Beneficiile se sanatate a cepei

Photobucket

Ceapa este un membru al familiei Allium, care, include usturoi, praz şi arpagic. Egiptenii au închinat straturi de ceapa mulţi ani, ca un simbol al eternităţii. Astăzi, ceapa poate fi unul dintre ingredientele cele mai utile şi aromate în crearea felurilor de mâncare sănătoase scăzute de calorii .

Beneficii de sănătate

Ceapa uscata este o sursa surprinzătore de fibre precum şi o sursă bogată de compuşi din sulf, sănătosi, similari cu cei găsiti în usturoi. Ceapa are beneficii cardiovasculare similare, cum ar fi reducerea tensiunii arteriale şi a nivelului colesterolului din sange, cel puţin pe termen scurt.

Ceapa, de asemenea, contine fitochimicale numite flavonoide, care ajuta la vitamina C în funcţia sa, de îmbunătăţire a integrităţii vaselor de sânge şi scăderea inflamaţiei. Unul dintre flavonoizi speciali, Quercetin, poate inhiba cresterea tumorii .

În plus, un compus nou identificate pare să rivalizeze de medicamentele pe bază de prescripţie medicală FOSAMAX în inhibarea pierderii osoase la femeile aflate la menopauză.

Ceapa, de asemenea, conţine vitamina C şi crom. Cromul este un mineral care vă ajută celulelor răspundă insulinei, in ultimă instanţă, asistarea cu controlul glicemiei. Ceapa verde ofera o multime de vitamina A.

Valorile nutritive

Ceapa uscata
1 / 2 cană tocata
Calorii: 46
Grăsimi: 0 g
Colesterol: 0 mg
Grasimi saturate: 0 g
Glucide: 11 g
Proteinele: 1 g
Fibre alimentare: 2 g
De sodiu: 3 mg
Vitamina C: 6 mg,
Vitamina B6: <1 mg


ceapa verde
Calorii: 16
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 4 g
Proteine: 1 g
Fibre alimentare: 1 g
De sodiu: 8 mg
Vitamina A: 498 UI
Vitamina C: 10 mg
Fier: 1 mg
Carotenoide: 867 mcg
LaFemme