa se abtina de frica grasimilor din el, iar pentru a nu umbla mai tarziu la masura hainelor din garderoba se multumeste cu un sfert din acesta.

Ce sa mananci cand ai arsuri la stomac

Pentru a vindeca arsurile la stomac, trebuie sa alegi un regim alimentar cu putine grasimi, bogat in fibre si cereale integrale, fructe si legume, dar si carne slaba.

Ovazul, spre exemplu, poate fi un mic dejun ideal, fiind bogat in fibre, si poate fi combinat cu bananele, care scad aciditatea din stomac.

Ghimbirul este un antiinflamator natural si este folosit de mult timp in tratarea problemelor cu stomacul. Poti sa faci ceai din 2-4 grame de ghimbir sau sa-l folosesti ca si condiment cand gatesti.

Pastele sunt o alegere buna pentru cina, pentru ca sunt o sursa excelenta de fibre si o alternativa la carne. Insa trebuie sa te feresti de rosii si de sosurile grase.

Fasolea este de asemenea un bun surogat pentru carne, deoarece contine proteine si fibre, si ar trebui inclusa in regimul alimentar.

Alimentele recomandate in artrita

Soia

In cadrul unui experiment pus la cale de oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat Oklahoma, suferinzii de artrita care au inclus in alimentatia zilnica proteinele din soia, timp de 3 luni, s-au plans de mai putine dureri, rarind si pastilele luate.

Oamenii de stiinta pun rezultatele pe seama isoflavonoidelor continute de soia, cu puternice proprietati antiinflamatoare. In cadrul studiului, voluntarii au consumat o bautura continand 40 de grame de proteina, insa coordonatorul studiului este de parere ca se pot obtine aceleasi rezultate si cu laptele de soia sau burgerii din soia.

Fructe

In cadrul altui studiu realizat in Australia, pe 293 de adulti, s-a aratat ca cei care consumasera cele mai multe fructe erau mai protejati de artrita. Fructele cu un rol protector pronuntat sunt cele bogate in Vitamina C, cum ar fi kiwi, portocala, mango, grepfrut si papaya.

Peste

Multe cercetari au aratat ca pestele si uleiul de peste amelioreaza durerile articulare si simptomele artritei reumatoide.

Florile de soc - beneficii si proprietati

Florile de soc sunt bogate in vitamina C, saruri minerale, acizi, taninuri, ulei eteric, aceste componente fiind si principalele ingrediente ale unor medicamente antiinflamatorii, laxative si antiseptice.

Pot fi considerate antiviralul natural perfect, pentru ca ele grabesc vindecarea bolilor degenerative, cancerului si tumorilor. Specialistii americani in medicina naturista recomanda pentru aceste afectiuni o cura de 30 de zile cu flori de soc, pentru intarirea sistemului imunitar si prevenirea raspandirii acestor afectiuni in intreg organismul.

Pot fi folosite in tratamentul reumatismului, sciaticii sau al afectiunilor respiratorii. O cura de detoxifiere pe baza de flori de soc ajuta inclusiv la ferirea organismului de viroze periculoase sau raceli puternice.

Pentru proprietatile sale laxative, ceaiurile din flori de soc sunt un ajutor de nadejde pentru obezi, in curele de slabire.

Ce sa mananci daca ai lipsa de calciu

Persoanele care au o carenta de calciu insa vor evita anumite obiceiuri alimentare care pot acutiza starea lor. Astfel, consumul de alcool este complet daunator pentru ca intervine in absorbtia calciului in organism.

Tocmai de aceea persoanele care consuma bauturi alcoolice frecvent, au o carenta de calciu care poate fi periculoasa pentru intreg organismul. Excesul de proteine semnifica si o carenta de calciu. Specialistii americani sunt de parere ca persoanele care iau suplimente proteice sunt predispuse lipsei de calciu si consecintelor ei.

Mai mult, daca ai aceasta problema si inca nu te-ai obisnuit sa consumi zilnic lactate, iar carnea nu iti lipseste de la nici o masa, problema se poate acutiza.

Consumul de cafea interactioneaza in mod direct cu modul in care calciul se fixeaza in organism. Astfel mai multa cafea inseamna carenete de calciu. Daca nu poti renunta la cafeaua zilnica, incearca sa consumi un iaurt dimineata, ori la pranz si o cana cu lapte seara, inainte de culcare.

