Cura pentru scaderea colesterolului

Photobucket

Alain Braux, un bucătar francez, cu un grad în hrana holistică, este autorul a ”Cum să scadem colesterolului cu mancare franceză”. Când Braux a fost diagnosticat cu nivel ridicat de colesterol el a reuşit să reducă în mod semnificativ nivelul său prin revenirea la un regim alimentar tradiţional francez.

Deşi bucataria franceza este în general considerată ca fiind bogata şi încărcata cu unt şi smântână, Braux explică faptul bucataria traditionala are ingrediente proaspete şi sezoniere, care sunt pregătite fără sosuri grele.

Cartea conţine o mare cantitate de informaţii nutriţionale adresate în mod specific cu privire la reducerea colesterolului seric. De asemenea, include o selecţie largă de reţete care vă va ajuta să aplicati practic aceste informaţii.

Elementele de bază

Francezii pun accent pe prospeţime şi aroma mai sus de nutriţie şi de numărare a caloriilor. Braux spune ca noi nu ar trebui să fim obsedati în legătură cu hrana noastră şi că alimentaţia sănătoasă ar trebui să fie una din plăcerile vieţii.

Braux subliniază importanţa prezentării pentru că, dacă un aliment arată atrăgător, precum si un gust bun, atunci ea place si toate simţurile noastre devin o experienta placuta pe care vor dori să le repete. Filozofia sa de bază dietetica este simplu: consumati o varietate de alimente proaspete şi sănătoase, mânanca porţii mici şi nu supragatiti alimentele.

El recomandă pregătirea multor alimente, fie crude sau uşor gătite în scopul de a-si pastreaza calitatile nutritive. Cel puţin 50% din dieta ar trebui să fie formata din alimente crude.

Atunci când produsele alimentare sunt gătite, metoda preferata este la abur. Prajirea, grilul şi microundele sunt metode de preparare nesănătoase si trebuie să fie evitate complet.

Produse alimentare de evitat includ margarina, zaharuri rafinate, sirop de porumb, îndulcitorii artificiali şi un aport excesiv de carne şi brânză. Deserturile sunt permise, dar ar trebui să se limiteze la sfârşit de săptămână şi la ocazii speciale.

Alimente recomandate

Ovaz, orez brun, fasole, linte, anghinare, usturoi, praz, ciuperci, ardei iute, mazare verde, mere, afine, smochine, grapefruit, struguri, prune, lamaie, masline, sardine, somon, Nuci, migdale, alune, seminţe de susan, seminţe de dovleac, avocado, unt crud, ulei virgin de nucă de cocos, Ulei de măsline, ulei de macadamia, Branza, iaurt, oua, carne de vită, de vânat, păsări de curte, miere , suc de rodie, vin roşu, ceai.

Exemplu de Dieta

Mic dejun

cereale cu lapte de migdale,
1 lingura iaurt simplu şi ½ banana felii sau o câteva fructe de padure.
1 sau 2 oua fierte sau uşor gătite în unt.
1 pahar apa cu lămâie
1 cana de ciocolata calda, cafea sau café au lait.

Prânz

salata de ton sau o cutie de sardine în ulei de măsline.
1 felie de pâine de grâu integrală sau cereale.
1 mar.
1 lamaie

Gustare

Caise uscate si migdale

Cină

carne de vită cu mustar Dijon.
Salata verde amestecata cu rosii si migdale tăiate
1 grapefruit
1 pahar de vin rosu
1 patrat de ciocolata neagra.
Ceai de muşeţel
LaFemme