Anasonul

Photobucket
Virtuţile terapeutice ale anasonului au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri. Pitagora a susţinut că anasonul vindeca insomnia, stimuleaza apetitul, fac oamenii mai fertili şi a faciliteaza digestia.

Principalele componente cunoscute: vitamine, complexul B (B1, B2), C, fosfor, calciu, potasiu, sulf, fier, esenţe aromatice.

Actiune farmacologica: carminative, antispastice, expectorante, un stimulent pancreatic.

Ca aliment, anasonul este folosit pentru gătit mâncăruri dulci şi picante. Acesta a fost folosit ca un afrodisiac de pe vremea grecilor . Fructele de anason au luat un gust bun şi sunt utilizate în fitoterapie. Ca un fruct copt sau ca suc, este recomandat pentru vindecarea asteniei şi pentru stimularea lactaţiei sanului. Sintetic vorbind, se poate spune despre anason că este o plantă medicament recomandat pentru tratarea asteniilor nervoase, migrene, vertigos, reumatism, tuse, astm bronşic, dureri gastrice şi digestie lentă.


•Ceai din seminţe de anason:

Perfuzia se face cu o linguriţa de seminţe de anason fierte in 250 ml de apă pentru 30 de secunde. O cana de ceai se bea dupa mesele principale. Acest ceai tratează astmul bronşic, tusea, o digestie lentă.

•Decoct din rădăcini de anason:

Decoctul se face cu 30 gr. rădăcini fierte într-un litru de apa timp de 20-30 minute. O cana de ceai se bea dupa mesele principale. Acest ceai tratează menstruaţia dureroasă.

•Anason perfuzie din fructe:
Perfuzia se face cu jumătate de linguriţă de ceai de fructe de anason piure pasteurizate în 250 ml de apa clocotita. Se tratează flatulenţa şi colicile la sugari.
LaFemme