Glucidele in dieta Montignac

Image and video hosting by TinyPic

Glucidele sunt de 3 feluri:

1. cu IG cuprins intre 0 si 35 care se pot combina cu proteine si grasimi (lipide)

2. cu IG cuprins intre 35 si 50 care nu se pot combina cu proteine sau grasimi

3. cu IG peste 50 care sunt absolut interzise

Mesele pot fi de 2 feluri:

1. Protido-lipidice (proteine si lipide consumate cu glucide cu IG<35)

2. Glucidice (glucide cu IG intre 35 si 50 - pot fi consumate doar cu glucide cu IG<35)

Micul dejun poate fi glucidic sau protido-lipidic.

Pranzul este numai si numai protido-lipidic.

Cina poate fi glucidica sau protido-lipidica.

Pauzele dupa mese trebuie sa fie de 3 ore.

Singurele fructe crude ce pot fi consumate oricand sunt capsunile si fructele de padure .

Morcovul se consuma numai crud (are IG<35) prin prelucrare termica ii creste IGul la peste 50 - deci este interzis

Zaharul este interzis (are IG=100). Se poate folosi fructoza sau stevia (ca si indulcitori naturali) sau indulcitori sintetici.

Se evita pe cat posibil grasimile saturate (de provenienta animala). Singura admisa in cantitati limitate este cea provenita din lapte (smantana si untul).

Cafeaua trebuie sa fie cat mai slaba (cea arabica este cea mai slaba) sau decofeinizata. Nu se beau ceaiuri cofeinizate.