Dieta de toamna

dintr-o multime de alimente sanatoase si le putem combina in multe feluri, pentru a beneficia de maximum de savoare si vitamine.

Morcovii, ustoroiul, ceapa si strugurii sunt doar cateva dintre alimentele necesare organismului tau. Care 2 iti spune care sunt celelalte.

Cartofii dulci, morcovii, ardeiul gras portocaliu si dovleacul sunt alimente de toamna minunate, pline de vitamine si minerale, perfecte pentru organismul tau. Familia alimentelor portocalii contine foarte multa vitamina A. Cartofii dulci mai contin vitamina C, calciu si potasiu.

Legumele crucifere, precum broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles si napii, contin alcaloizi care previn cancerul. De asemenea, sunt bogate in fibre, antioxidanti, vitamine si minerale. O alta caracteristica a acestor legume este ca ajuta la mentinerea in stare buna a memoriei pe masura ce intaintam in varsta.

Ouale crude - beneficii si proprietati

Cura cu oua crude are rol de detoxifiere, iar antrenorii de fitness recomanda celor care vor sa isi intareasca musculatura cate un ou crud dimineata, baut pe stomacul gol, informeaza naturalnews.com.

Gatite, proteinele animale preluate in oua, carne sau lapte, isi schimba structura chimica, iar unele dintre ele dauneaza organismului. Ouale crude contin enzime si nutrienti vitali, care le recomanda pentru consumul zilnic.

Excesele insa nu sunt de dorit. Prea multe oua crude pot impiedica absorbtia biotinei, vitamina esentiala pentru metabolismul lipidelor si proteinelor. Contrar opiniei generale, ouale crude nu au ca efect cresterea valorii colesterolului.

Ce sa mancam daca avem probleme cu ficatul

Regimul alimentar strict si reducerea, chiar stoparea consumului de alcool te pot scapa de complicatii nedorite. Unul dintre secretele dietei este alimentatia bogata in antioxidanti. Astfel, nu iti vor lipsi din casa merele si grefele.

Legumele cu rol dezinfectant sunt foarte importante. Incearca sa consumi legume verzi (varza, spanac, broccoli), dar si ceapa si usturoi proaspat la fiecare masa.

Nu uita de proteine, pe care le poti prelua din carnea rosie, gratarul de pui sau oua.

Evita zaharul in exces, indulcitorii artificiali, margarina sau uleiul de floarea soarelui. Opteaza pentru uleiul de masline sau cel de peste. Sucurile naturale, de legume sau fructe, sunt usor de digerat si ajuta la regenerarea ficatului.

Din morcovi, rosii si spanacu poti obtine un suc potrivit pentru a fi consumat seara, cu cateva ore inainte de culcare. Pentru o aroma deosebita si rolul sau dezinfectant, poti adauga sucul unei cepe.

Untul de arahide - beneficii si proprietati

In primul rand este bine de stiut ca untul de arahide contine 50% grasime, iar o cincime din aceasta este reprezentata de grasimile saturate, care cresc nivelul colesterolului si riscul de imbolnavire a inimii. In schimb, restul sunt grasimi monosaturate si polisaturate, care au un efect benefic asupra sanatatii.

In ceea ce priveste vitaminele si mineralele, untul de arahide contine cantitati insemnate de vitamina B3 si E, foarte importante pentru buna functionare a organismului. Printre minerale se numara potasiul, fosforul si magneziul.

Pe de alta parte, untul de arahide contine numeroase proteine si fibre, acestea din urma avand o contributie importanta la buna desfasurare a procesului digestiv. In plus, consumul de fibre este esential pentru sanatatea colonului si reduce riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer.

Ciocolata amaruie inhiba foamea

Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Copenhaga, doua patratele de ciocolata neagra, cumuland 50 de calorii, te ajuta sa te simti satula.

Motivul pentru care ciocolata neagra are asemenea efecte este acela ca gustul amarui regleaza apetitul, iar cantitatea mare de cacao pe care o contine face digestia mai inceata, dand senzatia de satietate pentru mai multa vreme.

Ce sa mananci in anemie

Anemia poate fi evitata si tratata printr-o alimentatie corespunzatoare, care va deveni un adevarat stil de viata pentru ca afectiunea sa nu recidiveze.

Legumele uscate, laptele cu cereale si pastaile nu vor lipsi din alimentatia anemicilor. Ouale, pestele si organele, in special rinichii si ficatul, vor fi si ele consumate zilnic.

