Mituri despre diete

Photobucket

Carbohidratii sunt rai

Apariţia de diete proteine populare , dietele cu carbohidrati putini, au transformat repede alimente bogate in carbohidrati în nişte paria culinare.
Multe diete cu carbohidrati putini recomanda evitarea pâinii, pastelor făinoase şi alte delicatese în favoarea carnii, ouălor, brânzeturilor şi alte produse alimentare care sunt bogate in proteine. Deşi proteinele sunt o componentă necesară a oricărei alimentaţii sănătoase, aceste grăsimi suplimentare şi colesterolul poate transforma rapid o persoană într-o persoana cu boala de inima. Hidratii de carbon, de asemenea, prevenin pietrele la rinichi şi o afecţiune metabolică numită cetoza dacă sunt consumati în niveluri mai mari decât 130 de grame pe zi.

Gustările şi deserturile vor ruina o dietă

În cazul în care ideea ta de o gustare este o pungă de chips-uri întrega,da intradevar aceasta afirmatie este adevarata. Dar daca renuntati în favoarea a ceva mai sănătoas cum ar fi fructe sau chiar un castron de cereale, aceasta afirmatie este falsa.

Gustarile ocazionale sunt necesare pentru a evita golurile de zahăr în sânge, să păstreze nivelurile ridicate ale energiei şi pentru a evita indoparea la mesele principale. Atâta timp cât cele mai multe alegeri alimentare sunt cele sănătoase şi consumul zilnic de calorii este acelaşi, gustările sănătoase sau deserturile ocazionale ar trebui să aibă un impact redus cu privire la o dieta de succes .

A se evita grăsimile

De multe ori, persoanele care aleg alimentele scăzute in grăsime , mânca mai mult decât ar trebui, deoarece ei cred ca acestea ar trebui să fie mai sănătoase. Ca atare, pierderea in greutate poate fi împiedicată prin consumul neinformat al acestor produse alimentare. Doar pentru că un produs este sărac în grăsimi nu înseamnă că este scăzut în calorii.

Nu manca niciodată seara

Experţii in nutritie infirma acum această regulă, pentru că caloriie de consum, mai degrabă decât ora din zi, este din nou factor cheie al succesului in dieta. Principalul punct este ca o pre-gustare înainte de culcare sau desert nu este în detrimentul dietei dumneavoastră, atât timp cât nu este mâncat impreuna cu o zi de mare de calorii. În ansamblu, vinovatul principal al eşecului dietei este consumul excesiv de calorii pe fiecare perioadă de 24 de ore .Deci, dacă aţi avut o zi rezonabila nutriţional, o masa de seara nu va deraia complet progresul. [Sursa: MSNBC]
LaFemme