Dieta Shangri-La

Photobucket
Dieta Shangri-La este o cura care iti permite sa mananci normal, fara sa suferi de foame, si care te ajuta sa slabesti treptat. Dieta a fost descoperita de doctorul Seth Robert – profesor de psihologie la Universitatea Berkeley, California si cel care a descoperit dieta – dupa ce el insusi a testat-o. Dupa ce a urmat acest regim a pierdut kilogramele in plus si a invatat sa-si mentina greutatea dorita.

Dieta se bazeaza pe legatura dintre gusturi. Daca vei manca o varietate de nutrimente care au un gust puternic, creierul va fi stimulat, iar corpul tau va reveni la greutatea normala.

Seth Roberts afirma ca cei care consuma mancaruri fara un gust pregnant reusesc mai greu sa-si controleze apetitul.

Cheia dietei Shangri-La sta in administrarea a 1-3 linguri de apa de fructoza si 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin de doua ori pe zi.

Seth Roberts crede într-un punct de "set" in teoria controlului greutăţii: la un moment dat, corpul tău doreşte fie sa urmeaze o anumită greutate, şi va mări sau micşora sentimentul de foame şi a rata sa metabolica, în scopul de a atinge acea greutate. Orice încercare de a modifica greutatea departe de punctul dvs. actual setat , se va întâlni cu eşec, sau cel puţin vor fi foarte dificil să se atingă şi să menţină. Roberts compară punctul de setat la temperatura de setare pentru un termostat.

Roberts consideră că sistemul nostru de metabolizare a evoluat dintr-o perioadă (Epoca de piatră), atunci când omenirea a fost supusa alternativ la perioade de disponibilitate alimentare scăzute şi ridicate de disponibilitate de alimente (foamete şi ospăţ). Atunci când produsele alimentare nu a fost disponibile, metabolismul organismului a redus punctul său setat la o greutate mai mică şi la un metabolism mai eficient . Atunci când produsele alimentare au fost din nou disponibile în cantităţi mari, punctul a crescut, foamea a crescut, oamenii s-au îngrăşat până pentru următoarea perioadă de deficit.

Roberts a experimentat cu diverse moduri de a disocia caloriile de la gust, care se încadrează în următoarele categorii:

■Caloriile consumate că au foarte puţin sau nici un gust
■Calorii consumate care au un gust necunoscut
■Consuma alimente care conţin doar calorii care sunt detectate de către organismul după o întârziere .

Shangri-La a schimbat rata metabolica a sa si dieta lui de întreţinere este formata din 1200 de calorii pe zi, care contine, după cum urmează:

■O masă normală (circa 900 calorii)
■Două bucăţi de fructe (aproximativ 75 calorii )
■apă de zahăr (150 de calorii)

(Se pare ca si două mese mici de 400 - 500 de calorii ar funcţiona, de asemenea ).
LaFemme