Dieta Sonoma

Photobucket
Dieta Sonoma este o dieta mediteraneană de la autorul şi dieteticianul Connie Guttersen. Numele de "Sonoma" vine de la o regiune în California de Nord, SUA .

Dieta Sonoma este un plan unic de pierdere în greutate, care aduce împreună, pentru prima dată, arta şi ştiinţa produselor alimentare. Aprecierea si bucuria pentru mesele gustoase face un stil de alimentaţie sănătoasă si devine o a doua natura. Instrucţiunile sunt simple iar combinaţiile de alimente fac totul pentru a slabi sigur si usor.

Principiile dietei Sonoma se bazează în jurul dietei mediteraneene si a piramidei alimentare.

Privire de ansamblu asupra dietei Sonoma

Dieta Sonoma este împărţită în trei faze distincte . Faza 1 cuprinde primele zece zile ale dietei. In aceasta perioada veti renunta la obiceiul de a consuma cantitati mari de zahar, făină , produse rafinate, precum şi alte produse alimentare care sunt absorbite rapid şi, cel mai probabil care se depun mai repede.

În faza 1, esti recalibrata natural şi trebuie sa renunti la obiceiurile alimentare proaste. Această provocare vine chiar de la început, atunci când entuziasmul şi încrederea sunt în viteze mare. Vei fi incantata de rezultat, deoarece aceasta este perioada cea mai rapidă de pierdere in greutate .

Faza 2 este segmentul principal al dietei, în cazul în care veţi rămâne până când ajungeti la greutatea dumneavoastră ţintă. Pierderile de greutate în timpul fazei 2 nu este la fel de rapide cum au fost în primal faza, dar este vorba în mod constant. În timpul acestei faze veţi continua de a manca fiecare masă lent, cu accent pe sănătate şi plăcere.

Faza 3 este programul de întreţinere a dietei şi începe când v-aţi obtinut greutatea ţintă sau alte obiective de sănătate.

Dieta Sonoma redefineste porţiile din fiecare masă, mai degrabă decât tipul de produse alimentare permise . Accentul se pune o schimbare in bine, pentru mai multe legume si cereale , împreună cu carnea slaba.

În cea mai mare parte, portiile mari de produse alimentare care conţin cantităţi excesive de calorii şi grasimi sunt evitate.

Produsele alimentare de putere

Dieta Sonoma propune o selecţie de produse alimentare pe care le numeste alimente "putere":

Photobucket
■Migdale
■Ardei gras
■Afine
■Broccoli
■Struguri
■Uleiul de masline
■Spanac
■Capsuni
■Rosii
■Cereale integrale 


Dieta Sonoma este aproximativ echilibrata: obiceiuri alimentare sănătoase care se concentrează pe produse alimentare naturale.

Exemplu de Meniu

Mic dejun

cereale şi lapte

Prânz

Salata de orez brun cu pui

1 pahar morcovi şi telina

Cină

Cotlet de porc cu rozmarin

Varză de Bruxelles fiarta

1 / 2 pahar de fructe proaspete, la alegere

1 pahar de Cabernet Sauvignon sau Merlot(opţional)

Desert

Tarta cu mure
LaFemme