Dieta femeilor franceze

Photobucket

“French Women Don’t Get Fat” se bazează pe principiul că, prin adoptarea dietei si a stilului de viata de la frantuzoaice este posibil să se menţină o figura sanatoasa .

Autor al cartii, Mireille Guiliano, recomandă alimentaţia pentru agrement şi să se concentreze asupra bucuriei fata de alimente. Ea spune ca cel mai mare secret al femeilor franceze este ca acestea învaţa să mănânce cu înţelepciune.

Ea pune accentul pe calitate peste cantitate, mancatul incet, savurand arome unice a fiecărui produs alimentar şi a te opri din mâncat atunci când esti satula.

Guiliano impartaseste multe trucuri ale frantuzoaicelor folosite de ani de zile pentru a menţine o figura sanatoasa. Pentru a începe scăderea în greutate Guiliano impartaseste o reteta secreta a femeilor franceze: "Supa de praz", care urmează să fie consumata numai peste weekend . Un weekend de supă de praz şi o mulţime de apă ca un diuretic pentru a promova o scădere rapidă în greutate, care are ca efect creşterea motivaţiei. Weekend-ul este folosit ca un timp pentru a reflecta asupra dieta dumneavoastră curente.

Primele 3 luni de recalificare implica papilele gustative şi ajustarea atitudinii mentale şi emoţionale faţă de alimente. În acest timp, veţi identifica produsele alimentare problemă sau dezechilibre în dieta dumneavoastră , ceea ce pare excesiv, în hotărârea dumneavoastră.

Tu vei elimina alimentele care încalcă prevederile din dieta ta ori de câte ori este posibil .După 3 luni ar trebui să fi adaptata la un nou mod de a mânca şi de gândire cu privire la produsele alimentare . În acest stadiu puteţi experimenta inclusiv o gamă mai largă de produse alimentare .


Elementele de bază

Guiliano subliniază importanţa de a mânca trei mese pe zi şi întotdeauna micul dejun, astfel încât să se menţină metabolismului de lucru la un ritm constant.

Ea recomandă, de asemenea, pregătirea produselor alimentare la domiciliu în cazul in care este posibil, astfel încât să aveţi gradul de conştientizare şi de control cu privire la ce alimente consumati.

Guiliano subliniază valoarea produselor alimentare proaspete de sezon şi încurajează utilizarea de legume şi fructe din belşug şi utilizarea de ierburi proaspete si condimente pentru a adăuga aroma, fără exces de calorii. Cartea include numeroase reţete care dovedesc că este posibil să se mănânce produse alimentare delicioase şi încă a mai pierde in greutate.

Apa este recomandata ca băutură de alegere. Vinul este permis şi recomandat de fapt, dar numai cu o sticlă suplimentară de apă.

Painea si ciocolata sunt alimentele de acceptat, dar cu gradul de conştientizare de calitate peste cantitate.

Două iaurturi naturale sunt sugerate pe zi, ca o forma de gustare.

Exemplu de Dieta

Meniu de vara

Mic dejun

brânză
65 g fulgi de cereale cu afine
Cafea sau ceai

Prânz

120g zmeura

Cină

pui la gratar cu rozmarin
ceai de fenicul
Salată
1 pahar de vin alb sau roşu

Desert
Piersici cu lamaie
LaFemme