Dieta cu orez

Photobucket

Orezul este un element important al oricărui regim alimentar sănătos. Aceast aliment este o excelenta sursa de glucide complexe şi completează alternativa la proteine pentru a grasimi saturate. Orezul este coloana vertebrală dietetica pentru mai mult de jumătate din populaţia lumii. În ţările din Asia, fiecare persoană consumă, în medie, 200 - 400 de kilograme pe an.

Orezul este unul din motivele pentru care dietele asiatice sunt atât de reduse in grasimi saturate. În timp ce americanii si europenii au tendinţa de a vizualiza orezul ca o parte din masa de carne, asiatici vizualizeaza orezul ca centrul mesei. Creşterea cantităţii de orez şi scăderea cantităţii de carne servite, ajută la reducerea aportului de grăsimi saturate.

Orezul este un aliment foarte nutritiv fiind bogat in vitamine si amidon si pentru a fi digerat organismul consuma multa energie, ducand astfel la arderea grasimilor.

Dieta se tine timp de 7 zile, putandu-se prelungi pana la maxim 14. Ea consta in consumarea a cel putin doua mese pe zi care contin peste 60% orez. orezul se asociaza aproape intotdeauna cu legume si foarte rar cu peste si carne de pui. se slabeste destul de rapid cu aceasta dieta, in functie de greutatea voastra.

Exemplu de dieta:

Dimineata

1 cana lapte degresat
1 felie paine prajita

Gustare

1 mar

Pranz

salata verde + 2 rosii + 1 ceapa rosie
300g orez fiert cu 100 g ciuperci

Cina

200 g orez fiert
100g piept de pui la grill

Se bea minim 2 litri de apa pe zi.
LaFemme