Regim alimentar in candida

Photobucket
Candida este un grup de microorganisme (Candida albican fiind cele mai frecvente), care trăiesc in cavitatea bucală, gât, intestine , organe genitale si in tractului urinar.

Candidoza afectează o mare varietate de sisteme de organe. Exemple comune de infectie cu Candida sunt vaginita, erupţii cutanate vulvare; candidoză orală; conjunctivită; impetigo, mâncărime, erupţii cutanate, dureri musculare şi articulare, leziuni gangrenă, durere în gât, senzaţii de furnicături, infecţii ale vezicii urinare, infecţii ale unghiilor , rect, si faldurile pielii alte efecte la nivelul tractului gastro-intestinal (constipaţie, diaree, colită, dureri abdominale, gaze, distensie, şi arsurile la stomac), depresie şi chiar diabet zaharat.


Cauze de candidoza

O dieta sarac nutritiva, un dezechilibru mediului intestinal bacterian şi imunitatea slăbita poate da naştere bolii. Pacienţii cu cancer supuşi chimioterapiei, pacienţii cu SIDA, sugarii, diabeticii şi altii cu un sistem imunitar slăbit sunt mult mai sensibili la o infectie cu Candida (candidoza). Corticosteroizi şi contraceptivele orale, de asemenea, strica echilibrul florei intestinale.


Plan de alimentatie

1.Detoxifiere

Primul obiectiv este de a curata organismul de subprodusele toxice ale Candidei. Curatirea colonului, sucuri de legume proaspete, mai multă apă, plante medicinale de dezintoxicare, exercitii fizice si orice altceva care elimina toxinele.

2.Reducerea populaţiei de bacterii din organism

Trebuie să se aducă înapoi un echilibru de bacterii. Folosiţi plante anti-microbiene şi fitochimicale , care includ o combinaţie a acestor plante puternice, 15 de zile,apoi 5 zile libere, repetarea atâta timp cât este necesar. Pauza de 5 zile descurajează bacteriile de la înmulţire şi de imunitate la ierburi.

3.Folositi probiotice

Bacteriile probiotice favorabile modifica echilibrul microflorei intestinale, inhiba cresterea bacteriilor dăunătoare, promoveaza o digestie mai buna, stimuleaza funcţia imunitare, precum şi creşte rezistenţa la infecţii. Persoanele cu colonii de bacterii intestinale benefice sunt mai bine echipate pentru a lupta împotriva creşterii bacteriilor cauzatoare de boli. Lactobacilli şi bifidobacteria, împreună cu Lactobacillus (găsit în iaurt), mentin un echilibru sănătos al florei intestinale prin producerea de compuşi organici (acid lactic, peroxid de hidrogen si acid acetic), care cresc aciditatea intestinului şi inhibă reproducerea multor bacterii dăunătoare . Bacteriile probiotice, de asemenea, produc substanţe numite bacteriocine, care acţionează în calitate de antibiotice naturale, de a ucide microorganismele nedorite.

4.Îmbunătăţeste dieta ta

O dieta pentru a elimina Candida este un stil de viata pe termen lung - şi, dieta in fapt este cea mai bună apărare împotriva Candideia. Bacteria iubeşte zahărul şi de hidratii de carbon simpli; dacă consumati acest tip de hrana , bacteriile se vor înmulţi. Mănâncă un regim alimentar disciplinat timp de cel puţin 3 luni, apoi, când simptomele dispar, aveţi posibilitatea să extindeţi dieta . Dar nu reveni la vechile obiceiuri sau simptomele de candida vor reveni repede.



Alimente de evitat

Brânzeturi , alcool, ciocolata, fructe uscate, fructe proaspete, alimente fermentate, ciuperci, oţet, unele cereale(grâu, secară, ovăz, orz), toate zaharurile, miere şi siropuri (care includ lactoză, zaharoză etc), precum şi alimentele care conţin drojdie de bere sau de mucegai (paine, briose, prajituri, produse coapte, brânză, fructe uscate, pepeni, alune ).

Alimente permise:

Legume (inclusiv o multime de usturoi crud), proteine (carne de vită, de pui, ouă, peşte), ficat, culturi de iaurt (atât pentru produse lactate şi non-lactate,), zer, Lactobacillus, alge verzi (cum ar fi Spirulina si Chlorella), nuci, seminte, uleiuri, mei, orez, tărâţe de orez şi tărâţe de ovăz.
LaFemme