Fasolea boabe ideala in curele de slabire

Photobucket

Dacă ar fi să alegeţi o mâncare daca urmeazi să fi blocat pe o insulă pustie , aceasta ar trebui să fie fasole. Ea ar oferi hrana aproape completa.

În cazul în dieta dumneavoastră este pe bază de proteine - fibre şi alti hidrati de carbon - fasolea este o alegere buna. În plus, o dieta bogata in fibre poate reduce riscul de apariţie a diabetului zaharat şi de a ajuta nivelul colesterolului , care poate reduce riscul de aparitie a bolilor de inima.

Fasolea este satioasa, suficienta pentru a înlătura foamea şi setea. Conţinutul scăzut de grăsime, fibra satioase sunt mijloace bune si veţi pierde în greutate cu acest aliment. Orientările dietetice din 2005 pentru americani recomanda 3 cani de fasole pe săptămână.

Beneficii de sănătate

Boabele de fasole sunt reduse in grasimi si bogate in proteine de bună calitate. Fibra solubilă din fasole se dizolvă în apă, ideaal pentru acizii biliari . Acest lucru reduce nivelul din sânge al colesterolului LDL dăunător, mai ales în cazul în care nivelul de colesterol LDL este ridicat la început, fără a compromite nivelul de colesterol HDL de protecţie.

Fasolea furnizeaza fibre substanţiale insolubile, care ajută la combaterea constipaţie, cancerului de colon, precum şi alte boli care chinuie tractul digestiv. Fibre insolubile absob apa, care se umflă si pune presiune asupra intestinelor.

Fasolea conţine mai multe tipuri de fitochimicale. Ele sunt bogate in lignani, care poate juca un rol important în prevenirea osteoporozei, bolilor de inima, precum şi anumitor tipuri de cancer. Flavonoidele din fasole pot ajuta la reducerea bolilor de inima si a riscului de cancer . Fitosterolii, de asemenea, din leguminoase, ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sânge.

În ceea ce priveşte vitaminele şi minerale, doabele sunt o mina de aur de de acid folic, cupru, fier, magneziu - patru elemente nutritive pe care expertii de nutriţie multe sunt de acord noi nu luam suficiente. Fasolea uscată şi mazărea sunt bogate in fier - ideale pentru persoanele care nu mananca carne. Fasolea albă are aproape de două ori mai mult fier ca fasole neagră. Cele mai multe diferenţe, cu toate acestea, sunt minore.

Valorile nutritive

Dimensiune: 1 / 2 ceaşcă
Calorii: 113
Grăsime: 1 g
Grasimi saturate: 1 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 20 g
Proteine: 8 g
Fibre dietetice: 8 g
Sodiu: 1 mg
Thiamina: ;1 mg
Acidul folic: 128 mcg
Cupru: ;1 mg
Fier: 2 g
Magneziu: 60 mg
Mangan: 1 mg
Fosfor: 120 mg
Potasiu: 306 mg
LaFemme