Nucile previn cancerul de san

Photobucket

Consumul de nuci poate furniza organismului esenţiale ca Omega 3 acizi graşi, antioxidanţi şi fitosteroli care reduc riscul de cancer la sân, potrivit unui studiu prezentat la Asociatia Americana de Cancer .

Elaine Hardman, Ph.D., profesor de medicina la Universitatea Marshall a declarat că, în timp ce studiul ei a fost făcut cu animale de laborator, mai degrabă decât oameni, oamenii ar trebui să ţină seama de recomandarea de a mânca mai multe nuci.

"Nucile sunt mai bune decât prajiturele sau chips-uri atunci când aveţi nevoie de o gustare", a spus Hardman. "Stim ca o dieta sanatoasa de ansamblu împiedică tot felul de boli cronice."

Hardman si colegii sai au studiat soareci care au fost hraniti cu o dieta cu două uncii de nuci pe zi. Un grup separat de şoareci au fost hrăniţi o dieta de control.

Testarea a arătat că consumul de nuci a scăzut semnificativ incidenţa tumorilor de sân şi mărimea tumorii.

"Aceste şoareci de laborator au de obicei 100 la % de incidenţe tumorale la cel puţin cinci luni; consumul de nuci a întârziat tumorile cel puţin trei săptămâni", a spus Hardman.

Analiza moleculară a arătat consumul crescut de omega 3 acizi graşi a contribuit la scăderea incidenţei tumorale, dar alte părţi ale nucilor au contribuit, de asemenea.
LaFemme