Dieta Mic dejun

Photobucket
Aceasta carte a fost scrisa de Dr. Daniela Jakubowicz, un profesor de clinică la Virginia Commonwealth University si Spitalul de Cínicas Caracas, în Venezuela. Ea promite pentru cei care tin dietă ca acestia sa-si satisfaca pofta pentru produsele alimentare, cum ar fi pizza şi ciocolată şi încă sa mai pierda din greutate, atâta timp cât aceste alimente sunt consumate înainte de 9 pm.

Planul se bazează pe rezultatele unui studiu care a comparat eficacitatea unei diete sărace în carbohidraţi cu o dieta care a inclus un mic dejun mare, cu un aport moderat de carbohidraţi. Chiar dacă cei cu dieta cu micl dejun bogat , consumase cu 155 mai multe calorii pe zi, după opt luni, membrii grupului şi-au pierdut mai mult de 21% din greutatea corpului lor, în comparaţie cu doar 4,5% pentru grupul de carbohidrati mici.

Conexiunea între micul dejun şi pierderea în greutate a fost înţeleasa pentru o lungă perioadă de timp, dar Jakubowicz a dezvoltat acest concept în continuare prin specificarea sumelor şi calendarul de proteine, carbohidrati si calorii pentru a fi consumate pe parcursul zilei.

Elementele de bază

Jakubowicz explică modul în care organismul proceseaza alimentele în mod diferit în funcţie de momentul zilei . Ea spune ca un mic dejun bogat, va stimula metabolismul, reduce pofta de mâncare în timpul zilei şi elimina poftele, care nu va ajuta numai că vă veţi pierde în greutate, dar în cele din urmă, de asemenea, reduce riscul de diabet si boli de inima.

Fiecare zi incepe cu un mic dejun bogat, care oferă aproximativ 600 de calorii si contine proteine şi carbohidraţi. Masa de prânz şi cina sunt scăzute în carbohidraţi şi trebuie să furnizeze mai puţine calorii aducând totalul consumului zilnic de calorii la aproximativ 1200. Cartea include un plan de douăzeci şi opt zile, cu reţete.

Micul dejun al dietei pledează de a mânca ceva dulce, cum ar fi ciocolata sau prajiturele, ca o componentă a micului dejun in fiecare zi. Aceasta susţine că, dulciurile mănâncate dimineaţa, atunci când nivelul serotoninei este cel mai înalte şi, astfel, poftele tale sunt cele mai mici, va contribui la reducerea poftelor. În schimb, dacă vă restricţionati hidratii de carbon, acest lucru va exacerba pofte, conducând la manca nesănătos.

Alimente recomandate

Pizza, branza, friptura, bacon, clatite, paine, tort, prajituri, ciocolata, bomboane, inghetata, piureuri, fructe, legume.

Exemplu de Dieta

Mic dejun

Clatite cu sirop de fructe şi brânză ricotta
Sunca,
6 biscuiti umpluti
Pepene verde

Prânz

Piept de pui la gratar
Salata verde cu ulei de măsline vinegrette
Sparanghel aburit
1 piersica

Cină

Ou fiert
Salata de mare mixta
Fasole verde
Afine


Recomandari


Dieta spune că un program de exerciţii fizice nu sunt necesare pentru a reuşi cu aceasta dieta, dar o creştere în activităţile de zi cu zi este încurajată.
LaFemme