Introduce ulei de masline in dieta ta de slabit

Photobucket



O dieta in stil mediteraneean, bogată în ulei de măsline, s-a dovedit a fi valoroasa pentru sănătatea populaţiei din regiunea respectivă de mii de ani. În ultimul secol, prestaţiile uleiului de masline au fost ştiinţific recunoscute, investigate şi promovate pentru o sănătate optimă, inclusiv gestionarea de greutate.


Beneficii de sănătate ale uleiului de masline


Uleiul de masline este bogat în acizi graşi monosaturati, care promovează sănătatea inimii, prin scăderea de colesterol "rau", LDL , fără a reduce colesterolul "bun", HDL.

Cercetările indică faptul că înlocuirea altor tipuri de grasimi cu grăsimi mononesaturate, mai ales uleiul de măsline, ajută oamenii să piardă în greutate fără restricţie de alimente suplimentare sau a activităţii fizice (cu toate că acest lucru ar spori şi mai mult slabirea!). O serie de studii au arătat că, atunci când oamenii înlocuit cu ulei de măsline grăsimile saturate, au mâncat produse alimentare mai puţine şi au pierdut in greutate. Mai multe alte studii indică faptul că de grăsimi monosaturate sporesc modul de defalcare al grasimii.

Uleiul de masline este o bună sursă de vitamina E, carotinoide si compuşi polifenolici.

Valorile nutritive ale uleiului de masline

Dimensiune: 1 lingură

Uleiul de măsline are foarte puţine urme de substanţe nutritive, cu excepţia vitaminei E. Acesta nu are carbohidrati, proteine sau fibreă.

Calorii: 119
Grăsime: 13.5 g
Grasimi saturate: 2 g
Grăsimi mononesaturate: 10 g
Grăsimi polinesaturate: 1,5 g
Vitamina E: 2 mg
LaFemme