Branzeturile si legumele verzi nu vor lipsi din bucatarie, iar citricele vor fi consumate zilnic, pentru asigurarea necesarului zilnic de vitamina C. Mananca intre mese un mar. Contine si fier, iar daca este consumat zilnic, el va fi absorbit eficient de catre organism.

Smochinele - beneficii si proprietati

Smochinele, fructe foarte apreciate in antichitate, sunt foarte bune pentru sanatate, chiar daca foarte multi oameni nu cunosc acest lucru.

Aceste fructe contin fier, potasiu, fosfor, printre multe alte vitamine, informeaza Ehow.

Smochinele scad tensiunea arteriala, sunt bune pentru colesterol, in combaterea constipatiei, pentru bronsite, iritatii gastrointestinale si controleaza cresterea in greutate.

Trei smochine va pot oferi 20% din cantitatea de fibre necesare zilnic de 25 de grame.

Smochinele ajuta foarte mult in curele de slabire. Din moment ce fructele contin o cantitate mare de fibre raman in stomac mai mult timp impiedicandu-va sa simtiti nevoia de foame. Din moment ce sunt foarte dulci va impiedica sa simtiti nevoia de a consuma ceva dulce. In antichitate smochinele erau folosite ca indulcitor.

Ce sa mananci cand iei antibiotice

Persoanele care urmeaza un tratament bazat pe antibiotice trebuie sa se alimenteze corect pentru a trece cu brio de aceasta perioada.

Pentru a scapa de durerile de stomac provocate de antibiotice trebuie sa consumi cat mai multe produse bogate in vitamine.

Puteti manca de asemenea si carne fiarta, paste, orez fiert cu ulei de masline si parmezan. Este recomandat sa evitati alimentele bogate in fibre si legumele care se digera greu.

Dieta cu praz

Prazul este una dintre legumele cu cel mai mare continut de fibre alimentare. 100 g de praz contin 4-5 g fibre si doar 27 de calorii, conform Jurnalul National. Datorita fibrelor, prazul ajuta digestia si stimuleaza eliminarea toxinelor.

Nutritionistii ne sfatuiesc sa mancam atat partea alba a prazului, cat si pe cea verde, pentru ca exista diferente semnificative in compozitia celor doua parti.

In partea alba a prazului se gasesc foarte multe glucide, care au proprietati diuretice. Dintre fibre, pectinele se gasesc din abundenta in partea alba a prazului. Frunzele, insa, contin alte fibre: celuloza si hemiceluloza, care se pastreaza si dupa prepararea termica a prazului.

Uleiul de canepa - beneficii si proprietati

Uleiul de canepa dezvolta creierul copiilor, scade colesterolul si restabileste chilibrul hormonal.

Datorita unor acizi grasi din compozitia plantei, Omega 3 si Omega 6, specialistii sustin ca persoanele care consuma uleiul de canepa sub forma de ulei sau capsule vor avea mai putine probleme cardiovasculare si pot trata sau preveni boli de piele precum psoriazis sau anumite eczeme.

Uleiul ajuta la dezvoltarea creierului copiilor, mentinerea echilibrului hormonal, este un bun antiinflamator, antiartritic si contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar. Semintele de canepa au in compozitie acizi grasi, antioxidanti, vitamine, minerale, fibre si aminoacizi.

Dieta lui Reese Witherspoon

Actrita Reese Witherspoon, cunoscuta si ca "Blonda de la Drept", slabeste cu mancare de bebelusi.

Reese are permanent in gentile de firma cate un borcan cu mancare pentru bebelusi, piure de banane, pere sau capsuni.

Mararul - benefic in diete si cure de slabire

Folosita in curele de slabire, planta inlatura surplusul de grasime si aplatizeaza abdomenul. O cura cu pulbere sau cu tinctura din seminte, timp de 20 de zile, favorizeaza cresterea sanilor, pe care-i remodeleaza si carora le accentueaza fermitatea, a afirmat fitonutritionistul, pentru Adevarul.

Frunzele de marar contin mici cantitati de estrogen. Estrogenul incetineste procesul de imbatranire, face pielea frumoasa, ajuta la cresterea naturala si armonioasa a sanilor, regleaza ciclul menstrual si estompeaza simptomele menopauzei.

