Alimente care provoaca fericire

Photobucket
Spanac
Spanacul şi alte frunzele verzi, cum ar fi varza creata, sunt bogate in acid folic, sub formă naturală de acid folic, găsit în produsele alimentare. Acidul folic este o vitamina B naturală, care ajută creierul de a crea serotonina, un neurotransmitator de fericire. Au existat numeroase studii care leagă acid folic scăzut şi nivelul serotoninei de depresie şi dovezile sugerează că aceste substanţe chimice joacă un rol esenţial în sănătatea mintală [Sursa: Men's Health]. Spanacul va nu poate transforma spontan într-un erou musculos ca Popeye, dar va va ajuta sa va menţineti o perspectivă pozitivă şi o atitudine fericita.

Spanacul este extrem de uşor de inclus în dieta - poate fi utilizat în salată sau se poate face o gustaree, cu hamburgeri şi ouă. Multi oameni cred ca gustul de spanac şi ceapa se completează reciproc, aşa că încercaţi să adăugaţi spanac la orice fel de mincare care conţine ceapă.

Curcan
Carnea de curcan conţine cantităţi mari de fenilalanină, un aminoacid esenţial pe care creierul il foloseşte pentru a crea dopamina, un neurotransmitator care activeaza mai multe centre din creier. Dopamina poate ridica aproape imediat starea de spirit si ajută la prevenirea depresiei şi poate creşte chiar motivaţia [Sursa: Men's Health]. Fenilalanina este atât de puternica, de fapt, cercetatorii au descoperit ca aceasta este la fel de eficienta în combaterea depresiei ca unele medicamente prescrise .

Ulei de peste

Este stiut că peştele este scăzut în calorii şi grasimi saturate dar - poate ajuta, de asemenea, la starile depresive . Este vorba de uleiul de peşte gras, cum ar fi macrou, somon, păstrăv, ton şi anghila, care sunt peşti vii aproape de suprafaţa mării. Sunt bogati in acizi graşi omega-3, care joacă un rol crucial în funcţia cerebrala şi au numeroase beneficii. De fapt, un studiu a constatat că doze zilnice de omega-3 acizi graşi gasite in ulei de peste au fost mai eficiente în reducerea simptomelor de depresie tipica, inclusiv tristeţe, insomnie, pesimism, lipsa de motivaţie şi libidoul scăzut, decât antidepresive de bază de prescripţie medicală . [Sursa: Lawson].

Ciocolata

Ciocolata este iubita peste tot în lume pentru gustul bogat si dulce şi poate ajuta de multe ori la ridicarea starii de spirit. Ciocolata conţine acizi graşi unici numit Canabinoide, care sunt, de asemenea, găsite în marihuana sau de canabis. Canabinoidele afectează zone ale creierului responsabile cu memoria şi circulaţia şi poate determina o persoana sa se simta extrem de relaxata. Ciocolata conţine, de asemenea, un stimulent natural numit phenylethylamina, care are aceiasi compozitie chimica atunci când te îndrăgosteşti [Sursa: O'Connor].
LaFemme