Trucuri pentru a pacali foamea

Aţi început o dieta, poate chiar ati început sa pierdeti în greutate, dar foamea nu va lasa?


Citrice, aliaţi de încredere

Mananca o jumatate de grapefruit inainte de masa sau bea un suc de portocale proaspăt stors. Pe langa faptul ca te hidrateaza, acesta va oferi, de asemenea este necesar de vitamina C din organismul tau, care va întări sistemul imunitar.


Renunta la glucide

Pentru a controla foamea, renunta la carbohidrati. De fapt, consumul exagerat de zaharuri, în special a celor rafinate permit eliminarea rapida a insulinei care favorizează soluţionarea lor ca trigliceride. Datorită acestor zaharuri rafinate, pancreasul excreta mai multa insulina pentru a arde zahărul consumat. Astfel, exces de insulina va elimina şi reduce nivelul de glucoză din sânge, provocând astfel senzatia de foame. Aceasta se manifesta mai ales atunci când vine vorba de zaharuri care sunt absorbite rapid (gem, miere, bomboane, ciocolată, produse de patiserie, bauturi acidulate, etc.).


Mananca alimente produse bogate în fibre

Ele nu numai reduc senzatia de foame, dar ele sunt, de asemenea, reduse in calorii si va va ajuta sa pierdeti in greutate. În plus, o dieta bogata in fibre diminueaza si incetineste asimilarea lipidelor si carbohidratilor. Fibrele alimentare se găsesc în toate produsele vegetale: legume si fructe, musli, cereale integrale.


Protejaţi-vă corpul cu ajutorul proteinelor

Numai o dieta bogata in proteine poate ajuta să vă menţineţi o piele neteda si elastica, o fata tanara si un corp perfect. Nu uitaţi că oamenii, în urma unei diete echilibrate, pe langa realizarea greutatii lor ideala, arata mai tineri într-un mod vizibil, cu cel puţin 10 ani. Proteinele pot fi găsite în carne, peşte, ouă, brânză, lapte şi, în anumite legume (în cantităţi mici). Pe lângă faptul că ele ajuta sa slabesti, proteinele preven balonarea, permite organismului să treacă printr-o cura de slabire, nu se transforma în zahăr, si accelereaza procesul de vindecare a rănilor şi ajuta să lupte împotriva infecţiilor cu anticorpii care ii produc.


Lichide şi fructe

Bea o mulţime de apă, în special apa plata, sau prepară o limonadă. Consuma 250 ml de apa plata înainte de fiecare masă si veţi mânca mai puţin. Fructele, în special merele si bananele, sunt foarte satioase şi au un conţinut caloric scăzut. Încercaţi să vă luaţi timp de a manca un mar, puteţi încerca chiar şi legume, precum morcovi şi castraveţi mici. Este important să ciuguli încet şi să luati inghitituri mici, pe bază de fructe sau de legume preferate. Procesul de a manca un fruct poate fi o adevărată artă şi într-o perioadă scurtă de timp, creierul tau va spune: "suficient". Ceaiul verde este foarte bun, nu doar pentru gust, ci şi pentru proprietăţile anti-oxidante şi pentru efectul său de topire a grăsimilor . Este ideal în dietele de pierdere în greutate şi, dacă nu vă place gustul, puteti bea orice alt tip de ceai, atâta timp cât acesta este neîndulcit.


Dulciuri

Cea mai rapidă senzaţie de umplere se datorează dulciurilor sau de la ceva dulce. Încercaţi alimente dulci, cu conţinut scăzut de calorii, cele preparate cu îndulcitori artificiali. În supermarket-uri puteţi găsi multe tipuri de bomboane, biscuiti, inghetata si chiar prajituri indulcite cu aspartam sau zaharină.
LaFemme