Slabeste sanatos cu linte

Photobucket
Lintea este plina de fibre, care sunt cruciale pentru a satisface foamea şi reduce pofta de mincare. Aceasta aliment este bogat in fibre solubile, care, de asemenea, reduc colesterolul din sânge, deoarece vă oferă acel sentiment plin de care aveţi nevoie pentru a evita ispita şi de a scădea în greutate.

Lintea este redusa in grăsime, ceea ce le face un înlocuitor perfect pentru carne. Ele sunt în categoria de leguminoase şi poate fi considerat un vegetal si o proteina, la aceeaşi masă. Orientările din 2005 dietetice pentru americani sugerează aproximativ trei cesti de linte în fiecare săptămână, pentru a menţine un regim alimentar sănătos.

Beneficii de sănătate ale boabelor de linte

Lintea este un conţinut de fibre si este o binefacere pentru sănătate; este cea mai mare parte de tipul solubil în apă, aşa că reduce colesterolul din sânge prin crearea de geluri care se leagă cu acizii biliari, forţând organismul să utilizeze colesterolul să le înlocuiască. Aceste geluri, de asemenea, contin hidrati de carbon, astfel încât acestea sunt absorbite mai lent, stabilizand nivelurile de zahăr din sânge şi este un obiectiv de a manca mai puţine calorii.

Lintea este extrem de ridicata în  acid folic, care pot ajuta la prevenirea unor defecte congenitale şi poate împiedica unele boli de inima, demenţă şi fracturile osoase la persoanele cu osteoporoză. Lintea sunt o sursa importanta de fier pentru vegetarieni, servind ca protecţie împotriva anemiei. De asemenea, ea sunt o bună sursă de magneziu, care joacă un rol important în relaxarea arterelor . Acest lucru ajută la o tensiune arteriala mai mica şi permite sângele să curgă mai liber.

Valorile nutritive ale lintei

1 ceasca
Calorii: 115
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 1 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 20 g
Proteinele: 9 g
Fibre dietetice: 8 g
Sodiu: 2 mg
Acid folic: 179 mcg
Niacina: 1 mg
Thiamina: 1 mg
Vitamina B6: 1 mg
Calciu: 19 mg
Cupru: 1 mg
Fier: 3 mg
Magneziu: 35 mg
Mangan: 1 mg
Fosfor: 178 mg
Potasiu: 366 mg
Zinc: 1mg
LaFemme