Cafeaua ajuta la slabit

Photobucket


Câteva studii indică faptul că consumul de cafea sau ceai cu cofeină poate stimula o uşoară scădere în greutate sau prevenii creşterea în greutate. Dar nu există nici o dovadă că consumul crescut de cafeina da rezultate în scădere în greutate semnificative sau permanente.

Deşi cercetarile cu privire la cofeină şi greutate nu sunt definitive, cercetătorii au mai multe teorii despre modul în care cofeina afectează greutatea:

■Suprimarea poftei de mâncare. Cofeina poate reduce dorinta de a manca pentru un timp scurt.

■Arderea caloriilor. Cofeina poate stimula termogeneza - calea prin care corpul genereaza caldura si energie de la digerarea alimentelor.

■Pierdere de apa. Cofeina actioneaza ca un diuretic, ceea ce înseamnă că creşte cantitatea de urină pe care o elimina. Această pierdere de apă pot să scadă temporar greutatea corporală.

În timp ce aţi putea fi tentaţi să încercati cantitati mari de cofeina pentru a  pierdere in greutate, reţineţi că cafeina este un stimulent şi prea multa poate provoca nervozitate, insomnie şi alte probleme. De asemenea, unele băuturi cofeinizate, sunt bogate in calorii si grasimi.
LaFemme