Dieta cu ceai

Dieta se bazează pe trei etape de bază: descoperă un ceai care iti place, bea toată ziua şi urmeza un plan simplu dieta.


Elementele de bază

Ukra (autorul dietei)  începe prin a recomanda de a elimina cafeaua înlocuindu-o cu orice fel de ceai . Se poate alege ceai verde, ceai negru, ceai alb si poate consuma fierbinte sau cu gheaţă. Lucrurile principale de reţinut este că acesta trebuie să fie ceai real (nu pe bază de plante), si trebuie baut in cantitati mari şide a evita adăugarea de cantităţi excesive de îndulcitori.

Ukra susţine că ceaiul încurajează pierderea în greutate din cauza a trei componente majore:

1.Cafeina, care acţionează ca un stimulent.
2.L-theanina un aminoacid care neutralizeaza efectele nocive ale cofeinei şi suprima pofta de mâncare.
3.EGCG, care măreşte viteza şi eficienţa de ardere a grăsimilor.

Cei care tin dietă sunt încurajati să mănânce trei mese pe zi, care includ un echilibru de proteine, glucide şi grăsimi. Trebuie să se evite supraalimentarea.

Jumătate din farfurie ar trebui să fie acoperita cu carbohidraţi sănătoşi, inclusiv fructe, legume şi cereale integrale. Un sfert din farfurie ar trebui să conţină proteine, cum ar fi carne de pui, peşte, carne de vită , albus de ou sau tofu şi un sfert din farfurie trebuie să conţină legume verzi sau roşii.

În plus, fiecare masă ar trebui să conţină o cantitate mică de grăsimi sănătoase, cum ar fi o lingurita de ulei de măsline .

Se recomandă ca, în cazul în care doriţi să aveţi o gustare de glucide, acestea ar trebui să includă întotdeauna unele proteine, precum şi vice-versa. Aceasta este pentru a preveni o creştere rapidă a zahărului din sânge şi pentru a opri carbohidratii de a fi depozitati sub forma de grasime. Planurile de masă includ gustari, cu toate acestea, ele nu sunt obligatorii şi ar trebui să fie consumate doar în cazul în apare senzaţia de foame.

Alimente recomandate

Carne de vită, branza fara grasimi, pestele, albusul de ou, piept de curcan, iaurt fara grasimi, orez brun, cartofi dulci, fulgi de ovăz, crema de grau, dovleac, popcorn, avocado, ulei de măsline, in, nuci prime, legume, fructe .

Exemplu de Dieta

Mic dejun

Iaurt
ceai

Gustare

Plăcintă cu mere
ceai servit cald sau rece


Prânz

pui la gratar
salata de legume 2 cesti
½ cana de orez brun sau ceai de orez
ceai

Gustare

1 mar
ceai

Cină

Salata cu carne de curcan
porumb pe cocean
1 felie de pepene verde
ceai

Gustare

capsuni
ceai de mentă
iaurt


Beneficii:

■Creşterea consumului de lichide va ajuta la reducerea poftei de mâncare.
■Include un plan de 14 zile sănătoase de masă.
■Include reţete sănătoase interesante.
■Poate ajuta să se renunţe la consumul de cafea
■Ceaiul poate ajuta la reducerea glucozei din sânge şi a nivelului de colesterol.
■Anumite soiuri de ceaiuri conţin cantităţi mari de antioxidanţi care pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice, inclusiv cancerul.
LaFemme