Brânza de vaci cu continut scazut de grăsime este secretul amestecului în acest sos delicios scăzut de grăsimi saturate şi grăsimi, colesterol, sodiu , scăzut in legume şi plante aromatice. Reteta este scazuta in colesterol si grasimi , o retea ideala pentru cei cu boli de inima.
6 cartofi mari fierti , cojiti şi taiati în cuburi
1 ţelină tocata
1 / 2 ceapa feliata
2 linguri pătrunjel tocat
1 cutie brânză de vaci
50 ml de lapte batut
3 linguri suc de lamaie
2 linguri oţet de mere
1 / 2 lingurita marar
1 / 2 lingurita piper alb
putina sare
Într-un castron mare, se amesteca cartofi, telina, ceapa verde, si patrunjelul. Între timp, intr-un blender sau procesor de produse alimentare, se amesteca brânză de vaci, laptele, sucul de lamaie, otetul, mărarul şi piperul alb . Se raceste timp de 1 oră.
Se toarnă amestecul de brânză peste legume; se amestecă bine. Se raceste cel puţin 30 de minute înainte de servire.
10 porţii
Calorii: 151
Grăsimi Total: mai puţin de 1 g
Grasimi saturate: mai puţin de 1 g
Colesterol: 2 mg
Sodiu: 118 mg