Mararul contine de asemenea mangan, fosfor, calciu, magneziu, fier, cupru si vitaminele B3, A si E

Dieta de vara

Perioada de vara este ideala pentru a scapa, fara efort, si cu multiple beneficii pentru sanatate, de cateva kilograme. Dieta cu legume este cea mai buna solutie si, totodata, o cale prin care iti imbunatatesti starea de sanatate.

Dieta cu legume are cateva principii de baza. In primul rand, legumele trebuie sa devina alimentele de baza, iar acestea nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa. O alta regula te indeamna sa consumi cat mai multe tipuri de legume, in fiecare zi, iar, in masura in care se poate, legumele mancate azi sa fie diferite de cele pe care le vei manca maine.

Dieta cu legume trebuie sa includa in primul rand legumele de sezon care sunt cea mai buna cale de a imbina utilul cu placutul.

Dieta lui Christina Aguilera

Christina Aguilera a marturisit ca singurul lucru de la care se poate abtine sunt bomboanele, cu care de altfel s-a rasfatat pe toata durata sarcinii: “Of Doamne, bomboane! La sfarsitul sarcinii, aveam un apetit imens pentru bomboane, de la Starburst, la Skittles. Mi-am si facut o poza, numai in lenjerie, inconjurata de boluri cu bomboanele mele preferate”.

Indulcitori artificiali si dieta

Daca esti la dieta si ai inlocuit zaharul cu indulcitori artificiali, afla ca n-ai procedat bine. Daca tot esti decis sa slabesti, exclude-i si pe acestia din alimentatie.

Nu de alta, dar indulcitorii artificiali nu te ajuta sa slabesti, existand chiar banuiala ca te-ar ajuta sa iei proportii, folositi o perioada indelungata de timp. Si asta pentru ca organismul nu este in stare sa distinga intre zahar si indulcitorii artificiali fara zahar.

Prin urmare, indulcitorii artificiali se comporta la fel ca si zaharul, activand senzorii din intestine si ducand la absorbtia glucozei. Urmarea: o cantitate suplimentara de zahar si toate caloriile care vin de aici. Iar pentru cel aflat la dieta, asta inseamna ca nu va slabi. Pe termen lung, chiar va lua in greutate

Dieta lui Andra

Andra a decis să schimbe foaie după ce l-a adus pe lume pe micuţul David. A dat-o pe regim. Şi pentru că vara e în toi, iar pepenii sunt peste tot, artista a decis să consume în mare parte doar acest fruct.

„Nu mai mănânc foarte mult pentru că este cald. Îmi place să mănânc mult pepene şi să dansez. Aşa mă menţin în formă. În ultimele săptămâni ale sarcinii mâncam foarte mult. Mă uitam la Măruţă şi cosumam câte opt clătite"

Dieta cu carbohidrati buni

Nu toti carbohidratii sunt "rai", dupa cum arata numeroase studii recente. Unii contin o substanta numita amidon rezistent care, consumata in anumite cantitati, incurajeaza pierderea in greutate.

Gasit in alimente ca banane, ovaz, fasole si cartofi, amidonul rezistent este denumit in acest fel deoarece pare sa reziste digestiei - trece prin aparatul digestiv aproape intact, producand acizi grasi care stimuleaza enzimele ce topesc grasimea (in special din zona abdominala), mentinand masa musculara si stimuland hormonii responsabili cu satietatea (te simti satul mai mult timp).

Cura de slabire cu supe

Incepe masa de pranz si cina cu un bol cu supa. Orice supa sau ciorba de zarzavat sau orice supa de carne slaba are putine calorii. In plus volumul mare pe care il ocupa in stomac iti da o confortabila senzatie de satietate ceea ce te face sa mananci mai putin.

Evident, ideale sunt supele si ciorbele de zarzavat. Contin minerale, vitamine si sunt o cale gustoasa prin care atingi mai usor cei doi litri de lichide pe care trebuie sa-i consumi zilnic.

Dieta cu dovlecei

Aceste alimente sunt benefice pentru ca asociaza gustul bun cu un numar redus de calorii sau, dupa caz, cu proprietati care contribuie la realizarea obiectivelor pe care le urmaresti prin dieta pentru scaderea in greutate.

Indiferent de modul in care sunt preparati, dovleceii sunt ideali in dieta. In 100 de grame de dovlecei sunt doar vreo 30 de calorii, combinate cu foarte multe fibre, minerale, vitamine si apa.

