Beneficiile de sanatate ale otetului

Photobucket

Oţetul a fost apreciat pentru proprietatile sale de vindecare de mii de ani . El ţine locul ingredientelor alimentare mai puţin sănătoase şi contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge în timp ce distreaza papilele gustative cu arome diferite.

Oţetul este o soluţie diluată de acid acetic care rezultă din două etape de proces de fermentaţie. Primul pas este de fermentarea de zahăr în alcool, de obicei, cu drojdie. Orice sursa naturala de zahăr poate fi folosita. De exemplu, zahărul din cidru de mere, fructe (cum ar fi struguri, mere, stafide, sau chiar nuci de cocos); de la un cereale (cum ar fi orz sau orez); de la miere, melasă, sau trestie de zahăr sau chiar, în cazul anumitor oţeturi distilate, celuloză din lemn (cum ar fi fag).

In timp ce ştiinţa încă incearca să dovedească eficacitatea lui, zeci de oameni încă mai laudă valoarea otetului ca produs alimentar de vindecare si sanatate.

•Istoria de vindecarea a oţetului

Timp de secole, oamenii din Asia şi Europa au folosit diferite tipuri de oţet pentru a adăuga aroma si gust alimentelor. Din fericire, strămoşii noştri l-au folosit la toate, ca si conservant alimentar, iar mai târziu, potenţiator de gust. Utilizarea de oţet ca medicament, probabil, a inceput la scurt timp după ce a fost descoperit. Virtuţile sale de vindecare sunt lăudate de babilonieni şi marele Hippocrate relateaza ca l-au folosit ca un antibiotic. Medicii greci au turnat oţet în răni şi peste pansamente ca un dezinfectant, şi au dat fierturi de miere şi oţet la pacienţii în convalescenţă după boală. În Asia, războinici samurai au crezut ca oţetul ar fi un tonic care creşte puterea şi vitalitatea.

Oţetul a continuat să fie folosit ca un medicament si in ultimii ani . În timpul Războiului Civil şi Primul Război Mondial, de exemplu, medicii militari au utilizat otetul pentru a trata ranile. Şi tradiţiile populare din întreaga lume folosesc oţetul pentru o varietate larga de boli.

Poate cel mai surprinzator, oţetul este anunţat ca un vindecator potenţial a celor mai comune boli grave de astăzi . Adepţii cred că oţetul poate ajuta la prevenirea sau vindecarea bolilor de inima, diabet, obezitate, cancer, boli legate de imbatranire, precum alte condiţii. Ei spun că este plin de vitamine, minerale, fibre, enzime, precum şi pectina . Printre cercetarile specifice făcute pe oţet de mere ,cidru sunt că:

•Acesta reduce nivelul colesterolului din sânge şi riscului de îmbolnăvire al inimii. Cidrul de mere conţine pectina reducând astfel riscul bolilor de inima. În plus, mulţi dintre susţinătorii oţetului spun că este bogat in potasiu, care joaca un rol în reducerea riscului de boli cardiace, ajutând la prevenirea sau reducerea tensiunii arteriale mari. Calciul este, de asemenea, un nutrient important pentru menţinerea tensiunii arteriale iar oţetul este uneori promovat, ca având un conţinut ridicat de calciu.

•Tratează diabetul zaharat. Oţetul de mere poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, care ajută de a îndepărta complicaţiile diabetului, cum ar fi leziuni ale nervilor şi orbire. De asemenea, ar putea ajuta la prevenirea altor probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inima, care de multe ori merg mână în mână cu diabetul zaharat.

•Acesta previne cancerul şi de imbatranirea. Susţinătorii oţetului declara ca acesta conţine un nivel ridicat de beta-caroten , un antioxidant (o forma de vitamina A) şi, prin urmare, ajută la prevenirea cancerului si efectele de imbatranire. (Antioxidantii ajuta la protejarea celulelor organismului împotriva daunelor de la molecule instabile numite radicali liberi).


•Acesta previne osteoporoza. Otetul contine calciu si alte minerale pe corpul dumneavoastră este în măsură să le absoarbă şi să le utilizeze pentru a consolida oasele. Oţetul se presupune că permite organismului de a absorbi cu o treime mai mult calciu decat din legume verzi .

•Cum afectează otetul digestia

Deşi oţetul nu poate vindeca cancerul, acesta poate ajuta la îmbunătăţirea stării dumneavoastră de sănătate generală în multe feluri. Oţetul are beneficii asupra sistemului digestiv, îmbunătăţind absorbţia şi utilizeaza mai multe substanţe nutritive esenţiale.

O lingură de oţet de mere pe zi este doza terapeutică recomandată tipic.
LaFemme