Cat se sanatoase sunt dietele fara carbohidrati

Image and video hosting by TinyPicDietele cu carbohidrati putini sau deloc, au primit o mulţime de atenţie în ultimii ani, încă din anii '70 . Cu milioane de vânzări de carti şi campanii agresive de marketing, mulţi oameni au adoptat la aceste diete , cum ar fi dieta Atkins si Zone.

In ciuda succesului de care se bucura in randul celor care au slabit astfel, dieta nu este nicidecum preferata medicilor nutritionisti, potrivit carora acest regim de slabire este nesanatos si poate fi chiar periculos.

Ei spun ca eliminarea carbohidratilor din alimentatie provoaca oboseala si nervozitate. In plus, multe dintre alimentele bogate in proteine au si un continut mare de grasimi saturate, ceea ce poate creste colesterolul si, implicit, riscul bolilor de inima si al accidentelor vasculare.

De ce oamenii pierd in greutate cu o dieta saraca in carbohidtati?

Adevărul este - în plus faţă de pierderea de apă în mod drastic la inceput, aceste diete sarace in carbohidrati sunt adesea caloric limitate ! Adepţi mânanca numai o medie de 1000 - 1400 calorii pe zi , în comparaţie cu un consum mediu de 1800 - 2200 calorii. Prin urmare , nu contează dacă ai o dieta fara carbohidrati caci veţi pierde în greutate , dacă limita numarului de calorii este mai puţin deccat aveţi nevoie.
LaFemme