Dieta cu sport

Stabileste-ti dieta in functie de sport

O buna strategie este sa-ti intocmesti o dieta care sa contina suficiente alimente bogate in proteine pentru a-ti alimenta corpul in timp ce faci sport. In felul acesta, vei fi sigur ca nu pierzi masa musculara in timpul exercitiului fizic.

Un barbat adult are nevoie in medie de 175-200 grame de proteine pe zi si de aproximativ 2.400-2.600 calorii pentru a-si mentine corpul la o greutate constanta. Dar daca faci si sport, poti mari cantitatea de calorii pastrandu-ti corpul in forma maxima.

Dieta frantuzoaicelor

Prima regula in dieta frantuzoaicelor, scrie Hybrid Mom, este aceea de a consuma fibre in fiecare zi. Un consum optim de fibre alimentare reduce colesterolul, elimina grasimile si zaharurile in exces si contribuie la detoxifiere.
Vitamine, in fiecare zi. Doza zilnica necesara de vitamine trebuie acoperita printr-o alimentatie echilibrata sau din pilule cu suplimente.

Putina sare. Mancarea francezilor este foarte putin sarata. Ce fac frantuzoaicele? Amesteca sarea cu plante aromatice uscate. In felul acesta gustul nu are nimic de pierdut, iar cantitatea de sare consumata se reduce.

Grasimi sanatoase. In dieta franctuzoaicelor alimentele de baza sunt pestele gras, uleiul de masline si cel de nuca, nucile, migdalele, avocado, branzeturile, carnea slaba si zeci de legume si fructe. Frantuzoaicele stiu sa faca diferenta, din ochi, intre grasimile sanatoase si cele nesanatoase.

Dieta cu continut redus de grasimi

Reducerea cantitatii de grasimi consumate te poate ajuta sa slabesti, dar numai daca reduci si din numarul de calorii (spre exemplu poti sa cazi in capcana alimentelor fara grasimi din comert, dar care au aproape la fel de multe calorii ca cele cu grasimi). Aceasta reducere poate fi insa utila in special persoanelor care au afectiuni pancreatice si anumite tulburari gastrointestinale responsabile pentru absorbtia deficitara a grasimii.

Probleme: Daca eviti toate grasimile, organismul tau nu va primi nutrientii necesari. Acesta are nevoie de ceva grasime pentru a absorbi vitaminele A, D, E si K si pentru a acumula fitochimicale (compusi din plante ce actioneaza ca antioxidanti ce previn cancerul, cum ar fi beta-caroten, licopen).

Migdale - beneficii si proprietati

Migdalele contin din plin Vitamine E, care protejeaza pielea de efectul nociv al razelor de soare, dupa cum a aratat un studiu in cadrul caruia voluntarii care au consumat 14 miligrame de Vitamine E, sub forma a 20 de migdale pe zi, fiind apoi expusi la soare, au avut mai putin de suferit de pe urma acestuia fata de cei care nu au avut parte de aceeasi tratatie.

Si pentru ca Vitamina E este un antioxidant, tine si arterele sanatoase. Carenta de Vitamina E este asociata cu slabe performante ale memoriei si declinul cognitiv.

Dieta lui Jennifer Lopez

Teoria pe care se bazeaza aceasta dieta este urmatoarea: lectina, o proteina care se gaseste in lactate, carne si grau, reactioneaza diferit in functie de fiecare grupa sangvina, putand cauza o serie de probleme de la crestere in greutate la indigestie si lipsa de energie.

Conform acestei teorii, persoanele care au grupa A ar trebui sa consume mai multe alimente vegetale si sa le reduca pe cele din carne si lapte; cele care au grupa B ar trebui sa reduca din cele pe baza de grau, dar pot consuma lactate destul de multe; cele care au AB pot tine o dieta situata intre cele doua mentionate anterior, iar cele cu grupa 0 au nevoie de o alimentatie bogata in carne.

Verdictul expertilor: Nu exista absolut nicio dovada ca grupa sangvina ar avea un rol in digestie, iar renuntarea la alimente din categorii majore de hrana poate fi periculoasa pentru sanatate si nivelul de energie. Faptul ca unele diete functioneaza la unele persoane, dar nu si la altele are legatura cu mostenirea genetica si nu cu grupele sangvine.

Dieta lui Kim Kardashian

Kim a dezvaluit revistei People ca antrenorul Gunnar Peterson a ajutat-o sa scape de 8 kilograme acumulate de-a lungul anilor.

