Valorile nutritive ale porumbului

Photobucket



Porumbul este consistent şi poate reduce apetitul de aceea este un aliment perfect pentru o dieta sanatoasa.

Beneficii de sănătate

Această aliment este ridicat in fibre. De fapt, este cam greu de digerat. Dar fibrele insolubile combat afectiuni digestive comune (cum ar fi constipaţia şi hemoroizii), prin absorbţia de apă, care umfla scaunul .

Porumbul este o sursă surprinzătoare de vitamine, inclusiv acid folic, niacina şi vitamina C. Acidul folic din porumb este acum cunoscut ca fiind un factor important în prevenirea defectelor neuronale de nastere. Este la fel de important în prevenirea bolilor de inima, iar acidul folic poate preveni acumularea de homocisteina, un aminoacid, în organism.

Valorile nutritive

Dimensiune: 1 porumb mediu
Calorii: 77
Grăsime: 1 g
Grasimi saturate: 1 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 19 g
Proteine: 3 g
Fibre dietetice: 3 g
Sodiu: 13 mg
Vitamina C: 5 mg
Acidul folic: 41 mcg
Niacina: 2 mg
Potasiu: 243 mg
LaFemme