Dieta cu zile alternative

Photobucket
Autoarea cartii limiteaza in mod sever numarul de calorii tot a doua zi , astfel încât rezultatul de-a lungul timpului este un regim hipocaloric. Acest program se bazează pe studii pe animale care indică faptul că limitarea aportului caloric în zile alternative poate activa gena pentru slabit.

Dr. Johnson a aplicat aceeaşi teorie în studiile clinice şi a descoperit că această abordare promoveaza pierderea în greutate si produce o gamă întreagă de efecte benefice asupra sănătăţii. Voluntarii au pierdut în medie de 8 % din greutatea corpului lor, pe o perioadă de opt săptămâni, cu beneficii, cum ar fi inflamaţia redusa, rezistenţa la insulină îmbunătăţita şi o mai bună producţie a energiei celulare.

Johnson susţine de asemenea, că dieta poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, de a atenua artrita şi de a reduce nivelul de radicali liberi din sange.

Elementele de bază

În fiecare zi este fie un fie o zi cu multe calorii sau o zi foarte saraca in calorii. Sunteţi liberi să mănâncati cât de mult doriti in prima zi şi urmatoarea zi va fi foarte restricţionata in calorii.

Pentru primele două săptămâni ale dietei  nu se consuma cu mai mult de 20% din aportul caloric obisnuit al zilelor hipocalorice. Pentru a simplifica materia, un aport zilnic de 500 de calorii pentru zile restrictionate, este sugerat în timpul fazei de inducţie.

Pe termen mai lung acest plan de dieta nu este la fel de restrictiva ca în primele două săptămâni. Aveţi posibilitatea să consumaţi alimente mai bogate in calorii in zilele restrictive şi poate creşte, de asemenea, aportul de calorii pentru până la 35% din valoarea normală, dacă doriţi să pierdeti în greutate. Dacă aţi atins deja greutatea ţintă, veţi mânca până la 60% din cerinţele dumneavoastră normale de calorii, în scopul de a va menţine greutatea .

Alimente recomandate

Fructe, legume, pui, curcan, peşte, albuşul de ou, paste, ovăz, pâine integrală din grâu, fibre de cereale, legume, kojac, fidea, vin rosu.

Exemplu de meniu

Mic dejun

Omleta cu ciuperci
Paine prajita

Prânz

Fasoleboabe
Salata de spanac

Cină

peste la gratar
LaFemme