Dieta Macrobiotica

Photobucket

A manca sănătos şi a pierde din greutate, fără a ne priva de mancare pare a fi un lucru greu de realizat. Cu toate acestea, urmând principiile dietei macrobiotice, veţi putea crea propriul dumneavoastră plan de masa, sa rămâneti sănătoşi, în timpul procesului de scădere în greutate.

Dieta macrobiotica nu a fost dezvoltata ca o remediere rapidă pentru pierderea în greutate ci se concetreaza asupra produselor alimentare care sunt nutritive, variate şi sănătoase  . Prin urmare, este mai mult un stil de viata decat o dieta.  Dieta macrobiotica a fost urmata de celebritati cum ar fi Gwyneth Paltrow si Madonna, care au devenit convinse de beneficiile dietei.

De asemenea, dieta, promovează un stil de viaţă eco , prin încurajarea de a consuma alimente organice, de sezon ca fructe şi legume, ouă şi alte surse naturale de proteine .

Aceasta dieta este destul de flexibila, dar există unele linii directoare care ajută să se creeze un plan adecvat de masă. Planul de masă ar trebui să includă:

•40-50% boabe întregi


•Legume 25-30%


•Leguminoase 10-15%, fasole, fructe, seminte


•mai puţin de 5%, alimente prelucrate.


Posibilitati de alimentatie din produsele alimentare brute este posibil,dar se recomandă , în general, ca acest regim alimentar sa fie unul predominant vegetarian, deşi încurajează consumul ocazional de peşte. Evitarea produselor alimentare si bauturi cum ar fi făină rafinată, cafeaua, alcoolul, miere, ciocolată sau uleiuri vegetale de proasta calitate este, de asemenea, recomandată.

Alegerile pe care le faceti ar trebui să fie ajustate în funcţie de diverşi factori, cum ar fi: sex, vârstă, sănătate, condiţie, sezon climatic şi de nivelurile de activitate. De exemplu: vara este cel mai bun timp pentru a mânca alimente prime, în timp ce în toamna ar trebui să ne alege legume, cereale, seminţe de dovleac sau orez dulce.

De asemenea, atunci când vine vorba de băuturi trebuie să ştiţi că băuturile care conţin cafeină sunt de obicei evitate atât cafeaua, ceaiul negru şi ceaiul verde ar trebui să fie înlocuite cu ceaiuri fabricate din boabe prăjite sau de ceaiuri fara cofeina şi este recomandat să se bea apa filtrata, pura. Folosind vitamine şi suplimente ar putea fi o alegere inteleapta.

Un alt aspect important este al exercitiilor fizice, care este o cerinţă esenţială atunci când încearcăm să piardem în greutate şi de a avea un corp fabulos . Adepţii acestui regim alimentar recomandăm Yoga deoarece,este o formă verde de exercitii pentru că necesită echipamente puţine sau deloc .

Tai Chi, înotul sau alergarea sunt, de asemenea, o alegere bună mai ales dacă preferaţi o forma de exercitiu fizic mai dinamica.
LaFemme