Dieta de curatire a organismului

Photobucket

Programul "Clean” de 21 de zile de detoxifiere este o dieta care a fost proiectata de Dr. Alejandro Junger, un cardiolog din New York City, lider în domeniul medicinii integrative.

Junger a dezvoltat programul său pentru a trata simptomele cronice, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, alergii, dureri de cap, depresie, oboseală, creştere în greutate şi insomnie. El spune că aceste probleme sunt datorate de o acumulare de toxine şi că planul său functioneaza, astfel încât restabileste functionarea optima a organismului.

Elementele de bază

Programul "Clean” ajută pentru a restaura capacitatea organismului de a se vindeca prin mai multe metode.

1.Reducerea sarcinii a sistemului digestiv.
2.Protejeaza de la daunele cauzate de toxine.
3.Livreaza nutrienţi hepatici specifici de dezintoxicare.
4.Promovarea de reparaţii intestinale.

In fiecare zi a programului de 21 de zile vei avea o masă lichida pentru micul dejun, o masa solida pentru masa de prânz şi o masă lichida pentru cina. Un shake este recomandat pentru mese lichide, cu toate acestea, este posibil să se înlocuiască cu sucuri proaspete şi piureuri amestecate sau supe, dacă se doreşte.

Junger afirmă că există o opţiune pentru a comuta prânzu şi cină, astfel încât să aveţi o masă solidă seara, cu toate acestea, acest lucru va duce la o dezintoxicare mai puţin eficienta, astfel ca ar trebui să se facă, de preferinţă, doar ocazional.

Cei caree tin dietă sunt, de asemenea, sfătuiţi să se asigure că există o fereastră de douăsprezece ore între ultima masa din zi şi micul dejun din ziua următoare, deoarece aceasta oferă sistemului digestiv un repaus şi îmbunătăţeşte procesul de dezintoxicare.

Există trei piloni centrali ale programului "Clean”:

1) indepartarea toxinelor:

■Evitarea alimentelor prelucrate.
■Consumati alimente organice atunci când este posibil.
■Eliminarea bacteriilor rele din sistemul digestiv.

2) RESTABILIREA a ceea ce lipseşte:

■Consumaţi alimente bogate in nutrienti (legume, fructe, nuci, seminte, leguminoase).
■Folosirea suplimentelor pentru a stimula disponibilitatea de substanţe nutritive epuizate.
■15 minute de expunere la lumina solară în fiecare zi pentru a se asigura un nivel bun de vitamina D pentru protecţia de cancer şi depresie.

3) întinereste viata ta:

■A va face de timp pentru obiceiuri bune, cum ar fi sauna, masaj, etc.
■Mediteaza, chiar dacă pentru doar cinci minute pe zi.
■Cei care vor sa se detoxifice ar trebui să aibă un scaun în fiecare zi şi dacă acest lucru nu se produce spontan, atunci ar trebui folosit un laxativ. Curatirea colonului este, de asemenea, încurajata şi poate fi efectuata , dacă se doreşte.

Alimente recomandate

Mango, ananas, zmeură, afine, mere, pepene verde, legumele cu frunze verzi, dovlecel, castraveti, morcov, suc de fructe , broccoli, sparanghel, orez cu lapte, lapte de migdale, orez brun, mei, quinoa, Linte, fasole, nuci prime, ulei presat la rece, nectar de agave, peşte de apă rece, vânat, miel, raţă, pui, curcan, ierburi şi condimente, ceai verde.

Exemplu de Dieta

Mic dejun

ananas proaspat sau in conserva

Gustare

Migdale

Prânz

Somon şi salată de sparanghel cu Pesto

Gustare

Afine, zmeură şi castravete

Cină

supă cremă de squash
LaFemme