Racii prefera mancarurile delicate si gustoase, alaturi de dulciuri, pepene rosu si salate. Avand tendinta de ingrasare, le este recomandat consumul de legume, supe si fructe.
Ai nevoie de multe fructe si verdeturi, de proteine si iod. Calciul nu trebuie sa lipseasca pentru a nu suferi de slabiciuni musculare sau slabirea vederii, asa ca mananca lactate, varza rosie, ceapa, castraveti, galbenus de ou, dovleac si paine de secara.
Evita dietele fade si consuma in special peste, struguri, varza, broccoli si conopida. Evita zaharul, painea, berea si produsele de patiserie.
Femeile rac trebuie sa renunte la painea alba si sa o inlocuiasca cu cea neagra, si la bauturile acidulate si cu zahar in favoarea ceaiurilor de fructe. Ginsengul face minuni in cazul lor ajutandu-le la reglarea digestiei si reducerea apetitului. Printre plantele aromate trebuie incluse coaja de lamaie, scortisoara, hrean, mustar, cimbru.
Principalul atu al racilor este rabdarea. Odata ce opteaza in favoarea unei diete, racii sunt perserverenti si o vor continua pana cand slabesc si capata silueta dorita.