Desi avea cateva kilograme in plus, fata de raportul normal, cantareata recunoaste ca s-a simtit bine mereu in pielea ei.

Cum niciodata nu a fost in stare sa se apuce de un regim sever, la inceput i s-a parut ceva mai dificil: exercitii fizice regulate, meniuri stricte, fara excese de niciun fel.

O zi obisnuita de-a lui Kardashian incepe acum cu 1 ora de miscare: incalzire de 10 minute - mers, alegare si jogging. Apoi 3-5 serii de exercitii pentru fiecare grupa de muschi.

La sfarsitul acestei ore, Kim face aproape o ora de cardio.

In ce priveste alimentatia, Kardashian serveste un mix de banane si unt de arahide, omleta din albusuri de oua cu rosii, ciuperci si usturoi.

La pranz consuma o salata light, iar la cina, Kim prefera o masa usoara si sanatoasa compusa dintr-o mare salata cu ceva proteine, de obicei pui la gratar sau peste. Pentru ca regimul sa para mai usor si sa nu fie tentata sa se arunce asupra vreunei inghetate sau ciocolate, cantareata poate manca un iaurt sau o prajitura mica.

Dieta lui Borcea - Mihaela

Mihaela Borcea a reuşit să slăbească aproximativ 10 kilograme în câteva săptămâni.

“Am ţinut o dietă pe care o ţin vedetele de la Hollywood, pe bază de sirop de arţar, apă plată, lămâie şi piper cayenne. În curând o să fac publică această reţetă pentru că dă rezultate. Am reuşit să slăbesc având energie în acelaşi timp”.

Dieta lui Daniela Crudu

Daniela Crudu tine o dieta bazata pe iaurt. IN CURAND DIETA COMPLETA.

Dieta lui Adelina Pestritu - dieta cu zeama de varza

Vedeta si-a angajat si maseuza personala, care o scapa de celulita cu 40 de lei pe ora. In plus ea tine dieta cu zeama de varza.

Dieta cu usturoi

Asemenea cepei, usturoiul reprezinta o sursa excelenta de oligozaharide, insa nu mancam atat de mult usturoi cat ar fi necesar. Consumul frecvent de usturoi (de preferinta, proaspat; maioneza cu usturoi nu va avea nici pe departe aceleasi efecte) ajuta la neutralizarea unor bacterii si previne absorbtia unor compusi nocivi care slabesc sistemul imunitar.

Dieta cu ceapa

Ceapa mica si rosie are cele mai numeroase intrebuintari curative. Cercetatorii americani au descoperit ca o dieta cu ceapa, urmata de doua ori pe saptamana scade riscul aparitiei cancerului la colon sau a celui ovarian. Este o importanta sursa de magneziu, potasiu, fosfor si vitamina B si C.

Cu cat mirosul este mai puternic cu atat este mai bogata in minerale si vitamine. Astfel, ca o ierarhie, dupa ceapa mica, rosie, cea mai bogata nutritiv este cea galbena, urmata indeaproape de cea mare, rosie.

Studiile au aratat ca, prin fierbere indelungata ceapa isi pierde din proprietati. Astfel, ea va fi adaugata in mancare la sfarsit, pentru a fierbe cat mai putin. Actioneaza precum un medicament natural daca este consumata proaspata, dar unele persoane au indispozitii stomacale daca o consuma in acest fel.

Dieta cu nuci

Mic dejun (trei variante)

- salata de rosii cu ulei de masline si bucatele de migdale. O felie de paine neagra si cafea sau ceai.
- branza proaspata cu migdale, o felie de paine neagra, un suc de portocale, ceai sau cafea.
- o felie de paine neagra cu branza de capra, nuci Caju si cateva bucatele de rosii ori ardei.

Pranz (trei variante)

- struguri, un pumn de nuci
- un mar, un pumn de nuci
- curmale, un pumn de nuci


Gustare (trei variante)

- supa de legume
- salata cu morcovi si iaurt, prune si caise uscate
- salata sau spanac, cu branza si ulei de masline

Cina (trei variante)

- supa de cartofi cu marar, salata cu ulei de masline, orice tip de nuci si un pahar de suc din legume (rosie, morcov sau dovlecel)
- supa de broccoli, salata de ciuperci cu smantana, nuci la alegere, struguri sau prune, un suc natural de fructe (capsuni, cirese sau coacaze)
- supa de rosii cu busuioc, salata orientala fara ou, un iaurt.

