Vitamina B6

Denumirile comune
Vitamina B6, piridoxina, piridoxal, piridoxamina

Doze recomandate:

Barbati 19-50 ani: 1,3 mg / zi
Barbati + 51 de ani: 1,7 mg / zi
Femei 19-50 ani: 1,3 mg / zi
Femei + 51 de ani: 1,5 mg / zi


Pentru ce este Vitamina B6 ?

Ajută la formarea de niacina ,vitamina de la triptofan
Este implicata în funcţia sistemului imunitar şi nervos
Previne anemia pentru ca joacă un rol în transportul de fier si metabolism
Subliniază nivelurile normale de zahăr din sânge
Subliniază nivelurile normale ale homocisteinei, reducând astfel riscul de boli de inima


Cele mai bogate alimente in vitamina B6:

carne, peşte, carne de pasăre, fasole, oua, cartofi, unele fructe şi legume ca pepene verde şi banane .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails