Dieta lui Jennifer Lopez

Teoria pe care se bazeaza aceasta dieta este urmatoarea: lectina, o proteina care se gaseste in lactate, carne si grau, reactioneaza diferit in functie de fiecare grupa sangvina, putand cauza o serie de probleme de la crestere in greutate la indigestie si lipsa de energie.

Conform acestei teorii, persoanele care au grupa A ar trebui sa consume mai multe alimente vegetale si sa le reduca pe cele din carne si lapte; cele care au grupa B ar trebui sa reduca din cele pe baza de grau, dar pot consuma lactate destul de multe; cele care au AB pot tine o dieta situata intre cele doua mentionate anterior, iar cele cu grupa 0 au nevoie de o alimentatie bogata in carne.

Verdictul expertilor: Nu exista absolut nicio dovada ca grupa sangvina ar avea un rol in digestie, iar renuntarea la alimente din categorii majore de hrana poate fi periculoasa pentru sanatate si nivelul de energie. Faptul ca unele diete functioneaza la unele persoane, dar nu si la altele are legatura cu mostenirea genetica si nu cu grupele sangvine.
LaFemme