Dieta cu prune

Prunele sunt extrem de recomandate pentru afectiuni ale sistemului nervos (potasiul continut de ele face minuni pentru celula nervoasa).

Combate oboseala si starile depresive.

Pe langa actiunea de fortificare a sistemului nervos prunele mai sunt recomandate pentru reglarea tranzitului intestinal si atenuarea afectiunilor hepatice.

Se recomanda in general astenicilor, copiilor, hepaticilor, celor suferinzi de reumatism sau arterioscleroza, celor cu probleme digestive.

Unul dintre atributele care fac prunele celebre este rolul sau de laxativ. Celuloza si mucilagiu din compozitia prunei ii confera acesteia o influenta deosebita asupra intestinului.

Cura de prune pentru constipatie consta in 5-10 prune mancate pe stomacul gol, dimineata. Pentru ca masa sa fie mai satioasa, se recomanda ca pe langa prune sa se consume si o painica de tarate

Dieta cu morcovi

Dimineaţa încearcă să te obişnuieşti să mănânci o salată de morcovi proaspeţi şi să bei un ceai de fructe.

La prânz se mânâncă o supă de legume, o friptură de vită, o salata verde şi 4 morcovi raşi amestecaţi cu ulei de măsline şi lămâie.

Până seara la cină beţi suc de morocovi ori de câte ori doriţi.

Seara , nu mai târziu de 18, se serveşte o supă de legume împreună cu o salată de morcovi amestecată cu pătrunjel şi cu ulei de măsline.

Dacă îţi plac merele combinaţia măr-morcov este una excepţională pentru sănătatea ta

Dieta cu bors

Alaturi de bors, produsele pe care se bazeaza aceasta cura de slabire si detoxifiere sunt fructele, legumele si carnea de vita.

Dieta de sapte zile

in prima zi, se vor manca doar fructe si se va bea o cana de bors
- in cea de-a doua zi, se vor manca doar legume si se vor bea doua cani de bors
- in cea de-a treia zi, se vor manca fructe si legume si se vor bea trei cani de bors
- in cea de-a patra zi, se vor manca trei banane si se vor bea 4 cani de bors
- in cea de-a cincea zi, se va consuma carne de vita fiarta sau fripta cu garniture de rosii si se vor bea 5 cani de bors
- in cea de-a sasea zi, se va consuma carne de vita fiarta sau fripta cu garniture de legume (legumele pot fi crude sau fierte) si se vor bea 6 cani de bors
- in cea de-a saptea si ultima zi a regimului, se va consuma orez fiert cu garniture de legume si se vor bea 7 cani de bors.

Dieta cu musli

Dieta dureaza trei zile pe saptamana, la alegere, tipm se sase saptamani.

Ziua 1
Micul dejun- un castron mare cu musli
Gustare de pranz - 50 grame de alune nesarate
Cina - legume mixte amestecate si piept de pui, servit cu fidea de orez si o salata de morcov crud ras si bucati de pepene proaspat cu cateva frunze proaspete de menta tocate.

Ziua 2
Mic dejun - 2 felii de paine prajita integrala, una unsa cu 2 lingurite de unt de arahide, iar cealalta felie cu o banana.
Gustare de dimineata - amestec mixt de prune si caise uscate.
Pranz - un castron mare cu musli.
Cina - Peste file prajit in putin ulei de masline si un nod mic de unt cu legume verzi, cartofi fierti si rosii si salata de ceapa. Pentru desert pregateste un piure din kiwi si mango. Taie felii un mango si un kiwi, apoi pune intr-un blender, adauga 2 linguri de iaurt grecesc gros si o jumatate de litru de lapte de soia si insista pana amestecul devine ca o pasta.

Ziua 3
Mic dejun - un castron mare cu musli
Pranz - Sandwich cu sunca sau branza si stafide. Imprastiati pe o felie groasa de paine cu stafide o lingura de unt de arahide, adauga o felie de sunca slaba sau branza, acopera cu o alta felie de paine cu stafide si un cosulet mic de capsuni.
Gustare de pranz - Orice fruct proaspat, cu o cutie de iaurt bio cu continut scazut de grasimi.
Cina - Paste cu ton si ceapa de primavara. In timp ce pastele se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet, se pun 4 cepe de primavara tocate intr-o tigaie cu putin ulei de masline si se lasa pana se inmoaie. Se pune tonul in tava si se continua gatirea pana acesta se incalzeste.

