Dieta Omega

Photobucket
Dieta Omega este un plan de sănătate care se bazează pe o abordare a dietei mediteraneene . Autorul, Dr. Artemis Simopoulo, subliniază diferenţele dintre grăsimile omega 3 care se găsesc în peşte, uleiuri şi anumite legume verzi şi grăsimile Omega 6 care se găsesc la păsările de curte, cereale şi uleiuri vegetale.

Ea explică faptul că Omega 3 au efecte preventive de protecţie a inimii şi a cancerului, precum sunt benefice pentru anumite boli, cum ar fi sindromul oboselii cronice şi artrita. Aportul de schimb excesiv sau dezechilibrat de grăsimi omega 6 sunt o cauză majoră de obezitate, boli de inima si depresie.

Elementele de bază

Aceasta nu este o dieta in sensul traditional, ci mai mult un ghid de a schimba obiceiurile alimentare astfel încât să se creeze un aport echilibrat a diferitelor grăsimi în dietă. Acesta este, în principal axata pe beneficiile pentru sănătate care pot fi atinse cu aceasta abordare de a manca, iar pierderea in greutate este considerata ca urmare firească a acestui fapt, decât un obiectiv în sine.

Simopoulo explică problemele dietei cu un nivel scăzut de grăsime şi modul în care grăsimile joacă un rol esenţial în sănătate, precum şi de gestionare a greutatii. Cheia este de a înlocui sursele alimentare de omega 6 în dietă cu grăsimi Omega 3.

Ea transmite cititorilor că nu este necesar să se simtă lipsiti atunci când au o alimentaţie sănătoasă . Omega 3 , de asemenea, s-a dovedit a avea efecte benefice asupra metabolismului .

Alimente recomandate

La baza planului este de a asigura un aport adecvat de grăsimi Omega 3 , împreună cu o gamă largă de fructe si legume, cu cel puţin şapte zilnic recomandate. Legumele cu frunze verzi sunt deosebit de accentuate, astfel ca acestea sunt o sursă buna de grăsimi Omega 3.

Alte alimente care sunt subliniate includ peşte gras, cum ar fi somonul şi macroul, nuci, in şi ulei de rapita .

Glucidele rafinate, cum ar fi orezul alb, pâinea albă şi pastele făinoase trebuie să fie evitate.

100 g de brânză este permisă în fiecare zi.

Exemplu de Dieta

Mic dejun

banane şi miere

Gustare

mere şi nuci

Prânz

Salată grecească cu o varietate de verdeturi, salata, rosii, fasole , brânză feta, ulei de măsline şi ulei de in

Gustare
iaurt fara grasimi

Cină

Somon la grătar, cartofi copţi dulci şi broccoli

Desert

Prăjitură cu morcovi