Dieta naturala

”Consumă alimente. Nu prea multe. Majoritatea plante”. Aceasta este premisa de carte a lui Michael Polen. Cartea, care a crescut dintr-un eseu pe care Pollan l-a scris pentru The New York Times Magazine, contine provocările unor dintre conceptele majore de nutriţie.

Polen pune accent pe ideea că produsele alimentare sunt mai mult decât suma părţilor sale sau a compoziţiei sale de substanţe nutritive individuale. El susţine că nu avem nevoie să recurgem la experţi în nutriţie să ne spună ce să mancam şi, o întoarcere la modalităţile tradiţionale de a manca.

Elementele de bază

Photobucket

Polen aduce in atenţia noastră un paradox al populatiei: "o populaţie, în special nesănătoasa preocupata de nutriţie şi de dietă, in ideea de a manca sanatos". El spune că, atâta timp cât avem o alimentaţie de occident va fi imposibil pentru a depăşi această situaţie şi recomandarea sa este o întoarcere la nivel local, la produsele alimentare de sezon şi obiceiuri alimentare tradiţionale .

El ne sfătuieşte să evitam orice aliment pe care bunicile noastre nu l-ar recunoaşte. El recomandă să evitam supermarketurile şi sa cumparam alimemnte organice din piete sau de la fermieri.

Polen spune că noi ar trebui să cheltuim mai mult pe alimente pentru că dacă cumpărăm alimente de mai bună calitate, dar mai scumpe , vom îmbunătăţi sănătatea noastră .

Aceasta carte ne încurajează să pregătim mancarea la domiciliu în loc de a mânca la fast-food, deoarece aceasta va aduce înapoi ideea de masa tradiţionala. Polen subliniază importanţa funcţiei de repartizare a unei mese, în ceea ce priveşte promovarea unei mai bune comunicari şi conexiunile sociale care, de asemenea, au efecte pozitive asupra sănătăţii noastre generale.

Polen, nu oferă unele recomandări de bază dietetice. El sfătuieşte să se consume trei mese pe zi, portii mai mici, multe legume şi a evita gustarile nesanatoase. În plus, carnea ar trebui să fie considerată o parte din mancare, mai degrabă decât partea principală a mesei.

Alimente recomandate

Fructe, legume, verdeaţă sălbatica,cereale integrale, nuci, seminte,carne de vită, somon, sardine, vin rosu.

Gradinaritul este forma recomandată de exercitiu, pentru că ne ajută să ne conectam cu natura şi produsele alimentare pe care le mancam.
LaFemme