Dieta cu pepene galben

Ziua 1


•Micul dejun: o jumatate de pepene galben, un iaurt degresat cu 20 g fulgi de ovaz;

•Pranz: 150 g carne fiarta de pui, 200 g fasole verde si o felie de pepene galben;

•Cina: omleta, 30 g orez cu sos de rosii si o felie de pepene galben.

Ziua 2


•Micul dejun: 20 g branza cu o felie de paine si o jumatate de pepene galben;

•Pranz: o salata de varza cu o pulpa de pui fiarta si o felie de pepene galben;

•Cina: ciuperci gatite in tigaie, fara ulei, si pepene galben pe saturate.

Ziua 3


•Micul dejun: un ou fiert cu o felie de paine prajita si orice cantitate de pepene galben ;

•Pranz: o supa vegetala, 100 g carne de vita fiarta, 2 cartofi fierti;

•Cina: pepene galben dupa pofta inimii.

Ziua 4


•Micul dejun: o cana cu lapte, 30g fulgi de ovaz si o felie de pepene galben;

•Pranz: 2 rosii umplute cu orez si carne fiarta de pui;

•Cina: o salata mare de vegetale si o felie de pepene galben.

Ziua 5


•Micul dejun: pepene galben dupa pofta inimii;

•Pranz: 200 g peste slab, 30 g orez cu sos de rosii;

•Cina: 30 g orez fiert cu ciuperci si sos de rosii, 1 felie de pepene galben.

Dieta cu pepene rosu

micul dejun:
- o felie de pepene rosu;
- 50 de grame de paine prajita;
- o ceasca cu ceai sau de cafea neindulcita.
La pranz:
- 100 de grame de carne fiarta de vita, curcan sau piept de pui la gratar;
- 100 grame de orez fiert;
- supa de legume;
- ciuperci sote;
- spaghete cu sos de rosii;
- o felie de pepene rosu.
La cina:
- peste slab la gratar;
- o felie de paine prajita;
- salata de legume;
- cartofi natur cu parmezan;
- o felie de pepene.

Dieta cu suc de rosii

Mic dejun

- trebuie sa fie unul hranitor si consistent; se poate manca orice, insa, cantitatea de paine nu trebuie sa depaseasca 50g.
- se poate consuma ceai si cafea.


Pranzul si cina

- meniul va consta doar in suc de rosii. Cantitatea este nelimitata. Important este ca sucul de rosii sa fie suc si nu bulion.

Dieta cu rosii si castraveti

Ingrediente reteta zilnica , timp de o saptamana:

1 roşie mare
1 castravete mare
1 ceapa mare
Pătrunjel
1-2 lingură de ulei de măsline
1/4 ceasca suc de lamaie
Sare, pentru gust

Dieta cu rosii

Mic dejun: o felie de paine neagra,o lingurita de margarina si 40 de g cascaval,alaturi de o rosie si ceasca de cafea cu lapte.

Pranz si cina: o salata italieneasca. Un sfert de capatana de usturoi se curata,se taie marunt si se prajeste intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga 5 linguri de apa, jumatate de lingurita de Vegeta, doua linguri de zeama de lamaie,sare si piper. Sosul preparat se toarna peste 50 de g de paste. 3 rosii se spala si se taie cubulete. Un pepene galben <300 g> se curata de coaja si de seminte si se taie marunt, dupa care se amesteca toate si se condimenteaza dupa gust.

Gustare intre mese: o salata de rosii. Doua rosii se taie marunt si se amesteca cu o lingurita de ulei, sare, piper, o ceapa mica si busuioc maruntit. Salata se serveste cu o felie de paine prajita.

Dieta cu dovleac

Pulpa dovleacului, compacta si dulce, are proprietati laxative, diuretice si racoritoare. Dovleacul contine: apa (cca 95 %); betacaroten, in cantitate semnificativa; vitamina E, care actioneaza si ea ca un antioxidant, vitamina C si vitamine din grupa B; saruri minerale (in seminte), cum sunt cele de fier, de fosfor, de potasiu, de magneziu si de zinc; cucurbitina (in seminte), un aminoacid ale carui proprietati, pe vremuri se folosea pentru eliminarea teniei si a viermilor intestinali. Energie: 18-34 kcal la 100 de g.



Pentru obtinerea unui efect laxativ, se bea dimineata pe stomacul gol o ceasca de suc de dovleac.
LaFemme