Dieta cu cirese

Photobucket
Ciresele au o acţiune puternic detoxifianta si depurativa recomandate în reumatism, gută ,constipaţie, litiază renală şi biliară.

Cireşele contin peste 70 la sută apă - la fel ca noi! Restul de 30 la sută este plin de vitamine din complexul B (B1, B2, B6) - foarte necesare pentru alimentarea organismului cu energie; de asemenea, acestea conţin magneziu - a cărui absenţă ne face să ne simţiţim obositi şi deprimati.

Conţinutul mare de apă din cireşe ne permite să mănâncam cât ne place, fără a ne îngrăşa! Pe de altă parte, dacă vrem să ţinem un regim alimentar cu aceste fructe, este nevoie de o cantitate mare pentru a obţine rezultate vizibile. De exemplu, prin consumul a cel puţin jumătate de kilogram de cireşe pentru o zi sau două pe săptămână, se elimina toxinele din organism. Acest lucru va face pielea noastra sa devina mai fina si mai moale. O cura de cirese are rezultate remarcabile. Există două moduri de a urma acest tratament: dieta mini şi dieta exclusiva.


Dieta mini:

Dimineaţa, pe stomacul gol, incepeti cu o doză minimă de 100 g. Doza este crescută treptat, pentru a ajunge la sfârşitul celei de-a treia săptămâni la 500 g. Din doza de 300 g, suma este împărţită în trei părţi până la prânz, şi nu mai vor fi consumate orice alte produse alimentare. În timpul curei este recomandat pentru a evita grăsimile animale , zahărul rafinat sau alcoolul.


Dieta exclusiva:

Timp de trei sau patru zile mânanca numai cireşe. Aceasta dieta poate fi reluata în fiecare sapatamana. Cantitatea de cireşe este între două şi trei kilograme pe zi. Unii autori recomanda pana la cinci kilograme de cirese pe zi. Dar capacitatea de absorbţie este variabilă de la o persoana la alta. Cantitatea de fructe este consumata în doze mai multe, in timpul zilei. Indiferent de fructele pe care o alegeţi, o dieta exclusiva ar trebui să fie începuta cu o anumită prudenţă şi să se crească progresiv suma.

Cozile de cirese au proprietăţi medicinale recomandate în boli ale tractului urinar. Pe lângă calităţile lor antiinflamatorii, ele sunt renumite pentru actiunea lor diuretica.


Proprietăţile si beneficiile cireşelor

- Depurativ puternic
- Remineralizant
- Energizante fizic şi mental
- Anti-infectioase
- Diuretice
- Regenerarea ţesuturilor


Indicaţii - uz intern:

- Obezitate
- Întârziere de creştere
- Guta
- Constipaţie
- Prevenirea imbatranirii

Pentru uz extern:
- Migrene
- Cosmetic
LaFemme