Dieta lui Oprah

Photobucket

Cartea este scrisă de Mehmet Oz şi Dr. Michael Roizen (dieta care a urmat-o si Oprah) cu intenţia de a ajuta pe cei care ţin dietă pentru a înţelege modul in care nutriţia şi metabolism afecteaza pierderea in greutate.

Rozin şi Oz risipesc multe mituri despre diete şi furnizeaza strategii utile pentru a ajuta la evitarea capcanelor comune in dieta. Aceştia explică faptul că controlarea apetitului nu este vorba doar despre vointa, dar este în legătură cu chimia corpului. Autorii descompun complex procesele fiziologice în termeni expliciţi, astfel încât se poate înţelege ce anumite produse alimentare sunt cele mai bune evitate se cele ce au efecte benefice pentru pierderea în greutate şi de sănătate.

Elementele de bază ale dietei

Planul de dieta se axează pe mese hranitoare si gustari care urmează să fie luate la intervale frecvente, astfel încât să se reducă foamea, în acelaşi timp oferind hrană pentru corp.

Trei mese principale, plus două sau trei gustari mici trebuie să fie luate în fiecare zi. Desertul nu este permis şi nu sunt permise alimente cu trei ore înainte de culcare.

Alimente recomandate

Hidrati de carbon, cereale integrale, fructe de mare, nuci, carne slaba si pestele.

Într-o dietă , la aparitia unei foame nebune, ei sunt sfătuiţi să aleagă produsele alimentare din urmatoarea lista:

Mere, migdale, fructe uscate, verdeturi prime, iaurt scăzut in grăsime, brânză de vaci sau supa de legume.

Cei care tin dietă sunt sfătuiţi să ia vitamine o dată pe zi , 2 grame de ulei de peşte pe zi şi 1 / 2 linguriţă de scorţişoară (care ajută cu reglarea glucozei din sânge şi controlul poftei de mâncare).

În plus, cei care tin dietă sunt instruiţi să adauge 10 linguri de sos de roşii fierte la dieta lor în fiecare săptămână, pentru efecte anti-inflamatorii şi antioxidante.

De asemenea, cartea oferă o mulţime de reţete că, în special supe şi salate.

Exemplu de Dieta

Planurile sunt de 1700 calorii.

Mic dejun

cereale cu banane
lapte de soia degresat
cafea sau ceai

Gustare

Măr

Prânz

Salata cu verdeturi mixte
6 nuci tocate,
100 g de somon,
curcan sau piept de pui cu ulei de măsline


Gustare

legume cu 100 g brânză de vaci

Cină

Caise
pui şi fasole verde,
vin alb


Gustare

 iaurt cu 1 / 2 ceaşcă de piersici
LaFemme