Extremele de somn produc acumulari de grasime pe organe

Somnul insuficient de aduce un prejudiciu mai mare decât cearcanele. Acesta poate provoca acumularea de grasime in jurul organelor dumneavoastră - mai periculoase, spun cercetatorii, decât cele care care se depun in jurul taliei sau coapseor.

Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Wake Forest dezvăluie modul în care extremele de somn - atât prea mult şi prea puţin - pot fi periculoase pentru sănătatea ta - mai ales pentru femei, cele mai afectate de obezitate şi boli cronice metabolice.

La persoanele sub 40 de ani, studiul a arătat o asociere clară între o medie de cinci ore sau mai puţin de somn în fiecare noapte şi creşteri mari de grăsime viscerală, sau grasime in jurul organelor.

Dormitul prea putin, de asemenea, mai predispuse la condiţii metabolice, inclusiv ratele de creştere a obezităţii, rezistenţa la insulină şi a diabetului de tip 2. Studiul sugerează că o parte din explicaţie pentru rate mai mari de boli metabolice la această populaţie ar putea consta în asociere între durata somnului şi depunerile de grăsime.

Cercetatorii au descoperit ca mai mult de opt ore de somn pe noapte, în medie, are o problema similară - deşi mai puţin pronunţată .

În mod surprinzător, conexiunea dintre extremele de somn şi acumularea de grăsime viscerală a fost observată numai la pacienţii sub 40 de ani.
LaFemme