Slabeste cu ciuperci

Ciupercile nu sunt niste alimente pe care sa le consumi din cand in cand. Ele pot fi inglobate foarte bine in dieta zilnica, sau macar de patru ori pe saptamana. Bonusul: vei slabi si cateva kilograme.

In cadrul unui studiu realziat in Marea Britanie, 10 voluntari din Londra au trecut pe o astfel de dieta, reusind sa dea jos, in medie, cate 6 kilograme in cinci saptamani, fara a face foamea. Cativa dintre voluntari au scapat chiar de aproape 10 kilograme, conform Daily Mail.

Tot ce au facut voluntarii a fost sa inlocuiasca 4 portii de carne, saptamanal, cu ciuperci. Aceasta schimbare de dieta nu a marit deloc senzatia de foame, ceea ce a facut ca pornirea voluntarilor de a lua gustari intre mese sa fie foarte mica. In cazul dietelor sarace in calorii, aceasta este o problema foarte serioasa.

Practic, ciupercile, desi nu contin deloc grasimi, zahar sau sare, sunt o bogata sursa de fibre, dand repede senzatia de satietate. Ele contin 5 dintre vitaminele din complexul B, respectiv B1, B2, B3, B6 si folati. In plus, abunda in minerale esentiale, precum potasiu, seleniu, cupru, fosfor si fier.

In plus, ciupercile sunt cea mai importanta sursa de antioxidanti dintre toate legumele, pe picior de egalitate cu ardeii si spanacul
LaFemme