Hrisca, un aliment ideal in dieta

Photobucket


Est-europenii cunosc hrisca prăjită si o mananca si sub forma de supa sau terci. În ciuda numelui său, hrisca nu este un tip de grâu - şi nici nu este legata de grâu. Hrisca nu este o cereala; este rodul unei plante .

Hrisca este un fruct cu care orice persoana care vrea sa slabeasca ar trebui să devină familiar. Dietele care conţin de hrisca au fost legate de risc scăzut de dezvoltare a hipertensiunii arteriale.

Efectele benefice de hrisca se datorează în parte de continutul sau bogat de fitochimicale. Fitochimicalele protejeaza împotriva bolilor prin antioxidanţii. Consumul de alimente bogate in fibre, cum ar fi hrisca, pot umple, de asemenea, te satura mai repede si suprima pofta de mancare.

Beneficii de sănătate

Hrisca conţine proteine mai mult decat cerealele şi nu este in deficit de lizină , deoarece majoritatea boabe sunt, astfel încât proteina este mai nutritiva. Asta o face o alegere bună în special pentru vegetarieni. Este o excelenta sursa de magneziu, o binefacere pentru tensiunea arterială. Un fitochimic în hrisca poate fi benefic în gestionarea de diabet zaharat; studii arată că poate avea capacitatea de a reduce nivelurile de glucoză din sânge. Este, de asemenea, o sursa buna de fibre.

Valorile nutritive

1 ceasca prăjită
Calorii: 77
Proteine: 3 g
Glucide: 17 g
Grăsimi: 0.6 g
Saturate: 0,1 g
Colesterol: 0
Fibre dietetice: 2.27 g
Sodiu: 3 mg
Fier: 0,8 mg
Magneziu: 43 m
LaFemme